【日街嘆手打漢堡小店 獨特蘋果批冰茶】Honbo |#灣仔近年香港有不少連鎖漢堡包店進駐,但我比較支持默默耕耘的小店!灣仔星日月街尋寶會發現唔少外國餐廳,無論早晚都咁有特色!食一個星期應該都試唔晒! 網上睇到好多人推介「Honbo」,評語好壞參半,今日試完覺得要為佢平反! 「Grilled Chicken Burger」$108烤雞漢堡配撘的醬汁係自家製他他沙律醬,帶微酸 加埋紅洋蔥!烤雞的皮帶微脆 可以算係微微炸香,雞肉輕輕調味 保留雞肉鮮味! 特別大讚漢堡的包兩面用牛油煎香 但不油不膩!包質超鬆軟,而且好香的麵粉,鬆軟之餘又有彈性!「Cheese Fries」食漢堡包 有點小得薯條呢,食得邪惡少少 加埋芝士! 由小窗口可以偷睇到,廚師即叫即煮溶車打芝士淋上面!薯條屬於幼身,搭配芝士剛好 每條都可以掛滿醬,基本不用點茄汁都夠味!另一細心為位係-食到一半發現底層都超多芝士醬,絕無欺場! 「Impossible Burger」Vegan 朋友對於「Impossible Pork-新豬肉」應該不陌生, 對於第一次食嘅我非常有驚喜!首先味道同肉質同牛肉漢堡 有 95%相似,食落有汁 又肉嘅質
【日街嘆手打漢堡小店 獨特蘋果批冰茶】
Honbo |#灣仔

「Grilled Chicken Burger」$108
「Cheese Fries」

「Impossible Burger」
Vegan 朋友對於「Impossible Pork-新豬肉」應該不陌生, 對於第一次食嘅我非常有驚喜!首先味道同肉質同牛肉漢堡 有 95%相似,食落有汁 又肉嘅質感 面層煎得脆脆 好香口!搭配嘅醬汁係千島醬同酸瓜!
impossible  burger  vegan
「椰菜絲沙律」
食漢堡有時少不免食到中途有啲膩,所以叫咗沙律中和下! 沙律醬帶微酸,椰菜夠新鮮,切得幼細 咬落爽脆 清爽!

「Apple Pie Ice Tea」
推介飲品 - 如果鍾意試新嘢嘅朋友要試,好香肉桂味,係液體版的蘋果批!

「Green Lemon IceTea」
中意Lemonade 嘅朋友都會中意,入口有檸檬的酸甜,相對Lemonade 較清淡!
洋蔥丶生菜丶酸瓜及自家醬
chicken  burger  and  impossible  burger
店舖仲有提供70% 的消毒濕紙巾好貼心!!
2020-03-05
impossible  burger  vegan