2023-01-16 11061 瀏覽
一家人齊齊去尖沙咀店為家姐慶生,間店係姨甥女推薦,話啲嘢好好食同抵食入去見到店環境唔錯,裝修光猛,企企理理,通風系統幾好,無乜油煙味。我哋被安排入間房食,美中不足係訂位唔易,衹能俾六人桌我哋八個人,太多食物唔夠地方放。今餐由姨甥發辦,先嚟嘅係特色餐前小食,有酸菜魚,皮蛋酸薑,黑松露蝦多士,混醬汁螺肉等等飲品係出面攞,有紅棗桂圓養生茶,清凉茶,花茶等等,完全任飲任食跟住,就係火鍋放題三部曲。先嚟一條極長嘅冰鎮刺身船,有帶子,三文魚,油甘魚,象拔蚌,八爪魚,甜蝦,重有凍蟹熟食,全部都好鮮甜除一人一隻蒜蓉寬粉蒸元貝,店家重送咗支香檳我哋飲。第二部曲,就係雞煲,因我哋大部人唔食辣,所以揀咗唔辣。雞煲啲雞肉嫩滑,入面重有蜆同豬皮,豬皮索哂啲雞汁,煮得入味又夠霖,勁好味。本來姨甥女想再加半份BB辣雞煲,但要留番啲quota食火鍋,就無再叫。最後出場,當然係壓軸好戲嘅肥牛海鮮火鍋,海鮮有大蝦,蟶子,珊瑚蚌,大大隻嘅廣島蠔,炸魚皮,鮮魷,蝦丸,手打肉丸,雲吞、水餃,黑白腐竹,應有盡有,任飲任食三粒鐘,超爽之後,有菲律賓雪條做甜品,有榴槤,香芋,紫米幾種味,以榴槤味最濃郁今日我哋嚟食嘅火鍋放題套餐係29

除一人一隻蒜蓉寬粉蒸元貝,店家重送咗支香檳我哋飲。

第二部曲,就係雞煲,因我哋大部人唔食辣,所以揀咗唔辣。

今日我哋嚟食嘅火鍋放題套餐係298一位,加一後,八個人大約2700有找,超豐富,成家人都食得好開心同滿足,多謝姨甥女請客

2023-01-15
生日