餐廳: 茶園
資訊:

位於灣仔君悦酒店嘅Tiffin一直都係我心思思嘅必到嘅High tea勝地🫖✨想食就要預先喺酒店官網預約 可以揀嘅日子都唔算多 週末就更加Full 💁🏻‍♀️大概兩日前會收到email confirm booking 記得check email 📧 🔸環境位於酒店嘅閣樓位置 窗邊位落地玻璃可以望到會展附近嘅景色地方比想像中大 中間有現場鋼琴伴奏提供gelato / pancake/waffle 嘅位置喺最側邊 🔹服務坐低咗之後店員會提供menu 不過就唔會逐一介紹tea set 食到差唔多4點半會提醒自助區會last order 坐多一陣就話5:15要離開 感覺有啲趕客🔸Sandwiches & Tart 三文治分別係雞肉/Ham & Cheese 兩款比較遜色 麵包乾到不得了 Smoked Salmon Tart /roasted beef wrap 非常咸 食咗一半就放棄🔹Scones 配Clotted Cream 士多啤梨醬 檸檬醬個人覺得Scone 麵粉味較重 欠牛油香食落唔乾 反而有啲黏口🔸Cakes甜品主要三款 個人覺得都係偏甜栗子撻算係最好嘅一款♦️除咗Tea Set 另
大概兩日前會收到email confirm booking

甜品主要三款 個人覺得都係偏甜
栗子撻算係最好嘅一款

♦️除咗Tea Set 另外仲有自助區
自家製Gelato 口味種類多而且仲好特別 🍨
個人最推介薑糖味 /食到粒粒糯米嘅芒果糯米飯味 / 粟米味唔夠濃 不過都可以一試
Pancake 同 Waffle 都係即叫即整 🧇

💬個人嚟講有少少失望
食物味道真係麻麻地
有幾款真係咬咗一啖就無再食落去嘅意欲
服務同環境都普普通通
未必會再訪嚕~

💰Weekday $368/person ;
Weekend $398/person

🚩 茶園 (灣仔)
灣仔港灣道1號君悅酒店閣樓
下午茶