2018-11-07 1078 瀏覽
平時去開將軍澳煌府飲茶,去食晚飯都係第一次。中意黎煌府,係因為新裝修好靚好大,而且價錢相宜。煌府專做婚宴,地方大又濶落,場內一棵櫻花樹,意頭十足!晚餐套餐選擇非常多,中意海鮮既朋友更加大把選擇!今晚藍妹啤酒仲有推廣價,當然要飲杯啦!由於今晚四個大人,費時諗食咩,就直接叫海鮮燕窩餐,四人份量加價錢相宜。雖然係推廣套餐,但係用料十足,絶無將貨就價。先上陣既竹笙海皇會燕窩,已經令在場既女仕興奮。。。燕窩養顏嘛!上湯焗大蝦球伴伊麵以大蝦球代替龍蝦,好處就係啖啖肉加食得方便,唔洗用手去骨甘論盡,而且大蝦相當大隻,炸得脆脆,正!清蒸沙巴珍珠龍躉呢條珍珠龍躉都好夠份量,四個人食啱曬。 黃金脆皮走地雞半隻脆皮雞食得多,用走地雞既餐廳唔多,煌府對材料既選擇,好有心機。濃湯海味雜菜煲係自選菜式,我見個套餐無咩菜類,就選擇左濃湯海味雜菜煲。意外驚喜除左雜菜多,個湯真係好好飲,可以當海味雜菜湯飲呢!特色嶺南甜點係桂花糕。我地另外叫左招牌生磨合桃露。熱乎乎又香噴噴既合桃露,做飯很甜品,真係大滿足。煌府無論飲茶定晚飯,都係不錯既選擇。
平時去開將軍澳煌府飲茶,去食晚飯都係第一次。

中意黎煌府,係因為新裝修好靚好大,而且價錢相宜。

煌府專做婚宴,地方大又濶落,場內一棵櫻花樹,意頭十足!

晚餐套餐選擇非常多,中意海鮮既朋友更加大把選擇!

今晚藍妹啤酒仲有推廣價,當然要飲杯啦!

雖然係推廣套餐,但係用料十足,絶無將貨就價。

上湯焗大蝦球伴伊麵

清蒸沙巴珍珠龍躉

呢條珍珠龍躉都好夠份量,四個人食啱曬。

黃金脆皮走地雞半隻

意外驚喜除左雜菜多,個湯真係好好飲,可以當海味雜菜湯飲呢!

特色嶺南甜點係桂花糕。我地另外叫左招牌生磨合桃露。

熱乎乎又香噴噴既合桃露,做飯很甜品,真係大滿足。

煌府無論飲茶定晚飯,都係不錯既選擇。