2024-04-02 0 瀏覽
家嫂唔係第一次幫襯,不過尖沙咀店就第一次嚟, 公司同事一行15人諗住揀一間食物質素好又有酒飲嘅地方幫襯點知……食到一肚氣, 食物質素唔算差, 之前幫襯佐敦店7:30有紅白酒供應, 問店員只叫我地等,會有車推出嚟,結果全晚只出過兩次, 每次只有1/3杯….另一次2/3杯, 多次追問酒車幾時再來, 只叫我地等,但期間見有店員攞酒去其中一張枱, 另外reorder就更離譜, 我們一枱6 人一枱9人, 但order不是人頭計, 我們發現數量唔夠再問,就告訴已過了last order, 埋單仲離譜, 佢要我地分兩枱埋單, 明明我地比咗$1000訂金, 但竟然只在其中一張單扣除$500, 如果唔係我地發現就白白被騙$500…..實在太過份
2024-03-29
2024-03-30 652 瀏覽
一行十幾人分兩檯坐其中只有7個人會飲酒酒車由7:30開始7:40第一輪斟咗1/3杯(窄身酒杯)8:30第二輪斟咗2/3杯酒車出場時相隔45分鐘左右之後一直等酒車 再詢問職員得到阿姐回覆「等吓啦 夠時間就會有」等到9點 朋友落樓下買紅酒由7:30-22:00 酒車只出場2次📍紅白酒放題只係假象 頭輪海鮮都唔係按人數 每人都唔會分到一件 唯有追加 一份一份咁追加每份數量只有 3,4件 同阿姐直接追加3份得到晦氣回覆「落咗啦 等吓啦 嚟咗1份先可以再加」到嚟咗一份再追加 突然阿姐就話 截咗單😲完全冇職員埋檯通知過截單/last order阿姐冇禮貌講「你哋有一個人知道架 咁就個個都會知 」 實情係冇任何職員會埋檯去通知last order只係9:30有個阿姐問過「要唔要蕃薯糖水」📍食物 海鮮 放題都只係假象被職員要求埋單分咗2張單埋第一張單有扣$500按金第二張單係冇扣$500按金(落咗$1000訂)埋單嗰陣 不斷被阿姐催促 好彩有睇清楚先簽第二張單冇服務可言嘅餐廳 卻收取10%服務費冇提供無限制地 食物 酒水 卻標榜放題食肆一行十幾人食放題火鍋 食唔飽 飲唔夠真係第一次!$470/位7千幾
一行十幾人分兩檯坐
其中只有7個人會飲酒
酒車由7:30開始
7:40第一輪斟咗1/3杯(窄身酒杯)
8:30第二輪斟咗2/3杯
酒車出場時相隔45分鐘左右
之後一直等酒車 再詢問職員
得到阿姐回覆「等吓啦 夠時間就會有」
等到9點 朋友落樓下買紅酒
由7:30-22:00 酒車只出場2次
📍紅白酒放題只係假象

頭輪海鮮都唔係按人數
每人都唔會分到一件
唯有追加 一份一份咁追加
每份數量只有 3,4件
同阿姐直接追加3份
得到晦氣回覆「落咗啦 等吓啦 嚟咗1份先可以再加」
到嚟咗一份再追加
突然阿姐就話 截咗單😲
完全冇職員埋檯通知過截單/last order
阿姐冇禮貌講「你哋有一個人知道架 咁就個個都會知 」
實情係冇任何職員會埋檯去通知last order
只係9:30有個阿姐問過「要唔要蕃薯糖水
📍食物 海鮮 放題都只係假象

被職員要求埋單分咗2張單埋
第一張單有扣$500按金
第二張單係冇扣$500按金
(落咗$1000訂)
埋單嗰陣 不斷被阿姐催促

7千幾蚊嘅火鍋😡

好掃興嘅聚會😤

2024-03-29
2024-03-03 1711 瀏覽
食物新鮮,蝦同埋刺身都OK不過店員唔老實唔知係咪公司規矩我哋打邊爐,食完第一輪海鮮就叫店員加鮑魚隔咗一個鐘都毫無消息咁就自己再主動問店員個鮑魚去咗邊?店員就話鮑魚賣晒其實我就覺得好唔尊重人你賣晒唔緊要啊,你哋同我講聲,我覺得OK啊但係你粒聲唔出,我覺得好奇怪。咁我就同佢講唔緊要,咁有冇蜆?佢同我講又係賣晒。咁跟住我就叫咗其他嘢食啦,唔緊要。跟住咁啱又另外一個女店員走過來問我哋有冇嘢要加,我咪再問佢有冇蜆,佢好爽快咁答我有,咁最後咪又真係攞到蜆畀我,咁我唔知道係第一個店員唔清楚店內嘅存貨定係有心隱瞞,不過我作為客人第一個直觀感受就係好唔老實,好似唔想我加單咁,所以成餐飯我哋只係食咗一人一隻鮑魚,五個人分一隻蟹,咁佢收我哋五位$2300,服務好坦白講就麻麻哋㗎啦,好心公司一係就加人工俾啲店員,一係你就做平啲嗰價啦,唔想人哋加單就唔好學人做放題。我發誓一定冇下次,我見一個朋友就唱你哋一次☺️
食物新鮮,蝦同埋刺身都OK
不過店員唔老實
唔知係咪公司規矩
我哋打邊爐,食完第一輪海鮮
就叫店員加鮑魚
隔咗一個鐘都毫無消息
咁就自己再主動問店員個鮑魚去咗邊?
店員就話鮑魚賣晒
其實我就覺得好唔尊重人
你賣晒唔緊要啊,你哋同我講聲,我覺得OK啊
但係你粒聲唔出,我覺得好奇怪。
咁我就同佢講唔緊要,咁有冇蜆?
佢同我講又係賣晒。
咁跟住我就叫咗其他嘢食啦,唔緊要。

我發誓一定冇下次,我見一個朋友就唱你哋一次☺️
2024-03-02
  • 雞煲
我和一班朋友第一次去了「家嫂一家大小」這家餐廳,我必須說這是一個非常滿足的用餐體驗!這家餐廳提供火鍋放題,包括刺身船、雞煲和海鮮火鍋。此外,他們還提供清酒和白酒無限暢飲的服務。我們都對這裡的食物品質感到非常滿意,食物新鮮美味,讓我們吃得飽飽的,真是讓人心滿意足。首先,他們的刺身船是一個令人驚艷的亮點。船上擺滿了各種新鮮的生魚片,包括三文魚、鯛魚、海膽等等。每一片魚都鮮嫩多汁,口感絕佳。我們可以根據自己的喜好自由選擇,每一口都能品嚐到刺身的鮮美。雞煲也是我們用餐時非常喜歡的一道菜。雞肉煲內的肉質非常嫩滑,湯汁濃郁,充滿了雞肉的香味。配料豐富,包括新鮮的蔬菜和香料,這使得這道菜更加美味可口。仲可以無限食。另外,海鮮火鍋也是這家餐廳的一個亮點。新鮮的海鮮品種繁多,包括蝦、蟹、鮑魚等等。海鮮的質量非常高,每一口都充滿了海鮮的鮮味和甜味。我們可以根據自己的喜好選擇要加入火鍋的海鮮種類,這讓我們能夠根據自己的口味來享受這道火鍋。最後,「家嫂一家大小」提供的無限清酒、白酒和特式飲品讓我們的用餐體驗更加豐富。我們可以隨意品嚐各種不同的酒類,讓整個用餐氛圍更加歡快和愉悅。總的來說,我們都對在「家嫂一家大

總的來說,我們都對在「家嫂一家大小」的用餐體驗非常滿意。火鍋放題的選擇多樣,刺身船、雞煲和海鮮火鍋都非常美味。食物的新鮮度讓我們感到驚艷,而無限暢飲的清酒和白酒更加提升了整個用餐體驗。我們吃得飽飽的,心滿意足地離開這家餐廳。如果你喜歡火鍋和新鮮的海鮮,我強烈推薦你去「家嫂一家大小」享受這個美味的用餐體驗,我相信你也會非常開心和滿足。
2024-02-15 1843 瀏覽
絕對係我印象最深刻嘅火鍋餐廳🔥雖然係放題,但材料比外面單點嘅更新鮮而且足料👍🏻 基本上我哋食完第一輪都已經飽晒🤣·豪華刺身船大部分常見刺身例如 三文魚、北寄貝、帶子、蝦,甚至長腳蟹、鮑魚、生蠔都有齊,超級豐富😍😍🤤🤤不過唔係任食,計人頭俾返相應嘅份量,食完就冇lu🥹·象拔蚌刺身 (另加 $288/條)前一日會send WhatsApp 問你要唔要加,係即日叫貨嘅果然係好新鮮,而且依個價錢都算幾抵🤣·雞煲 + 火鍋今晚嘅主角🔥 食完雞煲之後,店員會另外換一個煲俾我哋打邊爐,我哋揀咗老火花膠湯底,好正🥰 同埋又係好搶手,最好要提早預訂/落單,唔係會有機會賣晒🫢其實食到依個位,我哋所有人都已經飽咗八九成😂 飽到雞煲有得加雞都唔加,直接打邊爐😂😂材料可以揀肥牛雞肉豬肉、各種菜、餃子、丸等等,仲有多款海鮮,全部都好新鮮🤤💕·雪燕燉椰皇 (另加 $32/個)又係前一日預訂,話賣完即止🫢 咁我哋又即管嗌返個試下啦,點知!連甜品都超級好食😍😍當時嘅我係已經飽到上心口,但都忍唔住,不停食,一啖又一啖,食到食唔到為止🤣餐廳另外仲有其他任食任飲嘅選擇,種類一樣係非常之多,同味道亦好出色👍🏻 即使係挑食嘅人都

·豪華刺身
不過唔係任食,計人頭俾返相應嘅份量,食完就冇lu🥹

·象拔蚌刺身 (另加 $288/條)

·雞煲 + 火鍋

·雪燕燉椰皇 (另加 $32/個)

餐廳另外仲有其他任食任飲嘅選擇,種類一樣係非常之多,同味道亦好出色👍🏻 即使係挑食嘅人都一定可以搵到自己啱口味嘅,最後滿足咁離開餐廳🥰

如果唔額外加食物,每人HK$428 +10%
依個價錢依個質素,真心要推介俾所有人,而且自己都非常之期待下次再去食🤣💕
2024-01-20 2553 瀏覽
之前吃過 lunch,感覺不錯,所以琴晚特意去食dinner。佢既飽肚感係超高,無限時,係一班人歡聚既好地方。今次我5寫佢有幾好,因為其他食評都寫過好多,所以我寫寫琴晚有咩不足之處。1. 蠔:質素麻麻,如以每位$428+10%呢個價錢,請入一些好貨色2. 魚皮:5掂,幾重油“億”味3. 蟹:之前朋友食過話有,但侍應送來食材係無。仲以為5合時令,所以無咗。點知我去拎飲品時,見到有3枱客係食緊蟹,於是問侍應,原來係有。咁仲有冇其他隱藏食材,我就5知。大家只好四圍巡場𥄫下囉。。。。4. 糖水:呢個係送既,侍應9:20pm來截單,順道問我地要5要免費蕃薯糖水,之後幫我地落單。其後,我出去拎飲品,見到有車仔推糖水出來,但未見我地嗰份。大家吹水到10:15pm,都想走啦,但糖水未到。問問,侍應去check order,另一個侍應走來說沽清。佢既解釋係:(i) 剛才要處理埋單,5得閒跟進糖水訂單安排,(ii) 糖水分配係按系統次序來分發,派晒就無,叫我地去食雪條。聽完咁既解釋,大家真係嬲嬲豬!無糖水係咪通知客人5好嘥時間等呢??5問5講,呢d態度有問題。仲有你地咁多侍應,5係只得嗰位負責埋單既同事去

佢既飽肚感係超高,無限時,係一班人歡聚既好地方。

2. 魚皮:5掂,幾重油“億”味

聽完咁既解釋,大家真係嬲嬲豬
!無糖水係咪通知客人5好嘥時間等呢??5問5講,呢d態度有問題。仲有你地咁多侍應,5係只得嗰位負責埋單既同事去處理全場糖水訂單嘛!

本來開心去食,最後帶著失落走人。。。。
2024-01-19
$470.8 (晚餐)
2024-01-10 2174 瀏覽
之前一直都想試呢間家嫂一家大小,但好多時想食既時候已經爆哂訂吾到位,今次終於俾我試到啦,真係冇改錯名,岩哂一家大細食,有幾款頭盤小食,必食蝦多士,刺身拼盤新鮮,雞煲,海鮮火鍋,呢一餐大家都好滿足
2024-01-07 1588 瀏覽
無限私心推介gatherings 好地方💕💕🍲家嫂一家大小 Home Sister Family次次嚟到『家嫂一家大小』都會食到飽。兩個人食到十幾個人都可以嚟呢度。場內除咗刺身船同啤酒無得加,飲品小食任你飲任你食(包括紅白酒)。記得要book有一家大小果個,唔好去錯 。試過佐敦同埋尖沙咀我覺得尖沙咀好啲 。It suitable for small group or up to 12 people group gatherings. All-you-can-eat in here except for sashimi and beer, you can have unlimited drinks and snacks (including red and white wine)齊人前會有任叫多款小食,記住唔好食得太飽,因為仲有好多好嘢食。食物次序:小食➡️刺身➡️雞煲➡️打邊爐➡️糖水甜品Before the main course, there will be a variety of appetizers. Remember not to eat too much, as there ar
無限私心推介gatherings 好地方💕💕
🍲家嫂一家大小 Home Sister Family

食物次序:小食➡️刺身➡️雞煲➡️打邊爐➡️糖水甜品
Remember not to eat too much, as there are many delicious dishes to come.
Food sequence: Appetizers ➡️ Sashimi ➡️ Chicken Hot Pot ➡️ Hot Pot ➡️ Desserts

每次刺身都唔同,今次Foodmate 可以試到魚子醬同埋海膽等貴價食材。刺新非常新鮮。
雞煲唔係普通嘅雞煲,裡面會有埋花甲同豬皮。精粹係曬豬皮到,一定要試!
至於打邊爐,花膠湯底建議係打邊爐開始前每個人飲咗一碗先開始。打邊爐所有嘢食都可以加😍
The sashimi is different each time. This time, foodmates can try expensive ingredients like caviar and sea urchin. The sashimi is exceptionally fresh!! Highly recommend!!
As for the hot pot, it is recommended to start with a bowl of soup per person before starting. You can add any ingredients to the hot pot 😍

平均消費每個人$450-500(價錢已經加咗一)
Average cost per person is $450-500 (price already includes service charge)

⭐️回頭率Recommend: 8/10
⭐️環境 Ambiance: 7/10
⭐️值得Value: 8/10
2023-12-30
2023-12-30 1403 瀏覽
5點開始食,真心食物新鮮及服務好。飲品多樣化,有質素,只是5點入座食2小時有些急,但有折扣,都很好。刺生船只來一次,但份量足夠,其他可以添加,包括小食。其實食5點都好,不用等位,見到7點來的客人要睇我哋食完先可入座,2小時邊會咁準時可離開呀
2023-12-30
生日
  • 刺身拼盤
  • 海鮮火鍋
  • 火鍋放題
2023-12-24 1450 瀏覽
今日終於能夠去勁難訂位嘅家嫂打邊爐。。好失望。。認真,服務係還可以,但食物質素,真是不敢恭維。呢個玩法,食物嘅次序,係幾得意,幾有gimmick !未去過嘅話,先會同你講解一般嘅流程,不過,同之前去過嘅朋友一樣,佢會講明例如下午3:00 last order,3:30要交枱,4:00一定要清場!不過,其實我哋食到3:10,侍應們已經攞住個垃圾桶,收晒你枱面上所有嘅嘢!刺身,勁一般。even 就算可以再叫,都唔會。點心,幾特別,但唔可以話好好食。雞煲,我哋叫咗小辣,好食既。花膠火鍋,湯底幾好,菜幾新鮮,三色手打丸白色最好食,餃子還可以,海鮮嘅貝殼類同魚還好。豬牛超唔掂,蝦同鮑魚是梅的(要吐),響鈴難食到嘔(要吐)!嘢飲專區同埋調味料種類較多,有凍熱飲品,同雪條。Last call 侍應問我哋有冇嘢想要,我即刻答,無!其實,我真係未試過去任食嘅地方,係完全唔會encore 囉!我唔會話好伏,但係試過一次就唔會返去。

刺身,勁一般。even 就算可以再叫,都唔會。
點心,幾特別,但唔可以話好好食。
雞煲,我哋叫咗小辣,好食既。
豬牛超唔掂,蝦同鮑魚是梅的(要吐),響鈴難食到嘔(要吐)!
嘢飲專區同埋調味料種類較多,有凍熱飲品,同雪條。

我唔會話好伏,但係試過一次就唔會返去。
2023-12-23
2023-12-20 907 瀏覽
呢間餐廳非常適合大胃王,保證你一定食飽,而且唔限時,要喺香港搵一間唔限時嘅餐廳實在係太難,當晚同朋友由6點半食到10點,抱住個肚走。餐廳座位舒服,空間闊落。一入門口就係調味料區同飲料區,呢間店嘅飲料唔止只有罐裝飲品,仲有自家製飲料,好似竹蔗茅根水、蘋果雪梨茶、紅棗圓玉杞子茶,誠意十足。一開始有幾款小食,有炸蝦多士、紅糖糍粑、螺肉沙律等,可以無限添加,每度都好好食。之後再黎海鮮刺身,非常鮮甜,呢個唔可以無限添加。再之後就係雞煲,可以選辣度,雞煲裏面仲有豬皮,蜆肉,非常惹味,雞都好嫩滑,雞煲都可以無限添加。最後就係海鮮火鍋,火鍋最緊要就係湯底,湯底揀咗花膠湯,好好飲,食材都好豐富,有蠔、鮑魚、貴妃蚌、帶子、蝦蟹等,非常新鮮好味,另外仲有其他火鍋一般材料,好似蔬菜、牛肉、豬肉、餃子、丸等,海鮮同其他材料都可以無限添加。佢仲有甜品,雪糕雪條、糖水,當晚糖水係薑汁蕃薯糖水,薑汁味濃,好好飲。仲有佢哋到一個時間點仲有白酒紅酒提供。整體食物質素對得住個價錢,雖然佢嘅野食可以refill,但我哋都係食咗一轉,無加野,因為真係太飽啦!

之後再黎海鮮刺身,非常鮮甜,呢個唔可以無限添加。

最後就係海鮮火鍋火鍋最緊要就係湯底,湯底揀咗花膠湯,好好飲,食材都好豐富,有蠔、鮑魚、貴妃蚌、帶子、蝦蟹等,非常新鮮好味,另外仲有其他火鍋一般材料,好似蔬菜、牛肉、豬肉、餃子、丸等,海鮮同其他材料都可以無限添加。

2023-12-16 576 瀏覽
朋友聚會在尖沙咀家嫂,終於享受到近幾年首次遇上一個真心服務的服務員阿敏。終於可以不用回內地享受服務態度。食物質素亦非常好,可以再去,唯獨訂位非常困難。環境亦數尚可

2023-12-14 907 瀏覽
難得一次約齊人食飯,諗住揀間餐廳可以邊食邊傾計,無想到咁既價錢既餐廳,居然會有澳牛既體驗!約左7點半到餐廳,一去到職員已經同我講,9點半last order , 十點半清場,當下都未有當一回事,心諗好多餐廳都會咁講定。人都未齊,職員就上左小食,我個時心諗,都好好服務,點知職員之後不停問我地齊人未,話要盡快上刺身,話怕我地唔夠時間食,咁我咪叫佢照上,邊食邊等、點知上左無耐,刺身都未食晒,佢又走過黎問我地食完未,話要上雞煲wo, 有無搞錯,好趕時間收工?我地叫佢等等先,佢每過十分鐘又入黎問多次,我地頂唔順佢煩,於是叫佢將啲刺身攞走, 俾佢上雞煲,心諗佢應該唔會再入嚟煩我哋啦,點知雞煲啱啱講咗食咗半煲都未有,職員又入嚟問我哋食完雞煲未,話要上火鍋,如果唔係驚10:30交唔到場,難得約朋友食飯都係想吹吓水傾吓偈休息吓啫,使唔使不停咁催我哋呢?我哋最後雞煲換小碟,跟住佢上左個火鍋,但佢冇問我哋要咩火鍋料,就自己攞左一堆過黎,之後都估到就係每隔幾分鐘就會入嚟問有冇嘢要啊,有冇嘢要加啊,話就嚟9:30啦,最誇張係好不容易終於都到咗10點,跟住佢居然居然不停攞個好大嘅垃圾桶入嚟係咁執我哋枱上面嘅嘢,完全冇理過我哋傾緊偈呀,做緊乜嘢,兩個大男人係咁入嚟清枱?其實仲有半個鐘頭我哋都要清場俾你啦,你可唔可以等多半個鐘先執呢?又話推咩夜經濟,10點就想盡辦法趕你走,你話好唔好笑. 初初我以為佢10點之後有宵夜場,點知10:30間餐廳真係叫晒所有客起身,跟住熄燈!😂我諗絕對唔會再幫襯佢

2023-11-30
2023-12-10 1102 瀏覽
🇭🇰Hong Kong - Tsim Sha Tsui📍家嫂好耐無食過啲任食火鍋放題,因為胃口比較細就唔會選擇去食呢啲。最近同屋企人經過尖沙咀,唔知食乜好屋企人就話去食「家嫂」。一開始以為係小炒店,去到原來係任食放題。成個放題有別於平時食嘅放題,係好有順序。由小食>刺身>雞煲>火鍋,一開始啲小身有好幾款,最中意就係個辣菜脯同紅糖糍粑,呢款又係中間流心出黎。仲可以無限Refill。之後刺身,但刺身就無得Refill,普普通通無太大好食唔好食,但唔會有雪藏味同都幾厚身。再黎雞煲,實不相暪去到呢度已經開始覺得有小小飽。雞煲揀咗小辣,嚟到辣味唔會話太辣而佢個辣唔係麻辣個種。味係唔錯但如果佢係出邊個款麻香會更好食。終於嚟到最後,打邊爐。揀咗花膠湯底,好香濃亦都好足料。落單時店員就問我地有無訂,但好好彩仲有貨所以可以食到,如果你都想試呢個湯底可以Book枱時Mark埋。一開始會confuse,因為佢唔似平時打邊爐咁有order紙到有咩食,就係佢上乜你食乜。但會有得Refill。整體而言,都幾好食好適合聚會去食。因為你人多啲有啲野食種類都會多啲。另外,呢間店嘅服務好似內地火鍋
🇭🇰Hong Kong - Tsim Sha Tsui
📍家嫂

整體而言,都幾好食好適合聚會去食。因為你人多啲有啲野食種類都會多啲。另外,呢間店嘅服務好似內地火鍋店。但就有時候會有啲混亂。但整體都推薦大家去試下。

📍 尖沙咀堪富利士道8號格蘭中心3樓
柴灣利眾街24號東貿廣場6樓
旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心4樓
2023-12-04 681 瀏覽
響飲食平台不斷都有提及呢間家嫂一家大細火鍋 ,尤其是火鍋佢係無限時,所以決定今晚同家人慶祝生日試下踩場😋入到嚟環境非常優雅走中國風 , 入座後職員就放下幾點𠮩𠹌前菜,例如有蝦多士, 花生辣菜脯,皮蛋酸薑 ,黑糖糍粑等等 。之後再來一條需要兩個職員台上枱嘅刺身船, 場面非常震撼加上煙霧瀰漫增加食慾,打咭一流,而職員亦好專業幫大家影相😂刺身船裏面材料亦非常豐富, 我大概只記得有甜蝦 帶子 三文魚 吞拿魚 鮑魚 及海膽(附上紫菜)等等... 刺身材料非常 新鮮,唔似一般日式放題 貨色!另外再來一個雞煲 ,打開蓋之後原來係非一般嘅雞煲,裏面除咗滑雞之外還有卜卜蜆及豬皮 ,豬皮出奇性係彈口的 ,(雞煲是可以免費追加的)嘆完雞煲之後就開始火鍋,我哋揀咗個椰子水湯底 ,水滾後先來一口靚湯 ,之後海鮮放鍋上 ,海鮮亦非常之多種類, 因為太多不能盡錄,我淨係記得都係有海蝦 鮑魚 蜆 東星斑 脆蟮片等等。 之後再來一個擺得非常之精緻好似盆栽一樣嘢雜菜盤, 以及 三色丸 黑豆腐竹 以及 份量非常多嘅 炸魚皮,佢仲係用個 雀籠包住 ,噱頭十足。 而肉類雖然佢只得肥牛或豬肉片選擇 ,但係質素都唔算太差,當然唔可
之後再來一個擺得非常之精緻好似盆栽一樣嘢雜菜盤, 以及 三色丸 黑豆腐竹 以及 份量非常多嘅 炸魚皮,佢仲係用個 雀籠包住 ,噱頭十足。 而肉類雖然佢只得肥牛或豬肉片選擇 ,但係質素都唔算太差,當然唔可以用A級和牛相比啦。
但係若果我見大家如果鍾意食海鮮嘅話可以不斷進攻海鮮,因為係可以追加的 ,甜品方面都有好多種唔同味道嘅雪條,例有榴槤味啦 椰子紫薯味啦 以及黑糯米味 ,而到大約七點半之後更有紅酒白酒及日本清酒任飲,有職員推薦一架會發光嘅車仔逐枱問客需唔需要,而雪櫃亦有好多款自家制涼茶及各式罐裝飲品,亦有熱茶提供。
總括嚟講呢一間算係中等價錢嘅火鍋店,但佢亦都畀到相等價錢嘅食物質素畀大家 ,而且海鮮類以及餐前小點都可以追加 ,又係無限時大家可以由五點鐘食到 差不多九點半 一定滿足到大家 。
刺身船可能要五人以上先至有一條, 如果係人少可能只有一個 平時日式放題個擺設一樣, 而六位以上book枱事前需要先畀按金$500蚊 ,而今晚亦全場爆滿,各位要注意哦,如想食好嘢,相信大家都要早些訂枱呀。
2023-12-03