2021-06-07 36402 瀏覽
疫情轉好,相約友人黎到久仰大名的「自助山」旋轉餐廳🍴,貪佢居高臨下,美景盡收眼簾🤳🏙當日享用其自助午餐🥣因為晚餐價錢稍為有點貴,睇左網上評論性價比似乎一般。早早一個月前已經訂坐,因為想指明坐窗口位,而當日都安排到。🏞❤️個人覺得食午市自助餐好過食夜晚,因為有陽光下先至可以打卡影相📸️睇埋山景,望到遠處尖沙咀海景🥰食物選擇中規中矩,而且因為疫情問題,去到食物面前有專人幫你夾+ 每人會包一杯餐茶,可以選擇英式紅茶或者普洱以茶壺🫖呈上,消一消化。🦐海鮮方面選擇唔多:沒有生蠔🦪,當日提供已調味檸檬汁螺、彈牙新鮮大蝦🦐、比較瘦削嘅麵包蟹。同埋拎咗幾杯泰式大蝦沙律🥗味道還不錯。🥟中式點心方面:每人限取兩籠,燒賣唔錯,食得出蝦膠製成夠曬彈,蝦粒同豬肉比例均勻。珍珠雞都係必食嘅,必定要沾上惹味XO醬❤️🍣刺身方面:正正常常有新鮮八爪魚🐙大大啖厚切三文魚🍣、仲有章紅魚同鰹魚,共四款刺身。🍮甜品方面:質素婢美酒店🏨,外觀好精美,一定要食宇治抹茶紅豆慕斯、好似水玄餅櫻花慕絲蛋糕🍰原來入面係柚子餡料,酸酸甜甜好開胃、幾乎每樣甜品我一件都不失為過,無伏。佢哋仲有自家製咖啡味伯爵茶味雲呢拿味雪糕可以用碗或者用甜筒呈上🍨

一定要食整得超出實心雞蛋仔, 同埋窩夫,好難得遇上咁好味😋。

另外仲有天婦羅🍤有南瓜🎃香菇 , 每樣都炸得香脆可口 ,炸粉夠曬薄。熱辣辣,吾錯。

總結:
睇靚景係唔錯🏞 店員收碟速度快🫖