資訊:

2019-09-19 1892 瀏覽
一年又到生日飯✨今年同男友去咗食西餐,朋友之前介紹過話呢度環境好好feel而且食物都有質素,聽佢講到好吸引,就book咗夜晚兩個人撐枱腳🥳🍽生蠔 $68/隻首先頭盤就嗌咗4隻生蠔先🤩一上枱就勁興奮,好耐冇食過咁新鮮嘅生蠔!影相先~呢晚食嘅係法國生蠔,入口先食到海水味嘅鹹鮮味,之後啲甜味慢慢咁滲出黎,呢隻我可以食一打都得!😂海膽蒜蓉多士 $78/件海膽多士好有料!鋪滿晒海膽,而且有水份唔乾身,入口即融而且勁鮮甜呀🥺配少少火箭菜食,creamy得黎帶點菜獨特嘅甘味,味道好有層次。龍蝦湯 $68龍蝦湯入面有好多龍蝦肉,係一路飲一路食到啖啖肉,個湯都濃郁但唔算太膩,有驚喜!炭燒美國黑級和牛西冷配燒肉汁 $398重點之二來了🤪係配我鍾意食嘅蕃薯條,每次食到蕃薯條就覺得成個餐升級咗😂男友切緊嘅時候,我試咗隔離個兩隻醬同粉,黃色係必備嘅蜜糖芥辣,另一個原來係黑松露粉!加埋燒汁即係total可以食到三隻味🤗好大塊扒,色水好靚,但突然醒起原來冇問我地要幾成熟,即刻切開睇下先......肉肉肉肉🥩 係好juicy嘅肉,我自己就覺得肉質煎得啱啱好,完全唔韌,牛味都好濃。男友食得生啲都話好味~手打墨汁天使麵伴

生蠔 $68/隻

海膽蒜蓉多士 $78/件

龍蝦湯 $68

炭燒美國黑級和牛西冷配燒肉汁 $398

手打墨汁天使麵伴香煎西班牙紅蝦
配香蒜牛油汁 $278

蝦頭同蝦身切開咗,但唔好遺忘個蝦頭,裡面好多膏🤤 同埋個蝦肉都去晒殼,直接食用就ok 呢隻紅蝦比平時食嘅虎蝦有蝦味好多,肉質實凈啲仲keep到彈牙~

墨魚天使麵唔會食到成口都黑晒,雖然係幼身麵條但都有咬口,

自家制比利時73%黑朱古力心太軟
配意大利雲哩嗱雪糕 $88

甜品係心太軟,濃度正合我口味,鍾意食少少苦嘅朱古力,食完就完滿了☺️

飲品🍹🍸

Tinker Bell $78
Mango Magic $68

飲品方面都有好多選擇,我個杯芒果味mocktail似飲果汁,另一杯係薄荷味cocktail

個fd冇介紹錯,食物的確係有水準,最鐘意生蠔同個扒,同埋環境氣氛好,隔離枱都係慶生嘅情侶,情侶們可以bookmark定呢間~🤗
2019-09-14
  • 生蠔