2005-10-26 6 瀏覽
20051025 8pm友人從上海回港, 借機朋友相聚gathering. 連後加朋友一位, 5女1男.預先下晝已book 好7.30pm 檯. o黎到都要等15-20 mins. (訂位時接電話小姐有講低每晚做7pm 同埋8.30pm 兩輪)* 酥皮雞- 朋友點o既, 相無影到隻雞(因為個賣相唔靚). 原隻雞連藥材放大盅酥皮焗. 酥皮另上砌得靚靚, 甜甜地幾好味. 雞都唔錯, 不過切得好大件, 女侍切雞時見佢相當雞手鴨腳.* 冰梅排骨- 都係朋友點o既. 凍食. 汁係酸酸甜甜. 我覺得一般, 但朋友們就幾喜.* 梅菜扣肉- 難得一眾女子唔怕肥人人都食即點. 好耐無食過, 呢度做得一般, 可能蒸個時間唔夠肥膏部分唔夠化. 但個汁就調得唔錯.* 椒鹽雞軟骨- 我最鐘意食雞軟骨, 呢個係我點 不過整得麻麻地, 好濕, 唔夠乾身.* 麵醬油麥菜- 惹味! 菜又係好新鮮.* 米水浸菜心- 清甜! 好新鮮!* 白飯x 3* 地瓜粥x 1* 桂花紅豆糕x 1 (4件)* 芒果布甸x 1* 楊枝金露x 3 - 一般因為我地係坐出面吸煙區, 本來都幾好有o的景, 但係就勁多蚊. 同埋中途竟然發生地板
20051025 8pm

* 椒鹽雞軟骨- 我最鐘意食雞軟骨, 呢個係我點
不過整得麻麻地, 好濕, 唔夠乾身.

* 麵醬油麥菜- 惹味! 菜又係好新鮮.

* 米水浸菜心- 清甜! 好新鮮!

* 白飯x 3
* 地瓜粥x 1
* 桂花紅豆糕x 1 (4件)
* 芒果布甸x 1
* 楊枝金露x 3 - 一般

因為我地係坐出面吸煙區, 本來都幾好有o的景, 但係就勁多蚊. 同埋中途竟然發生地板藏住果盞燈燒著膠片意外!!!! 好鬼危險! 扣分.

service 還可, 唔算差又唔算好. 其中一位朋友遲o黎, 可代我地返熱o的食送菜.

total $480. 平.