餐廳: 熊拉麵 (白加士街)
資訊:

2018-08-05 411 瀏覽
熊來了!熊來了!熊來了!今日收工無乜嘢做,喺佐敦同人交收咗之後就喺附近行下,原本諗住行返過尖沙咀食晚餐gei,點知行到轉角位見到間拉麵店個外觀裝修幾有風格,於是喺門口望左o陣就決定入去試試。而且那手繪的小熊尤其吸引。入到去睇o左陣有咩食之後,就決定揀元祖魚介熊拉麵來試試。元祖魚介熊拉麵是日本母店的原祖味道,湯底的魚介味香醇而且不會太濃,非常適合本人的口味,再配上梅頭瘦叉燒,1.5mm的普通硬度的中幼麵和糖心蛋一起吃,味道真的非常好。叉燒,麵同湯底真的好好食。另外,其實仲叫o左份香葱沙律醬餃子,香葱同沙律醬都勁勁勁多,令我懷念以前在大阪食過gei一份餃子,感覺非常相似!當然餃子是皮薄又有汁,非常美味!波子汽水則令我懷念起以前小學時期的回憶!係一餐令人感動的日本拉麵料理!會再來!
熊來了!熊來了!熊來了!
而且那手繪的小熊尤其吸引。
入到去睇o左陣有咩食之後,就決定揀元祖魚介熊拉麵來試試。
當然餃子是皮薄又有汁,非常美味!
波子汽水則令我懷念起以前小學時期的回憶!
係一餐令人感動的日本拉麵料理!
會再來!
2018-06-26