2017-12-29
大紅袍一直係我同女朋友覺得最好食嘅火鍋店,湯底食物環境服務質素都一概係最頂尖嘅級別。上星期同女朋友就去咗佢荃灣新開嘅分店度。因為冬天嘅關係全晚都full到飛起,我哋大概八點鐘先到。都要等到成九點先入座。證明質素一定有保證。好可惜係好多野都賣晒,但係因為咁竟然比我地是但一個新好好味嘅湯底。呢個最雞煲比坊間一般嘅最底部好味好多。原因有二,湯底唔係剩係得酒味加左好多藥材,雞嘅私密影到成個湯底升華咗。絕對建議咁多位打完呢個湯底後一定一定一定要叫個公仔麵或者烏冬飲晒嗰啲湯。叫咗好多配料,反而除必要嘅肥牛,好推介大家食佢其他嘅嘢食因為一樣咁補習。肉類佢嘅蒙古羊肉片非常之香,羊蘇但唔會臭。另外叫咗佢好多海鮮,當中嘅桂花膀亦都係我必食嘅一樣野。筒蠔都有質素嘅保證除此之外好建議大家叫佢奇奇怪怪嘅火配料,因為不論係唔同嘅內臟部位,佢都絕對唔會整得難食,可以試吓一啲大家平時唔會食嘅之餘又唔怕中伏。除咗想見嘅雞子牛內臟,我自己好鍾意食呢花雕豬腦。 酒香之餘亦都有豬肉嘅香同埋少少生蠔樣嘅質感。如果近荃灣嘅朋友記得去食啦
如果近荃灣嘅朋友記得去食啦