餐廳: Sodam Chicken
優惠: 食飯可賺里兼用里?立即訂枱吧!
用「里數加現金」付款,最高可賺$4=3里。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 會員每次賺取「亞洲萬里通」里數之消費上限為HKD10,000。
  • 會員凡於國泰夥伴餐廳用膳,每消費HKD4即可賺1里數。
  • 渣打國泰Mastercard®持卡人憑卡於夥伴餐廳簽賬消費,除可享基本餐飲類別之合資格簽賬HKD4=1里數獎賞及餐膳里賞HKD4=1里數獎賞外,於星期五、六及日的餐飲簽賬更可賺取額外HKD4=1里數獎賞("聯營信用卡餐飲簽賬里賞"),合共獲享HKD4=3里數。
  • 通過交易賺取里數時,不可使用與夥伴餐廳有關的其他推廣或折扣優惠。請於惠顧前先向有關餐廳查詢。
  • 賺取的里數(包括餐膳里賞及渣打國泰Mastercard餐飲簽賬里賞)將於認可餐膳消費交易後7個工作天內存入會員的賬戶。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2021-08-26 764 瀏覽
//< Sodam Chicken >小編第一次食炸雞放題,超級欣賞呢到係可以續件續件雞咁order,而且size適中~ 變相可以食到唔同款色味道既雞🐔小食亦都有解膩既沙律、泡菜、菠菜等,細細碟唔會浪費😆————————————- 炸雞+焗雞+額外口味+pizza+小食放題 $128+$28 -基本上焗雞、炸雞都唔錯~ 裡面仍然嫩滑唔乾~ 重點係全部上檯個陣都熱辣辣架🥰濃蒜炸雞🧄推薦!😍 蒜味超啱小編口味,重點係唔會食到口臭🤣🤣甜酸炸雞呢款我同🐤小編都覺得有少少辣,感覺似係甜辣炸雞~ 同平時食開既味道相似,甜甜酸酸幾開胃😊蜜糖蒜香炸雞 推薦!呢款甜甜脆脆咁,蜜糖份量唔少,配上粟米🌽片幾夾~唯獨係蒜香味無咩,應該係因為佢只靠蒜粉調味~檸檬柚子炸雞柚子同檸檬sauce 都俾得好慷慨😆 好似飲緊檸檬柚子蜜咁~清新嘅酸甜味🤩韓風紫菜焗雞呢個幾特別,有齊紫菜同海苔,所以味道幾濃郁!唔知點解小編二人都覺得呢個係辣辣地,唔知係咪撈倒其他雞嘅味😂 黃金鹹蛋焗雞呢個都唔錯,鹹蛋沙沙地,好邪惡但係滋味十足😝比起炸雞無咁heavy!黃金鹹蛋炸雞味道同上面焗雞差唔多,雖然佢炸雞唔會好油,但係小
< Sodam Chicken >

————————————

濃蒜炸雞🧄
推薦!😍 蒜味超啱小編口味,重點係唔會食到口臭🤣🤣

甜酸炸雞

蜜糖蒜香炸雞

檸檬柚子炸雞

韓風紫菜焗雞

黃金鹹蛋焗雞

黃金鹹蛋炸雞

味道同上面焗雞差唔多,雖然佢炸雞唔會好油,但係小編覺得焗雞再好味d😇

BBQ香辣焗雞
呢個味道小編覺得比較strong!同埋都比較辣~ 食唔到辣既就未必適合你喇🤓

雙重芝士焗雞

呢個一上檯就聞到好濃既芝士粉味😎 食落主要鹹鹹地~味道不錯,正常發揮~

暹羅花生炸雞🥜
呢個係特別口味!!好搞笑,食落口甜甜地,帶有濃厚花生香!第一口味道令我聯想到夾餅🤪🤪 想試下創新口味既不妨試試~

冬陰功焗雞
呢個冬陰功味都幾香,唔算好辣,而且幾夾!唔錯唔錯🥳

Pizza🍕

Pizza無記錯既係6寸~ 一份已經包左四隻味!屬於平時一般食到既餅底,不厚不薄~ 味道中規中矩,過下口癮都唔錯😚

小食

小食小編就唔續個續個講喇,正常水平啦~ 唯獨水冷麵覺得麻麻地,相對上比較淡😮 建議大家叫蜜糖牛油粟米🌽啊蔬菜🥬啊解下膩都唔錯~
————————————
評分:7.3/10
地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
營業時間:11:00-22:00

#sodamchicken #hksodamchicken #sodamchickenhk #炸雞放題 #韓國菜 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣必食 #銅鑼灣韓國菜 #香港美食 #美食博客 #香港美食地圖 #香港美食推介 #hkfoody #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodshare #hkfoodblog #hkfoodgram #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfood #🐷🐤韓國菜🐷🐤銅鑼灣
今日同個朋友仔嚟咗銅鑼灣,見到百樂中心呢間sodam chicken,個肚仔又好有capacity,所以就決定要嚟食個豐富嘅放題😍炸雞焗雞Pizza小食放題(成人) (@$156)炸雞:蜜糖芥末口味好好食,濃濃嘅醬汁佈滿金黃酥脆嘅表皮,香甜可口;濃蒜口味都相當濃郁,啱晒鍾意重口味嘅buddy😍但不得不提嘅係雞肉好鮮嫩,炸得好有水準,肉汁完美鎖實,所以咬落啖啖都好juicy🤤焗雞:蜜糖同鹹蛋味道都份外出色,個人鍾意鹹蛋多啲,鹹香味香,更能突出雞肉嘅鮮味😆同埋雖然係焗雞,但是雞皮都ok香脆,口感十足😚小食:選擇都幾多選擇,個人幾鍾意芝麻菠菜同韓式辣拌海蜇,芝麻菠菜清新,可以一解炸雞嘅油膩;海蜇辣辣,而且脆身爽口嘅口感一上不能欲罷,一啖接一啖😚;紫菜薯條都好正,大氣粗身,軟綿香口,好好食啊😋飲品:叫咗朱古力冰沙同士多啤梨冰沙(+$75),冰沙細滑,甜蜜滿載,配搭炸雞一流😋遲啲想再食韓國炸雞會再嚟食,上菜速度快,同埋滿足到捧住個肚仔走😋
炸雞焗雞Pizza小食放題(成人)

炸雞焗雞Pizza小食放題(成人) (@$156)

蜜糖芥末炸雞

涼拌水冷麵

士多啤梨冰沙
朱古力冰沙

2021-07-18
炸雞焗雞Pizza小食放題(成人)
蜜糖芥末炸雞
朱古力冰沙
  • 韓式涼拌水冷麵
  • Pizza
2021-07-19 1460 瀏覽
見到sodam chicken出左炸雞焗雞+Pizza放題,而且飲品仲有得買一送一😚😚$128 就有炸雞同pizza放題,有8款經典口味 。而$156就額外加上焗雞、特別味道炸雞同小食😆首先講講炸雞,全部都好熱辣辣!上碟時都冒上香氣及白煙芫荽炸雞 - 今期的特色炸雞,除了鋪有炸芫荽之外,炸雞底部都有鮮芫荽,食嗰時大大減低左肉的膩感柚子炸雞 - 清新之選,柚子醬的分量好足夠,酸酸甜甜黃金焗雞- 個人覺得是最正的一款雞,蛋黃味香濃不乾身,雞身亦十分細滑。可惜始終太邪惡,不敢吃太多😆噴火辣焗雞 - 辣醬有強大後勁,餐牌上亦有 🌶 x 5,喜歡可挑戰多幾件😝墨西哥風味焗雞 - 有不錯的煙燻味,焗雞的水准有驚喜除左雞以外都有其他選擇~ Pizza一個有四款口味,每款一塊,可以輕嘗。另外都有大約十款小食,其中不斷encore 3 樣;麻油海哲、菠菜同泡菜😍飲品買一送一後約$30左右。葡萄特飲有冰條,融化後有多一層次的味道,而菊花特飲都感覺可以清下熱氣😋

首先講講炸雞,全部都好熱辣辣!上碟時都冒上香氣及白煙

柚子炸雞 - 清新之選,柚子醬的分量好足夠,酸酸甜甜

墨西哥風味焗雞 - 有不錯的煙燻味,焗雞的水准有驚喜

2021-07-11
2021-05-13 5845 瀏覽
喺某社交平台有廣告旺角買炸雞放題,心郁郁想食,就搵吓銅鑼灣有冇先!又真係搵到喎🤣🤣地點仲要唔難搵添😚😚‘Sodam Chicken’ $120任食8款冇骨炸雞🍗+Pizza 🍕,佢可以再+$20加配任食焗雞加小食,但今次我同🤴🏻就冇加啦,雞件細細件,可以試晒佢所有嘅味道!😄😄~~~甜酸炸雞🍗~~~正常甜酸味🙂🙂~~~蜜糖🍯芥末香蔥炸雞🍗~~~香蔥味重過蜜糖味,食唔到芥末味😀😀~~~辣味炸雞🍗~~~微辣,辣味可以再重手啲😊😊~~~黃金鹹蛋炸雞🍗~~~鹹蛋味好突出,有啲‘漏’,食一件已經夠啦😇😇~~~檸檬🍋柚子炸雞🍗~~~最好味呢個,因為檸檬🍋醬可以解膩,食多幾件都OK呀~~~濃蒜炸雞🍗~~~蒜香味重😁😁~~~大阪燒炸雞🍗~~~(期間限定)係章魚小丸子🧆味,味道幾特別😚😚~~~星洲咖喱炸雞🍗~~~(期間限定)以為係星洲炒米嘅味,但只食到咖喱味😅😅~~~四味pizza🍕~~~點都要食返澱粉質野‘浪’下個胃,Pizza🍕細細個但有4款味道,好唔好味?我哋共叫咗四個囉🤣🤣下次如果再想食我同🤴🏻一定會+$20食埋個焗雞🍗同小食🥳🥳
地點仲要唔難搵添😚😚

~~~甜酸炸雞🍗~~~
正常甜酸味🙂🙂
~~~蜜糖🍯芥末香蔥炸雞🍗~~~
香蔥味重過蜜糖味,食唔到芥末味😀😀
~~~辣味炸雞🍗~~~
微辣,辣味可以再重手啲😊😊
~~~黃金鹹蛋炸雞🍗~~~
鹹蛋味好突出,有啲‘漏’,食一件已經夠啦😇😇
~~~檸檬🍋柚子炸雞🍗~~~
最好味呢個,因為檸檬🍋醬可以解膩,食多幾件都OK呀
~~~濃蒜炸雞🍗~~~
蒜香味重😁😁

~~~大阪燒炸雞🍗~~~(期間限定)
係章魚小丸子🧆味,味道幾特別😚😚
~~~星洲咖喱炸雞🍗~~~(期間限定)
以為係星洲炒米嘅味,但只食到咖喱味😅😅

~~~四味pizza🍕~~~
下次如果再想食我同🤴🏻一定會+$20食埋個焗雞🍗同小食🥳🥳
2021-04-22
2021-05-02 4350 瀏覽
Sodam Chicken🐓既炸雞 x Pizza放題真係邪惡到無朋友😈平日$98就可以任食75分鐘,一百蚊都唔駛真係抵到crazy🤩 假日都只係$128咋,加多$20仲可以食埋焗雞同小食,全部無限追加🤗偽韓妹子今次真係開心屎了💖 雖然放題唔包飲品🍹但都係買一送一優惠,一樣抵呀!·Annie概括講下幾款鐘意嘅同大家開心share下😻炸雞一定要點最邪惡既黃金鹹蛋口味😍 炸雞本身已經邪惡,加埋黃金鹹蛋真係達到頂點🈵️ 鹹蛋黃炒到微微起沙,鹹蛋黃油好香,好好味😋仲有顏色🔴紅卜卜既甜酸口味,甜甜酸酸好開胃💥 夠哂惹味! 而焗雞感覺上無咁熱氣😽 肉汁喺焗製過程中鎖住肉汁💦 食落更加juicy。個人喜歡雙重芝士口味🧀 double cheese絕對滿足到我哩個芝士控😍Pizza🍕同樣出色,一set 4款一次過上樣樣都有得試👍薄批脆邊配料足,細細件仲可以食多幾件添~·🍗炸雞(無骨)❥韓式炸雞(原味)❥甜酸炸雞❥蜜糖芥末香蔥炸雞❥辣味炸雞❥黃金鹹蛋炸雞❥檸檬柚子炸雞❥濃蒜炸雞******************************🍕PIZZA(款式按當天餐廳供應決定)❥千島加勒比薄餅❥瑪嘉麗塔皇后薄

Annie概括講下幾款鐘意嘅同大家開心share下😻

🍗炸雞(無骨)

❥韓式炸雞(原味)
❥甜酸炸雞
❥蜜糖芥末香蔥炸雞
❥辣味炸雞
❥黃金鹹蛋炸雞
❥檸檬柚子炸雞
❥濃蒜炸雞
🍕PIZZA(款式按當天餐廳供應決定)

❥千島加勒比薄餅
🐔焗雞

❥蜜糖蒜香焗雞
❥韓風紫菜焗雞
❥噴火辣焗雞
❥首爾風味焗雞(原味焗雞)
❥雙重芝士焗雞
❥ BBQ香辣焗雞
❥黃金鹹蛋焗雞
2021-02-20
  • 黃金鹹蛋炸雞
喺山頂落返嚟,正愁唔知晚餐食乜好,🤴🏻忽然話想食返銅鑼灣間炸雞🍗店,反正咁早不如由中環行去銅鑼灣,當做運動🚶🏻🚶🏻‍♀️!💪🏻💪🏻行左45分鐘大約8:30好彩唔洗等位直接入去😙😙,上次食炸雞🍗,今次加多$28集中食焗雞🍗同小食😜😜同試埋期間限定嘅‘芫荽炸雞🍗’我哋就基本上每款都叫咗一次😎😎~~~全部焗雞🍗款~~~總共有七款焗雞🍗,辣嘅有三款但我都覺得唔係好辣!比起上次淨係食炸雞🍗,今次明顯食得多啲,可能冇咗炸衣冇咁易飽😂😂!雞件🍗都同上次一樣水準,皮滑肉嫩😉😉,保持水準😄😄當中最推薦‘蜜糖蒜香焗雞🍗’,甜甜地易入口🥰🥰~~~韓式辣拌海蜇、袖子醋沙律🥗、芝麻菠菜~~~呢三款本身都好好味,蔬菜新鮮,可以一解食雞嘅油膩感😋😋今日嘅行程非常滿足同充實,兩個人都係$343!今晚要早啲瞓!明天有緊要嘢做👁👁
我哋就基本上每款都叫咗一次😎😎
~~~全部焗雞🍗款~~~
當中最推薦‘蜜糖蒜香焗雞🍗’,甜甜地易入口🥰🥰

~~~韓式辣拌海蜇、袖子醋沙律🥗、芝麻菠菜~~~
呢三款本身都好好味,蔬菜新鮮,可以一解食雞嘅油膩感😋😋

2021-06-22
$171.5 (晚餐)
2021-09-12 0 瀏覽
太耐無得去韓國🥲 突然超想食炸雞😆 知道Sodam Chicken 做緊炸雞放題😋 緊係去試下啦🥰炸雞+ Pizza 放題都係$128🤩 如果想食埋焗雞+小食都係加$28, 就已經有14款唔同口味既炸/焗雞可以揀😎 真係超勁抵食👍🏻唔同口味我地都叫左黎試😆 炸雞熱辣辣, 炸到外脆內軟, 入面既肉重要勁juicy😋 好正呀❤️ 重要全部無骨食落勁方便👍🏻我個人最鍾意檸檬柚子味🍋 酸酸甜甜感, 食落唔會好溜😋佢地重會定期推出唔同口味既期間限定炸雞, 今期限定既係花生口味,甜甜地, 幾特別😊焗雞一樣好juicy😋 我就最鍾意BBQ 香辣焗雞, 刺激到味蕾又唔會太辣😎 好食👍🏻Pizza 係4併, 咁就可以一次過試到唔同口味😋 好細心呀❤️ Pizza 熱辣辣重可以拉絲👍🏻飲品重要係買一送一😍 我地叫左提子特飲同埋菊花蜜特飲$56,勁大杯😊 提子特飲入面重要有條雪條, 重好岩打卡😆

我個人最鍾意檸檬柚子味🍋 酸酸甜甜感, 食落唔會好溜😋

2021-09-11 0 瀏覽
有時真係想瘋狂食炸雞🤤🤤今次就黎到銅鑼灣既Sodam Chicken食炸雞放題~~除左炸雞,仲有pizza、焗雞、小食可以任叫,價錢仲好平添❤️❤️-🍗炸雞+Pizza放題 (90分鐘) $128✨本身呢個價錢包左6款口味炸雞同pizza放題~~我地加左($28)升級,就有額外口味+焗雞+小食可以任叫🤩🤩炸雞方面有好多選擇,例如甜酸炸雞、蜜糖芥末香蔥炸雞、黃金鹹蛋炸雞、檸檬柚子炸雞同香草青檸炸雞等~~最近仲推出左期間限定既暹羅花生炸雞🥜🥜炸雞上面有調味過既花生醬,食落好香口,充滿東南亞風情❤️❤️炸雞全部都係無骨,咬落啖啖肉,仲要即叫即炸熱辣辣~口感外脆內軟,好juicy!!餐廳仲有提供手套,用手拎住食炸雞真係特別爽😎😎-焗雞方面都唔錯,口味包括蜜糖蒜香焗雞、雙重芝士焗雞、韓風紫菜焗雞、BBQ香辣焗雞同新推出既冬蔭功焗雞等~~焗雞外層香脆,裡面既肉都好嫩滑!不過我都係鍾意炸雞多d🤣🤣而pizza方面,叫一份就有齊哂4款口味~包括千島加勒比海、熱帶風情、明蝦水牛芝士同瑪嘉麗塔皇后~~食落都好鬆軟,仲有拉絲效果添🤤🤤另外,除左炸雞同pizza,仲有多款小食任叫~~今次試左芝士粉薯條🍟、蜜糖牛油粟米
有時真係想瘋狂食炸雞🤤🤤
今次就黎到銅鑼灣既Sodam Chicken食炸雞放題~~
🍗炸雞+Pizza放題 (90分鐘) $128✨

本身呢個價錢包左6款口味炸雞同pizza放題~~

最近仲推出左期間限定既暹羅花生炸雞🥜🥜

餐廳仲有提供手套,用手拎住食炸雞真係特別爽😎😎
焗雞外層香脆,裡面既肉都好嫩滑!不過我都係鍾意炸雞多d🤣🤣

食落都好鬆軟,仲有拉絲效果添🤤🤤

另外,除左炸雞同pizza,仲有多款小食任叫~~
今次試左芝士粉薯條🍟、蜜糖牛油粟米🌽、韓式辣泡菜🥬、韓式辣拌海蜇🌶同炸餃子🥟
當中推介韓式辣拌海蜇!海蜇爽口彈牙,索哂醬汁好入味~味道甜甜辣辣,食完好開胃👍🏻👍🏻

餐廳而家仲做緊主菜半價、精選飲品買一送一既優惠!!
今次食唔哂全部口味,下次黎要繼續挑戰呢💪🏻😆
2021-09-09 0 瀏覽
🐓香港人真係好中意食雞🐓!細細個由鹵水雞翼尖🔺,食到海南雞🏞、口水雞💦、上校炸雞🍗,而家連麥當當🍟都賣埋麥炸雞🐤,所以雞🐥真係香港人嘅comfort food🐣。近日朋友通知小編銅鑼灣開咗間炸雞放題🤩!仲要係百幾蚊😍!即刻book位去試吓真定假先😜!店舖坐落銅鑼灣橫街的一座大廈樓上🏬,半間店舖都是窗口坐位🖼,透光度高☀️,食雞都食得特別醒神😆!🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🎈佢地嘅放題有啲特別:1️⃣炸雞 + Pizza 放題💰成人HKD$128 小童(3-8歲)HKD$682️⃣炸雞 + 焗雞 + 額外口味 + Pizza + 小食放題💰 +每位HKD$28小編選擇了2️⃣😋!真係多好多野食🥳!當然,如果你係上校炸雞Fans都可以選1️⃣,但佢地嘅焗雞,真係好值得試吓😆!🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵枱面每人放上一對即棄手套,好有作戰🔫即將開始嘅感覺🤣!小編先溫柔地😂每款一隻一隻的叫😙!佢地啲雞真心好好食😋,全部熱辣辣🔥,想用手分開一半✌🏼都熱到分唔到🔥,就知有幾新鮮熱辣🔥!仲要夠Juicy夠入味!仲要咁嘅價錢🌟!真係抵到無話可說🙈!小編不打算逐一介紹🙂,等大家可以自己體會😋!不過最中意🧡包括:黃金
🐓

🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵

🎈佢地嘅放題有啲特別:
1️⃣炸雞 + Pizza 放題
💰成人HKD$128 小童(3-8歲)HKD$68

💰 +每位HKD$28

🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵

枱面每人放上一對即棄手套,好有作戰🔫即將開始嘅感覺🤣!

小編不打算逐一介紹🙂,等大家可以自己體會😋!不過最中意🧡包括:黃金鹹蛋焗雞💚、蜜糖芥末香蔥炸雞💛、雙重芝士焗雞💜…等等喇🤣😂!
(小編已忍唔住即場再約朋友仔🧒🏻👧🏻👩🏻👦🏻🧑🏻9月再戰😂!)

佢地嘅Pizza都好照顧周到👍🏻!一個小小Pizza已有齊4️⃣種味道😋!上枱時細細個,但都拉到絲😙!夠曬細心💚!

小編仲叫咗兩杯特飲,一杯提子特飲🍇、一杯蜜桃特飲🍑,杯飲品Size超大😳!其實我覺得似一個小金魚缸🐠😂!每杯仲要有埋一枝彩虹阿波羅雪條🍡!打卡一流😋!

📮:Sodam Chicken
📭:銅鑼灣耀華街百樂中心7樓

🐚𝒫𝓁𝑒𝒶𝓈𝑒 ℱ𝑜𝓁𝓁𝑜𝓌 𝒶𝓃𝒹 𝓈𝒽𝒶𝓇𝑒🌿
🍃ℐ𝓃𝓈𝓉𝒶𝑔𝓇𝒶𝓂 : #@sofood_sogood_sochill

#SofoodSogoodsochill #sodamchicken #韓式炸雞 #銅鑼灣美食 #食野好重要 #香港美食
#享受美食的過程 #食物正能量 #好食 #美食 #美食攝影 #Hongkongfood #hkfoodie #hongkong #foodblogger #hkfoodblogger #hk

2021-09-04 21 瀏覽
放題大家都食得多,炸雞都有放題又食過未🤭限聚令下朋友食飯人數唔多,食炸雞只能點一、兩款🍗依家Sodam Chicken晚市時段推出炸雞+Pizza放題,限時90分鐘💰1️⃣2️⃣8️⃣,有7款炸雞甜酸炸雞、蜜糖芥末香蔥炸雞、香草青檸炸雞、辣味炸雞🌶️、檸檬柚子🍋炸雞、濃蒜炸雞同期間限定暹羅花生炸雞Pizza🍕叫一份已包括咗4款味道:千島加勒比海pizza、熱帶風情pizza、明蝦水牛芝士pizza、瑪嘉麗塔皇帝pizza仲想食多幾款炸雞口味,所以加咗💰2️⃣8️⃣,多8款炸雞味道同10款小食都值得加因為有黃金鹹蛋黃炸雞/焗雞👍超好食😋、仲有蜜糖蒜香焗雞、雙重芝士焗雞、韓風紫菜焗雞、bbq香辣🌶️焗雞👍、噴火辣🌶️🌶️🌶️焗雞、冬陰功焗雞🌶️期間限定飲品就買一送一 💰5️⃣8️⃣蜜桃特飲藍橙乳酸🎈Sodam Chicken🎈銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓

飲品就買一送一 💰5️⃣8️⃣
蜜桃特飲

藍橙乳酸

🎈Sodam Chicken🎈
銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓

2021-09-01
每隔一陣子總會想念韓國的炸雞 而最滿足到我的當然是可以任選任吃! 知道這間餐廳推出新炸雞口味 而且是超值的價錢 帶同樣喜歡吃炸雞的媽媽一起去吧🤪🔻🔻🔻🔻🔻✨炸雞+Pizza 90分鐘 ($128)這間炸雞放題真的要大推👍 價錢包括了7款味道的炸雞 炸雞都是即叫即炸 新鮮熱辣🔥-🍗甜酸炸雞:經典韓式炸雞醬汁 酸酸甜甜 十分開胃🍯蜜糖芥末香蔥炸雞:同樣是不敗組合 蜜糖之中混合微辣的芥末 恰到好處🌿香草檸檬炸雞:🌟這個算是我至愛😆 奶白色的香草檸檬醬汁 酸甜度適中 正好中和炸雞的鹹香 媽媽和我都超喜歡~🌶辣味炸雞:喜愛吃辣的朋友不要錯過! 正常辣味醬汁 但未算太特別~🍋檸檬柚子炸雞:嫌以上醬汁太濃味? 推介這款超清新的檸檬柚子 清甜的柚子味跟炸雞也相當夾!🧄濃蒜炸雞:🌟喜歡濃味的我🤪 這款是另一款我很喜歡 蒜味十分突出 又不會過鹹~🥜暹羅花生炸雞:🆕新口味花生炸雞~ 有點像倒了花生醬在炸雞表面😆 但感覺又不會奇怪 花生味十分濃郁 喜歡花生醬的要試!!🍗冬陰功焗雞:🌟吃膩了炸雞的口感? 推介這款焗雞~ 十分特別的冬陰功味 帶點微辣 重點是焗雞感覺少了份膩感 我跟媽媽都喜歡💕-而且還可以吃Piz

🔻🔻🔻🔻🔻
炸雞+Pizza 90分鐘 ($128)

🍗甜酸炸雞:經典韓式炸雞醬汁 酸酸甜甜 十分開胃

而且還可以吃Pizza🍕一份已經有4種口味 (千島加勒比海、熱帶風情、明蝦水牛芝士、瑪嘉麗塔皇后) 滿足每樣都想試的我😆😆

🔺🔺🔺🔺🔺
📍 Sodam Chicken (銅鑼灣)
🗺 銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
2021-08-30 13 瀏覽
Sodam Chicken「超抵食炸雞、烤雞放題」🐓今日去咗位於銅鑼灣嘅Sodam Chicken,見佢價錢好抵!128蚊可以任食炸雞、烤雞、pizza同其他小食!小編今次主攻炸雞、烤雞同pizza! 小食就冇叫到🤣前面嘅係甜酸炸雞,啲雞炸得好脆,無骨而且件件都好多肉🍗甜酸炸雞嘅醬唔錯,左邊嘅係濃蒜炸雞🧄,真係幾香蒜味再有少少醬油味!而右邊係蜜糖芥茉香蔥炸雞,又甜又帶微微嘅辣,配埋啲香蔥一齊食,都唔錯🤣左邊嘅係黃金鹹蛋炸雞,呢個最有驚喜🥰好香鹹蛋黃味,雖然有少少油,但係呢個推介大家叫‼️右邊嘅係佢哋新出嘅暹羅花生炸雞,估唔到花生醬同炸雞都幾夾!🤤呢個都值得大家去試💕前面係bbq香辣焗雞,呢個唔食得辣嘅就唔好叫🤣食得辣應該會覺得幾過癮!右邊嘅係雙重芝士焗雞🧀都幾係芝士味,呢個就正正常常啦😊後面係佢哋新出嘅冬陰功焗雞,雞皮好脆‼️Pizza🍕 佢哋嘅Pizza嘅大細係大概一隻碟仔到!放題食啱晒大家過吓癮!佢哋1個Pizza入邊有4隻味,包括千島加勒比海鮮薄餅、熱帶風情薄餅、明蝦水牛芝士薄餅同瑪嘉烈塔皇后薄餅😚特別推介佢哋嘅明蝦水牛芝士薄餅,隻蝦都幾有鮮味!其他味道都同出面其他餐廳拍得住‼️提子特
Sodam Chicken
「超抵食炸雞、烤雞放題」🐓

Pizza🍕

提子特飲🍇 +朱古力沙冰$75🍫(buy 1 get 1 free)
而特飲更加會有買一送一嘅優惠,小編就叫咗提子特飲同朱古力沙冰,提特飲就比較適合打卡!入邊仲有條雪條🤣好colourful‼️而朱古力沙冰都幾濃!夏天飲幾消暑🥵

總括嚟講,128蚊食到咁多味道嘅炸雞、焗雞同薄餅,其實真係好抵🤣特別推介佢哋嘅黃金鹹蛋炸雞、暹羅花生炸雞!💕

整體:🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
食物:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟

📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓

人均消費:~$150~200/head
2021-08-15
2021-08-30 21 瀏覽
忙起來早午餐都沒有認真吃,友人建議晚上去吃任食放題吃到夠!來點不一樣的是,我們不是去吃日式放題,而是吃韓式炸雞/焗雞放題,我的天啊,發明的人真的要加人工!每次去吃炸雞,人不多的話,真的只能試到一種炸雞,這個炸雞放題完全是為了又有選擇困難症、肚皮又不夠的人!炸雞+焗雞+Pizza放題 $156有14款炸雞/焗雞、10款小食,還有Pizza任君選擇,以件數落單,所以肚皮有限的話每款要1件也可以,貼心到爆!原本對放題食物的質素沒什麼太大的要求,但結果有驚喜,食物無論是熱度、味道和上菜速度都很滿意。炸雞焗雞熱騰騰、香脆Juicy,感覺是新鮮即製!個人首推檸檬柚子炸雞和濃蒜炸雞,期間限定的冬蔭功焗雞也頗有新鮮感,值得推介!小食也不馬虎,芝士粉薯條夠惹味,韓式辣拌海蜇味道也不錯,可以Refresh一個邪惡感!$1xx的晚餐可以吃到這麼豐富,可以等戰鬥力高一點的時候再Encore!

炸雞+焗雞+Pizza放題 $156

2021-08-28 24 瀏覽
嘩!炸雞🍗焗雞🍗炸雞啊🥳去咗銅鑼灣Sodam Chicken食韓風「炸雞焗雞放題」,無論係炸雞定焗雞,口味都超多🥳啲雞肉質好嫩好滑,仲係任點任食~炸雞控大滿足!坐低見到枱面已經準備咗即棄手套方便大家,可以好豪邁咁用手食炸雞😋特別有風味~而全部雞都冇骨,真係啖啖肉。價格方面好抵食😋 $128嘅炸雞+Pizza放題,就已經有6款口味嘅炸雞選擇。而我哋加多$28,仲有額外口味+焗雞+小食可以任點。而放題就沒有包括飲品,但係有好多特飲都買一送一,好抵。先後點咗👉🏻黃金鹹蛋炸雞丶黃金鹹蛋焗雞丶檸檬柚子炸雞丶蜜糖蒜香焗雞丶韓風紫菜焗雞丶香草青檸炸雞丶噴火辣焗雞丶紫菜薯條丶Pizza(1個🍕已經有齊4個口味 )⋯我自己好鍾意蜜糖蒜香焗雞,充滿甜美蜜糖滋味👍🏼而噴火辣焗雞🌶️辣度十足又入味,好有刺激感!作為鹹蛋黃控,黃金鹹蛋焗雞都好唔錯👍🏼滿有鹹香。最新推出有期間限定嘅暹羅花生炸雞同冬蔭功焗雞,充滿東南亞風味🥳 全部都好入味,食到捧住個肚🥳

放題就沒有包括飲品,但係有好多特飲都買一送一,好抵。