2021-02-21 382 瀏覽
有好多朋友都極力推介我試呢間餐廳,所以我今日決定試一試。呢間餐廳唔算難搵,囍帖街隔兩條街就搵到 紅磚牆嘅底部配上日式嘅裝修,令呢間店舖別樹一格一入到店舖,已經聞到一陣陣嘅和牛香味。坐低再望望餐牌,幾乎所有款式都同和牛有關,仲要有中英對照,非常貼心 我就叫左一個澳洲牛丸牛肉雙拼河。叫完嘢食,抬頭一望,就見到佢有教張”高手教路”,構成客點樣享受每一碗和牛湯河麵一到,當然要跟足食法,先飲一啖和牛熬製嘅湯底。濃烈嘅和牛湯汁一剎那充滿整個口腔,再慢慢流入喉嚨 再將撕碎咗嘅香料,連同和牛河粉一啖入口。和牛既油香配上清淡嘅青草同青檸味,由脷尖滲到脷底,絕對令我一啖接一啖入口除此之外,我仲叫咗一份香草牛油蒜香雞翼。三隻雞翼炸成蛋黃色,表面再塗上牛油🧈 食落同雞翼嘅油分融為一體,充滿滿足感。再加上佢哋自家製魚露醬,特別野味 唯一美中不足嘅係,味道略為偏淡,如果鍾意食濃味嘅朋友就可能未必滿足😆整體而言,服務態度良好,我覺得凍嘅時候侍應就即刻閂細冷氣食物質素唔使講啦,和牛點會差🤤🤤所以今個牛年,你唔係唔食呀嘛?
紅磚牆嘅底部配上日式嘅裝修,令呢間店舖別樹一格

我就叫左一個澳洲牛丸牛肉雙拼河。

澳洲牛丸牛肉雙拼河

香草牛油蒜香雞翼

整體而言,服務態度良好,我覺得凍嘅時候侍應就即刻閂細冷氣
食物質素唔使講啦,和牛點會差🤤🤤

所以今個牛年,你唔係唔食呀嘛
澳洲牛丸牛肉雙拼河
香草牛油蒜香雞翼