2017-06-27 1780 瀏覽
最近係榴槤季節,聽聞衣到有榴槤嘅菜式,所以特登約埋個榴槤粉絲朋友一齊去試吓。7點鐘去到已經差唔多full晒,只有一兩張枱剩,好彩都先唔使等。我哋揀咗招牌榴槤芝士炸雞,見到個Menu我已經好興奮,榴槤之餘仲有好多款式嘅雞,好多都想試但係眼闊肚窄,始終都揀咗我地最愛既榴槤芝士炸雞,榴槤芝士唔算太濃烈,哄埋去先至聞到陣榴槤味既,所以就算唔食嘅人都使怕。芝士好香,淡淡的不會膩,炸雞外皮炸得靚,硬度適中夠脆而不太硬,肉質非常嫩口,肥瘦均勻,明顯有好新鮮既雞味,點埋榴槤芝士醬,感覺配搭出特別既味道,非常滋味,食到一份滿足感,非常滿意既一款菜式。另有榴槤芝士薄餅,可惜我地得2個人食唔哂,若然下次約到幾個鐘意榴槤既朋友一齊share 就不得了。墨魚仔辣炒年糕醬汁惹味,不會太濃或太辣,墨魚仔算爽口但略嫌少左DD, 多返2,3隻更好。鮮果沙律衣個係相對比較平凡既切件生果+菜沙律,賣相都未有如menu 吸引,有較多改善空間,例如可以加一D Nuts , 或者用一D 特製既source, 會添返d 驚喜。提子燒酒 / Apple Cider Rita 燈膽造型有噱頭,味道不錯,Cocktail 方面價錢就偏

榴槤芝士炸雞

鮮果沙律

鮮果沙律

提子燒酒 / Apple Cider Rita
燈膽造型有噱頭,味道不錯,Cocktail 方面價錢就偏貴少少,但都飲得開心。

提子燒酒 Apple Cider Rita

整體嚟講,衣餐好滿意,炸雞一試難忘,服務不錯,下次會再去試其他款式。
2017-06-26
榴槤芝士炸雞