2017-03-03 176 瀏覽
喜歡久不久去熱鬧的銅鑼灣行個圈, 今次上了去銅鑼灣地帶, 商場不太熱鬧,好多新開boutique。嗅到一陣陣焗蛋糕香味,當時已肚餓, 見到HesheEat, 睇餐牌,價錢合理,甜品又好吸引。綠茶柚子沙冰,柚子味沙冰配上一球綠茶味雪糕,濃郁枺茶味回甘,沙冰入口啖啖柚子味,好清新。蟹肉番茄牛油果沙律,蟹折肉,底層係牛油果及上層番茄及魚子;牛油果營養價值高,入口綿軟,有濃郁香氣,加上番茄的酸令牛油果平衡,蟹肉鮮,配上魚子,味道層次多一些變化, 將沙律放在烤法包上或 淨吃都好味。綠茶心太軟,焗至面層乾脆,內裡是熱熱的綠茶流心,綠茶味濃,我稱為大人人味,熱熱的心太軟配濃豆腐味的雪糕,一熱一泠,一甘一甜。
綠茶柚子沙冰
蟹肉番茄牛油果