餐廳: Sodam Chicken
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2020-10-30 1644 瀏覽
好耐都冇食過炸雞🍗平時去韓國餐廳都淨係會嗌一兩款口味🧐咁啱見到有放題 可以一次過試晒咁多款味🤩仲有埋焗雞,小食同pizza🤤食到food baby都就嚟出世👶🏻 .炸雞+pizza放題🍕 $128 (90mins) +$20焗雞+小食放題講咗啲炸雞先✨全部都好新鮮熱辣🔥咬開仲會出煙‼️外皮唔會太厚 炸到好脆夠乾身唔會好油👍🏻total有九款口味😈最推介期間限定款:香草青檸炸雞😍味道夠特別 酸酸甜甜😝檸檬柚子同鹹蛋黃都唔錯🤤鍾意食鹹蛋黃嘅 一定要試💓個味真係超濃郁😋.焗雞就有7款😚除咗鹹蛋黃味重複咗其他全部味都唔同🥳不過專業嘅foodie梗係要幫你哋試晒所有味🤓焗雞食落肉質嫩滑啲 仲juicy啲😎蜜糖蒜香同雙重芝士都唔錯🧀不過蜜糖蒜香係冇蒜頭味🧄原本以為佢面頭嗰啲係炸蒜片 但係佢係粟米片🤣食辣嘅朋友一定要挑戰食噴火辣炸雞🌶真係辣到噴火🥵.Pizza方面 因為疫情嘅關係佢冇開自助bar冇得自己夾 要喺廚房度落order🤔佢係一set4件咁嗌 味道就根據返嗰日供應嘅口味🤫每一舊都細細塊 可以試晒啲味 又可以留番啲quota食雞😌每一塊都超多芝士 仲可以拉絲😍不過其實味道都唔會話太有驚喜 太飽嘅

黃金鹹蛋焗雞

Pizza方面 因為疫情嘅關係佢冇開自助bar冇得自己夾 要喺廚房度落order🤔佢係一set4件咁嗌 味道就根據返嗰日供應嘅口味🤫每一舊都細細塊 可以試晒啲味 又可以留番啲quota食雞😌每一塊都超多芝士 仲可以拉絲😍不過其實味道都唔會話太有驚喜 太飽嘅話可以唔使試🙈
Pizza

另外嗌咗柚子醋沙律嚟消一消濟🥗鍾意食菇嘅話 一定要牛油炒雜菌😝菇好多汁又夠香 但係食落冇乜牛油味 不過就偏油😖

Pizza
2020-07-12 5787 瀏覽
原本想黎食太陽芝士炸雞🍗,朋友介紹農夫包載住濃郁既芝士,再配埋香脆既炸雞😋點知嚟到見到有炸雞烤雞嘅放題,可以任食炸雞同Pizza,加錢仲可以食埋焗雞,即刻轉左食放題😚哩度啲炸雞係無骨炸雞🍗唔算好油,重點keep到多汁嫩滑🤩炸雞部位係雞脾位置,外脆,內嫩滑的雞件,充滿幸福的感覺🤗炸雞有黃金咸蛋炸雞,濃蒜炸雞,蜜糖芥末香蔥炸雞,甜酸炸雞 ,辣味炸雞,檸檬柚子炸雞😚🎈如果怕熱氣,仲有焗雞選擇,原味焗雞、雙重芝士焗雞、香辣焗雞😋滿滿的一盤無骨雞好吸引,嗰皮又脆😍🎈我最鍾意就係咸蛋黃炸雞😋啲鹹蛋黃均勻咁包住啲炸雞,啖啖咸蛋香味,外皮炸得夠香脆🤗🎈雙重芝士焗雞既cheese味真係好濃郁😙 d芝士粉佈滿焗雞😆仲包仼飲pizza同埋小食,唔好以為任食質素麻麻,一啲都唔hea,韓式醃蘿蔔好正,紫菜薯條🍟係新鮮熱辣辣炸起架😋海蜇酸酸甜甜😋

2020-07-12
  • 韓式炸雞
  • 雙重芝士焗雞
5天前 0 瀏覽
今日約咗三位朋友一齊嚟食炸雞!今次嘅放題有超超超多食物選擇,個個都飽都就嘔😂!Pizza🍕 今日有4款pizza,店員好好咁分咗每人一碟4隻唔同味嘅比我地。咁我地就可以每樣都試少少🤏🏻,佢地全部都係薄批。我最鍾意千島加勒比薄餅,酸酸甜甜嘅醬好開胃🤪,加埋啲芝士仲正!其實其他味都好正,細細塊唔會太膩~炸雞🐓我地差唔多食晒所有味,款款都唔錯,啲炸雞上檯嗰陣真係熱辣辣,好香脆😍。雞件都好滑, 好Juicy。等我抽幾款最好味嘅嚟介紹啦🙈!鹹蛋黃🌕炸雞上沾滿咗超多鹹蛋黃醬,超邪惡!份量啱啱好,唔會太鹹。檸檬柚子🍋依款雞上邊沾有柚子蜜嘅醬🤣,仲會有一條條嘅檸檬絲。佢甜甜地,好開胃,好味!濃蒜🧄依款雞上面會有啲蒜粉,蒜味都幾香。四川麻辣🌶我哋第一款就係食依隻味🤣,唔係講笑,真係好辣!鍾意食辣嘅朋友千祈唔好錯過!但如果你哋好似我哋一樣咁渣嘅話,就唔好嗌啦😹🙌🏻🙌🏻!焗雞🐓焗雞感覺上冇咁heavy,因為佢冇咗啲炸皮。蜜糖個碟底有超多蜜糖汁又會有一啲粟米片!食嗰陣我點左好多蜜糖,所以款雞好甜,好似平時去bbq嘅味🤤!紫菜依款焗雞嘅面頭鋪滿紫菜,食落鹹鹹地,依個配搭都唔錯👍🏻。小食原味薯條🍟薯條比較粗,都炸

Pizza🍕

炸雞🐓

鹹蛋黃🌕
炸雞上沾滿咗超多鹹蛋黃醬,超邪惡!份量啱啱好,唔會太鹹。

檸檬柚子🍋

濃蒜🧄
依款雞上面會有啲蒜粉,蒜味都幾香。

四川麻辣🌶

焗雞🐓
焗雞感覺上冇咁heavy,因為佢冇咗啲炸皮。

蜜糖

紫菜
依款焗雞嘅面頭鋪滿紫菜,食落鹹鹹地,依個配搭都唔錯👍🏻。

小食
原味薯條🍟
薯條比較粗,都炸到金黃色,脆卜卜。配埋番茄醬簡直Perfect😛!

牛油炒雜菌
依款小食勁香牛油味,入邊有金菇、椰菜、蘑菇等等。不過整體食落有啲油🙈。

韓式酸蘿蔔🥕
食咗咁多炸雞、焗雞,酸蘿蔔解膩一流!

牛油粟米
粟米粒都幾甜,牛油味都OK。不過我覺得牛油炒雜菌嘅牛油味更香濃🥳!

我哋一路食,餐廳喎一路會播着一啲韓文歌。我哋就好似置身喺韓國咁,一齊食炸雞🤩!佢有播Blackpink💗🖤嘅歌,好開心!

Sodam Chicken嘅炸雞、焗雞🍗、小食同Pizza質素都唔錯,依個價錢可以食到咁多味道,有咁長時間,cp值真係好高!

5天前 0 瀏覽
我哋去咗銅鑼灣食雞,成枱全部都係雞!!!任食炸雞同Pizza就$128(+10%),如果想食埋小食同焗雞就$148(+10%)。我哋就全都要!一嚟到店員就問我哋要唔要試咗Pizza先,今日有四個味!佢哋係薄底嘅,但係都好足料,Pizza上面嘅醬汁都好香。我最鍾意嘅係瑪嘉麗塔皇后薄餅,個名都勁過人!一set細細塊唔怕食滯~至於炸雞,我哋係試晒全部嘅。一想你覺得每舊炸雞都好大舊好震撼,一夠大就可以分成兩三舊!印象最深刻係我第一個食嘅四川麻辣味,食咗一啖之後成條脷都麻晒、眼淚都飆出嚟,鍾意食辣嘅朋友記得要試吓,好似我咁渣嘅就唔好試啦!食原味有種去咗韓國嘅感覺。另外都要推介一下濃蒜炸雞、黃金鹹蛋炸雞同埋檸檬柚子炸雞。佢地啲醬汁做得好好,如果想濃味啲就可以點多啲~其實我中意焗雞多啲,應該一開始焗雞就試咗蜜糖蒜香味、韓風紫菜味同埋雙重芝士味。蜜糖味可以貼蜜糖,想要幾多就幾多!雙重芝士好香,食落甜甜地好特別。韓風紫菜就有啲紫菜係面,俾原味多一個口感。小食我哋都試咗五個,特別推介蜜糖牛油粟米同埋牛油炒雜菌。可能係我偏心牛油味,兩個都好香牛油味,食落牛油炒雜菌就濃味啲!食完炸雞食下啲蔬果我即刻覺得自己健
我哋去咗銅鑼灣食雞,成枱全部都係雞!!!

小食我哋都試咗五個,特別推介蜜糖牛油粟米同埋牛油炒雜菌。可能係我偏心牛油味,兩個都好香牛油味,食落牛油炒雜菌就濃味啲!食完炸雞食下啲蔬果我即刻覺得自己健康返!
🍗焗雞🍗1. 鹹蛋黃🌟🌟// 鹹蛋黃鹹香味幾濃幾重,而且有粒粒嘅蛋黃碎,幾驚喜🤤但係怕油膩嘅朋友可能要留意因為有蛋黃所以會有啲油🤏🏼//2. 蜜糖蒜香焗雞🍯// 蜜汁都唔錯甜甜哋,不過蜜糖香味就唔係太食到🙊反而甜味多啲//3. 雙重芝士焗雞🌟🌟🌟// 芝士粉嘅份量一點都唔姑寒,啖啖雞肉都有沾滿芝士粉同埋芝士鹹香🧀//————————————————————🍗炸雞🍗1. 蜜糖芥末炸雞🍯// 醬嘅味道都幾濃,鐘意蜜糖芥末嘅人應該會幾鐘意🥰//2. 四川麻辣炸雞🌟🌟🌟(期間限定)// 本身見到口味咁特別諗住以試伏嘅心態去試依款,點知幾有驚喜😻麻辣幾重而且辣味好有後勁🌶小編食得辣都覺得佢真係都幾辣🔥食唔到辣嘅朋友真係諗下挑唔挑戰啦🤣小編覺得幾值得試ᕕ ( ᐛ ) ᕗ //3. 香草青檸炸雞🍋(期間限定)// 食唔到有青檸味🥺似食緊甜甜哋嘅原味炸雞多啲🙊唔太推薦~//————————————————————Pizza🍕叫一份可以試4種口味嘅pizza😻一次過可以試曬4種口味😚!但4種口味唔算有好明顯嘅分別,食落其實無咩特別🤣試一次就夠🤣瑪嘉麗塔皇后🌟// 其實即係濃濃芝士pizza🧀芝士都幾多而
🍗焗雞🍗
1. 鹹蛋黃🌟🌟

2. 蜜糖蒜香焗雞🍯

3. 雙重芝士焗雞🌟🌟🌟

🍗炸雞🍗

1. 蜜糖芥末炸雞🍯
// 醬嘅味道都幾濃,鐘意蜜糖芥末嘅人應該會幾鐘意🥰//
蜜糖芥末炸雞

2. 四川麻辣炸雞🌟🌟🌟(期間限定)
四川麻辣炸雞

3. 香草青檸炸雞🍋(期間限定)
香草青檸炸雞

Pizza🍕

瑪嘉麗塔皇后🌟
// 其實即係濃濃芝士pizza🧀芝士都幾多而且有拉絲,但就無咩鹹香,同埋pizza底有啲韌同埋偏薄🙊//
🍕  pizza

1. 韓式韓拌海蜇
// 唔會好辣,但好入味而且份量幾多~幾值得試🤩//
辣拌海蜇

2. 紫菜薯條🍟
// 薯條每條都脆卜卜而且都有幾多紫菜粉💛每條都有好夠味🥰//
紫菜薯條

飲品🍹
// 飲品幾有玩味🤣又有得飲又有糖食,重點係啲糖都幾好食唔係假同好重藥水味嘅糖🍬如果order雞尾酒都好打卡㗎😻//
蜜桃特飲+青蘋果特飲

整體
🍗雞件都算大份,而且炸雞嘅炸粉唔會太厚又炸到脆卜卜🤏🏼同時又鎖到肉汁而且都幾嫩滑✨
(小編之前6月幾都有食過但當時嘅炸粉好厚雞肉偏韌,所以真係進步咗👏🏼值得再trytry!!)
蜜糖芥末炸雞
四川麻辣炸雞
紫菜薯條
  • 蜜糖芥茉香蔥炸雞
  • Apple Cider Rita
2020-11-16 0 瀏覽
呢排個市咁差,個個心情都好down我同朋友決定去叫雞沖喜😎.#銅鑼灣 sodam chickenhk 堂食$128放題可以任食7款炸雞、5款Pizza🍕俾多$20仲可以食多14款焗雞小食啲雞任叫唔嬲!化悲憤為食量🤤.最欣賞啲雞有好多種味道😍炸雞推介✅鹹蛋味、檸檬柚子味✅蜜糖芥末、濃蒜炸雞😋焗雞都好多種味!夠香夠惹味,不過我覺得唔夠juicy🤭小食冷盤熱盤都有,仲有多款 #主菜半價 🤩野飲款式都好多,仲超大杯仲 #買一送一.我真係好中意 #食雞 🤣❤️..
呢排個市咁差,個個心情都好down
我同朋友決定去叫雞沖喜😎
#銅鑼灣 sodam chickenhk 堂食$128放題
可以任食7款炸雞、5款Pizza🍕
俾多$20仲可以食多14款焗雞小食
啲雞任叫唔嬲!化悲憤為食量🤤
最欣賞啲雞有好多種味道😍
炸雞推介✅鹹蛋味、檸檬柚子味
✅蜜糖芥末、濃蒜炸雞😋
焗雞都好多種味!夠香夠惹味,不過我覺得唔夠juicy🤭
小食冷盤熱盤都有,仲有多款 #主菜半價 🤩
野飲款式都好多,仲超大杯仲 #買一送一
我真係好中意 #食雞 🤣❤️
餐廳做緊假日炸雞+Pizza 放題 $128 加一加$20就可以焗雞&小食任食 所以就點咗呢款 由於一心嚟食炸雞 所以好努力叫唔同口味試下😋😋 好辣嘅朋友可以試期間限定嘅四川麻辣炸雞 朋友表示辣得嚟幾惹味 3隻辣椒嘅辣度唔係講笑😂😂 另一款香草青檸炸雞都唔錯 酸酸甜甜嘅味道 但個人覺得柚子口味做得更好 每啖都有啲柚子肉一齊食 整體唔覺得好膩😌另一款店主推介要試嘅黃金鹹蛋炸雞 重口味人士必選⚠️ 雖然好多款炸雞都包咗一層醬汁 但炸雞食得出新鮮炸起 外層仍然好香脆 雞肉仍然濕潤 肉質唔會柴👍🏻-小食款呢講都幾大份 沙律正常表現 炒雜菌嘅黑椒味勁重勁香 醃蘿蔔如果再醃酸少少會更好食😋 飲品方面雖然個餐唔包 但係買一送一都唔錯啤酒當然唔少得 配炸雞一流☺️ 朋友嘅青蘋果特飲幾特別 仲配一串軟糖裝飾🤣整體嚟講 一班朋友聚會想飲酒食炸雞 呢間餐廳嘅任食嘅package 都係唔錯選擇
餐廳做緊假日炸雞+Pizza 放題 $128 加一

荔枝啤酒
韓式炸雞
  • 黃金鹹蛋炸雞
  • 檸檬柚子炸雞
《超抵食任食韓式炸雞🐥》———————————————-Sodamchicken 🐣-之前上網睇到呢間人氣炸雞店本身計劃年初結業,但因為肺炎關係,老闆想同香港人共渡疫境,做咗好多炸雞優惠,今期就做緊任食放題,滿足大家去唔到韓國旅行嘅癮😍-佢主打各款嘅炸雞、焗雞,隻隻都分量十足,而且無骨,完全啖啖肉🍗我哋好努力想嘗試晒每一隻口味,但係實在隻隻都太足料,奮鬥左90分鐘只能夠試到大部份嘅味道,精選幾種比大家參考吓!-🧡 甜酸炸雞:開胃之選,第一隻就食佢嚟開波💛黃金鹹蛋炸雞:鹹蛋控必點,相當惹味🤎濃蒜炸雞:香蒜味濃,同炸雞係絕配,我超中意呢個口味🤍雙重芝士焗雞:芝士粉佈滿雞面,咬落去雞肉裡亦有芝士香味❤️四川麻辣炸雞:期間限定,辣到痴線,適合重口味嘅人挑戰下-如果自問係大胃王想試晒咁多種口味,就去同佢死過啦🤣個人覺得如果你食到半打以上已經回到本!-另外佢哋仲有好多小食選擇,而且一啲都唔孤寒,碟碟都大碟,超級推介韓式辣拌海蜇😍攞嚟餸炸雞解膩一流!-⭐ 參考價錢︰炸雞焗雞pizza小食放題:$148加一蜜桃特飲、荔枝特飲: $58 (買一送一)🍌 抵deal 指數:9/10💰 人均消費:$200
《超抵食任食韓式炸雞🐥》
———————————————-
Sodamchicken 🐣
🧡 甜酸炸雞:開胃之選,第一隻就食佢嚟開波
💛黃金鹹蛋炸雞:鹹蛋控必點,相當惹味
🤎濃蒜炸雞:香蒜味濃,同炸雞係絕配,我超中意呢個口味
🤍雙重芝士焗雞:芝士粉佈滿雞面,咬落去雞肉裡亦有芝士香味
❤️四川麻辣炸雞:期間限定,辣到痴線,適合重口味嘅人挑戰下
⭐ 參考價錢︰
炸雞焗雞pizza小食放題:$148加一
蜜桃特飲、荔枝特飲: $58 (買一送一)
🍌 抵deal 指數:9/10
💰 人均消費:$200
2020-11-08
2020-11-09 0 瀏覽
其實見之前勁多好評 實無伏行完SOGO 就去左呢間到試下去完店員話有有放題..$98睇落都幾抵食跟著睇完..炸雞係唔駛+錢係焗雞+特別既味要+錢然後就算要小食都要再收錢感覺好似落左搭咁 98咁少野揀跟著都揀左3隻味咸蛋黃味 原味 咸蛋黃味 我只係覺得雞上面加上咸蛋黃醬上去 無乜特別原味係OK GA 入面炸得時間啱啱好..入面都係好多汁之但係呢唔+錢既飲品都係普通奶茶 咖啡 咸柑桔咁+錢既小食亦都係普通貨色其實我地係唔介意俾多少少錢亦都有問過可否散叫但係午市得放題只係店家設計餐單上好有問題一係就屈你食放題一係就唔好幫襯呢間我地埋單都500/2個人之不過呢間貴又唔好食所以呢間都唔會再幫襯
其實見之前勁多好評 實無伏

之不過呢間貴又唔好食
所以呢間都唔會再幫襯
2020-11-02
2020-11-09 46 瀏覽
今日本身諗住話我好鍾意食韓式炸雞,但我發現原來我好多時啲post都係講我自己鍾意食啲乜乜乜,例如話我好鍾意食川菜,又或者話我好鍾意食嫩雞煨麵咁。然後我先發現,原來我係乜都鍾意食(只要佢整得好食)。今日同朋友去咗食呢間Sodam Chicken,嚟到先知道原來有炸雞放題可以叫,啱晒平時乜味都想試晒嘅我。於是就果斷咁唔睇其他餐牌,一於就試呢個炸雞放題。炸雞放題有九款唔同口味嘅炸雞同埋四款Pizza可以任叫,都只係$128。如果想任食埋焗雞同埋小食,都只係需要加$20。即係總共$148。因為我真係好貪食,乜都好想試,所以就果斷咁加$20啦。今次喺餐牌上面嘅所有炸雞同焗雞總共有16款,每隻口味都好吸引,貪食嘅我每款都有叫一件去試。以為每件都只會係細細件,兩個人食一定食得晒啦。點知原來每件都幾大件嘅。建議如果大家怕食唔晒嘅話,可以叫一啲平時喺其他舖頭食唔到嘅口味。一咬落去每一件雞都好滑,仲要爆肉汁添。嗱我要強調多次,係每一件,每一件雞,無論係炸雞定係焗雞,都係咁滑。對於呢樣野我係有啲驚訝嘅,因為平時通常食到嘅炸雞都係有骨嘅比較滑,但點都會有幾件係唔滑,至於冇骨嘅就通常會鞋少少添。但呢度每件計都係

一咬落去每一件雞都好滑,仲要爆肉汁添。嗱我要強調多次,係每一件,每一件雞,無論係炸雞定係焗雞,都係咁滑。對於呢樣野我係有啲驚訝嘅,因為平時通常食到嘅炸雞都係有骨嘅比較滑,但點都會有幾件係唔滑,至於冇骨嘅就通常會鞋少少添。但呢度每件計都係冇骨嘅,但每件都好滑好滑,我真係好驚訝。仲要呢個咁平嘅價錢有任食,都仲可以keep到每件都咁滑,我係覺得神奇嘅。

我覺得呢度嘅焗雞個皮都係脆到好似有炸過咁,可能真係有炸過掛。但炸粉就薄過炸雞好多嘅,少啲油味但又好香脆,所以我個人就鍾意焗雞多啲啦。

今日嘅Pizza有四款,我哋就四款都有試到嘅。其實唔係好分到邊款打邊款,但係覺得好好食嘅,如果最後唔係因為太飽其實都好想叫多次pizza。
pizza

另外仲叫咗兩款小食,分別係韓式辣拌海蜇同埋蜜糖牛油粟米。

韓式辣拌海蜇
都幾好食,仲好似夾雜咗少少菜同雞絲添,唔錯唔錯。
韓式辣拌海蜇

蜜糖牛油粟米
本身對呢個其實就冇乜期望嘅,純粹係想食下粟米嘅啫。但呢份牛油粟米一上枱,係聞到勁香勁香牛油味。粟米就應該係罐頭粟米㗎啦,但啲牛油就真係好香。一路食都keep住有好濃好濃嘅牛油香,好正。食到底發現原來有好多牛油,好似覺得有啲邪惡添,不過都係好食最緊要啦。況且食炸雞放題,仲學咩人講怕邪惡啊。
蜜糖牛油粟米

16款雞入面,其實款款都係咁滑架啦,不過個人喜好,有幾款我私心係特別推薦嘅。

四川麻辣炸雞(期間限定)
其實從來都冇諗過四川麻辣味同炸雞可以咁夾,呢度個四川麻辣味係真係四川麻辣嗰隻味。第一啖咬落去又覺得唔係好辣,但2秒之後,嗰個辣嘅後勁就出嚟啦,係好正嘅。鍾意食川菜嘅朋友唔可以錯過呢個。

黃金鹹蛋焗雞
呢款焗雞鹹蛋味超重,一路食一路都係成口鹹蛋黃味,就好似之前好興嘅鹹蛋黃魚皮嗰隻鹹蛋黃味。一咬落去,鹹蛋黃嘅油香連埋焗雞本身爆出黎嘅肉汁,真係不得了。

蜜糖蒜香焗雞
好有蜜糖味,又有啲蒜味,仲有啲粟米片喺上面,成個combination正啊。

首爾風味焗雞
唔係好記得exactly呢個咩味,印象中好似有少少蒜味。呢個係我第一件食嘅焗雞,有記得呢個係正嘅。

雙重芝士焗雞
因為我鍾意奶類製品,而芝士係奶類製品,所以我鍾意食芝士。而呢個芝士味十足,所以我覺得好食。

韓風紫菜焗雞
紫菜味十足,雖然有少少鹹,但我覺得紫菜味幾好食。

噴火辣焗雞
同四川麻辣炸雞唔同嘅係,呢個你係一食就即刻feel到個種辣味嘅。但我個人覺得四川麻辣炸雞嗰隻辣正啲。

發現我推薦嘅幾款大部份都係焗雞,可能係我真係鍾意食焗雞多啲。如果下次再嚟(其實應該都一定會再嚟)我應該第一時間會叫四川麻辣炸雞同埋黃金鹹蛋焗雞先,一定唔可以錯過。

順帶一提,因為我係喺非繁忙嘅時段過嚟,所以可以坐到窗邊嘅梳化位,呢個位幾闊落幾舒服。
2020-11-08
pizza
  • 蜜糖蒜香焗雞
  • 首爾風味焗雞
  • 四川麻辣炸雞
2020-11-08 0 瀏覽
炸雞迷🙋‍♀️,沒吃炸雞的日子,總是提不起勁🤣🤣這間的炸雞放題很好,可以一件一件的點,不用一種味道點幾件,那我……就可一次過吃掉不同味道的炸雞了~😍😍炸雞款式都不少,有原味炸雞,甜酸炸雞,蜜糖芥末香蔥炸雞,辣味炸雞,黃金鹹蛋炸雞,檸檬柚子炸雞,濃蒜炸雞~其中最愛蜜糖芥末香蔥炸雞及檸檬柚子炸雞,酸酸甜甜,雞皮不油膩且超級脆身,雞肉超有水份感,滑嘟嘟😋😋另焗雞都有很多款式,但由於炸雞太好吃吃太多,吃不下了🤣,焗雞只吃了蜜糖蒜香焗雞,韓風紫菜焗雞,首爾風味焗雞及雙重芝士焗雞,但焗雞的也是同樣香脆,味道也不比炸雞遜色,只是百多元,真的太值了~另外,還可有數款小食可選,有沙律,韓式海蜇,抄雜菇等,可平衡一下整餐,價錢及食物,都滿意的~

2020-11-08 26 瀏覽
同朋友一齊食晚飯聚舊,諗住試下尼間韓國餐廳,試下個炸雞+pizza放題優惠。叫左4杯飲品,2杯青蘋果特飲,1杯提子特飲,1杯荔枝啤酒。個特飲望落大大杯,算係幾吸引嘅,但當飲左第一啖,即刻內心哇左一聲,我同班朋友即刻望住對方……全部都係無味架!!! 只不過係一杯有顏色嘅水……伏! 杯荔枝啤酒,無荔枝味,只係一杯普通嘅啤酒……其他啲炸雞,螺肉拌冷面,薯條,pizza,全部都好一般……個pizza話就話有4種味,但其實望落去同食落去,根本全部都係同一個味……螺肉拌冷面就好乾,冇汁……無論飲品,主食,定小食,全部都一般,甚至係劣! 絕對唔會再幫襯!

青蘋果特飲&提子特飲

2020-10-22
2020-11-04 245 瀏覽
放題嘅食物種類都算多,除咗有唔同口味嘅炸雞之外,仲有小食同pizza🤤唔想太熱氣嘅朋友仲可以揀焗雞添!無論係焗雞定炸雞,食落口都好juicy~我個人最鍾意食鹹蛋黃炸雞,啲鹹蛋黃真係好好味!小食方面最吸引到我嘅會係紫菜薯條,啲紫菜粉同薯條簡直係perfect match!如果勁太濟可以叫碟韓式酸蘿蔔,酸酸甜甜好開胃!Pizza方面雖然味道唔錯,但我就覺得個pizza底太硬啦!不過整體嚟講都唔錯!😋
不過整體嚟講都唔錯!😋
2020-11-03 209 瀏覽
炸雞放題是真的吃的爽,98一個人能吃到撐。強推鹹蛋黃炸雞和原味炸雞,蘇蘇脆脆真的愛了。和朋友一起去兩個女生一共點了三份,覺得太多了,應該一人一份就ok。服務也不錯,waiter小姐姐很nice。
2020-10-31
  • 黄金咸蛋炸鸡
2020-11-03 246 瀏覽
Sodam Chicken推岀左炸雞焗雞放題$128就可以任食炸雞同pizza加多$20仲可以食埋七款焗雞同八款小食主菜均有半價優惠 飲品則有買一送一當日除左常規既七款炸雞 仲有兩款其間限定既炸雞:香草青檸炸雞 四川麻辣炸雞 呢兩款都好推薦大家試 當然食得辣既先好嗌四川麻辣🐥炸雞🐥一口氣試晒九款炸雞 無骨炸雞 熱辣辣 啖啖肉 外皮超脆 肉質嫩滑多汁 略嫌某幾舊炸雞外皮偏厚 配上面層既醬汁 整體食落唔會太乾 不過由於韓式炸雞係無醬汁既關係 食落就比其他炸雞乾九款之中 特別推薦以下幾款!🍋檸檬柚子 🌱香草青檸兩款都好清新 酸酸甜甜 開胃之餘可以一解雞肉既油膩感🔥四川麻辣鍾意麻辣既朋友一定要試!對於我呢啲淨係食到小辣既人黎講真係超辣超麻!食完真係喊左岀黎 口水不停分泌 食唔到辣既朋友真係唔好亂試🥚黃金鹹蛋鹹蛋黃味比想像中突岀 食落好香口🐥焗雞🐥焗雞同我想像既有啲岀入 外皮微脆乾身 肉質感覺上無炸雞咁嫩滑多汁 不過食落就無炸雞咁膩 雙重芝士焗雞灑有芝士粉 紫菜焗雞則灑有紫菜 味道相對無炸雞咁特別🥗小食🥗揀左 炸雞好朋友 韓式酸蘿蔔 爽口消膩 同埋 柚子醋沙律 醬汁酸酸甜甜 沙律菜新鮮無苦澀味
Sodam Chicken推岀左炸雞焗雞放題
$128就可以任食炸雞同pizza
加多$20仲可以食埋七款焗雞同八款小食
主菜均有半價優惠 飲品則有買一送一

🐥炸雞🐥

不過由於韓式炸雞係無醬汁既關係 食落就比其他炸雞

九款之中 特別推薦以下幾款!

🍋檸檬柚子 🌱香草青檸
兩款都好清新 酸酸甜甜 開胃之餘可以一解雞肉既油膩感

🔥四川麻辣

🥚黃金鹹蛋
鹹蛋黃味比想像中突岀 食落好香口

🐥焗雞🐥

🥗小食🥗

揀左 炸雞好朋友 韓式酸蘿蔔 爽口消膩
同埋 柚子醋沙律 醬汁酸酸甜甜 沙律菜新鮮無苦澀味 打底解膩唔錯

🍹飲品買一送一
海特雞尾酒 $78
海特雞尾酒
菊花蜜特飲 $58
菊花蜜特飲
食完四川麻辣 一定要叫返杯特飲解辣!
兩款打卡都好唔錯 甜度亦唔會太高 海特雞尾酒啤酒味比想像中重

放題限時90分鐘
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⠀⠀⠀⠀
整體而言 炸雞焗雞口味多 外脆內嫩 性價比高 個人認為炸雞比焗雞岀色