2021-09-15 2337 瀏覽
今晚同老公慶祝生日,加入左如心個Vivva會員,有買一送一優惠,梗係要試吓啦!一去到confirm會員優惠後,就可以落單點主菜,本來想揀A4和牛西冷,可惜無貨,為有轉返普通澳洲肉眼,另外揀左羊膝,太約半個鐘上菜。等上菜嘅時候當然係去拎前菜啦!冷盤海鮮唔算多,但係好啱胃口,有本地肉蟹,好滑好鮮甜,瀨尿蝦,中等size, 好甜!麵包蟹(我個人喜歡肉蟹,啖啖肉)仲有青口,海蝦,蜆同螺。還有魚生,大大片切俾你,很生鮮,無筋。配埋生日優惠嘅白酒,好正!餐湯有好濃嘅磨菰湯,濃到好似屋企煮咁,另有雪耳椰子煲豬𦟌,足料!當然仲有沙律!食完海鮮主菜就到!牛扒叫左5成熟,很好,有肉味,無筋,𣺉,肉面有少少焦香。羊膝正,超𣺉,有羊味,但唔羶,好味!食食下,會有鐘仔響,通知你出去拎,今晚總共拎左4次,有青酒煮海蝦,辣酒煮花螺,卡邦尼意粉,芝麻湯圓糖不甩,有驚喜!甜品慕士蛋糕比較多,還有大福,蛋撻,生果,movenpick雪糕,維記雪米糍,仲有啱晒小朋友嘅果汁軟糖!生日當然有蛋糕,係tiramisu, 係少左少少酒味,整體都好味,而且幾大件。食到好飽,好滿足,只係5百幾蚊就食到2人半自助餐超值!會員仲有2000
食到好飽,好滿足,只係5百幾蚊就食到2人半自助餐超值!會員仲有2000分儲!真係抵到爛!好值得推介,希望下次有機會食到和牛!係服務差少少,想搵人加水好耐都搵唔到人⋯⋯希望會改善!
羊膝
2021-09-14