餐廳: 茶園
資訊:

2022-06-13 11280 瀏覽
夜晚6:00入座。跟staycation package. 跟package嘅話有兩個入座時間。頭一輪係6:00。可以食一個鐘頭45分鐘。首先環境闊落坐得好舒服,有現場鋼琴演奏,枱同枱之間好多位。唔會好迫。落地大玻璃睇到外面小小嘅景,環境比較陰暗。食物方面主要都係西餐為主。完全冇任何中式食物,所以我覺得好好。本身就唔鍾意食中式。近排嘅主題應該係法國有關。有唔同嘅法國主題食物。生蠔有兩種。新鮮。比較細同瘦。但唔會有鐵味或腥味。又唔會限攞幾多隻。煙三文魚好好味。厚度適中。唔太油又唔乾。鵝肝/鴨肝醬好滑。配多士鬆脆。好香。威靈頓牛柳覺得有啲太鹹。煎鵝肝/鴨肝配嘅梨/蘋果跟多士配合得好好。所以忍唔住食咪麵包,搞到好快飽。炸魚好味。炸洋蔥圈正。其他熟食都ok冇咩特別。沙拉多款。芝士好味。龍蝦湯比較淡。甜品反而好失望。基本上雪櫃裡面嘅蛋糕全部一樣味。都係mix berry and chocolate 味。口感都冇驚喜。flan and pie 都唔適合我個人口味。只食一口就已經唔想再食。雪糕有芒果糯米飯味。但糯米粒好硬。好似食生米。唔適合我個人喜好。其他雪糕有試到hazelnut, earl gr
夜晚6:00入座。

沙拉多款。芝士好味。

龍蝦湯比較淡。

雪糕有芒果糯米飯味。但糯米粒好硬。好似食生米。唔適合我個人喜好。其他雪糕有試到hazelnut, earl grey, mint chocolate. 三款都好味。好滑。
香草牛油焗龍蝦
香草牛油焗龍蝦