終於有機會食仙后😍餐廳裝修好有心思,就好似時光倒流返去六、七十年代,帶有歐陸復古風格。一入去右邊係舞台做裝飾主題,天花有彩色玻璃穹頂同水晶大吊燈,呢邊真好靚!中間酒吧做左分隔,另一邊係法式小館,典雅復古的感覺。好欣賞仙后係唔同details位都做得好用心,Menu用左報紙做設計,份外復古。去個洗手間都好高級,有梳妝枱,仲有條打卡走廊😂 疫情之下,無book位walk in都入得🙈希望佢做得住啦,畢竟都落咗好多心機去裝修!直接總結的話,我會話食物都有質素,環境舒服,Lunch set價錢合理,好值得一試💯我哋一人一個set,一個要前菜一個要甜品🍮Lunch Set Soup + Starter/ Dessert + Main + Coffee/Tea $288pp 🔸餐前麵包🍞拎上手仲暖暖哋,有牛油香味🧈🔸雞肉凱撒沙律🥗脆炸麵包粒包住雞肉卷,質感嫩滑帶點爽口👌🔸青豆濃湯侍應一黎話是日餐湯係青豆濃湯,心裡面即刻打左個突😂心諗平時嘛嘛地青豆喎🙈湯都真係第一次飲,估唔到又ok,唔會有草青既感覺🤣🔸慢煮鱈魚+$48🐟鱈魚肉質略嫌唔夠細嫩,不過底下的茴香煮洋蔥,煮得好淋身,帶啲焦糖味,醬汁做得唔錯
中間酒吧做左分隔,另一邊係法式小館,典雅復古的感覺。

我哋一人一個set,一個要前菜一個要甜品🍮

Lunch Set

🔸餐前麵包🍞
拎上手仲暖暖哋,有牛油香味🧈

🔸雞肉凱撒沙律🥗
脆炸麵包粒包住雞肉卷,質感嫩滑帶點爽口👌

🔸青豆濃湯

🔸慢煮鱈魚+$48🐟
鱈魚肉質略嫌唔夠細嫩,不過底下的茴香煮洋蔥,煮得好淋身,帶啲焦糖味,醬汁做得唔錯,再配三文魚籽,加左啲鹹香味。

🔸手工海鮮意大利麵+$38🍝💯
海鮮的配料好豐富,大蝦同帶子都煎得幾香,仲有好多魷魚🦑闊條麵沾滿龍蝦汁,麵的口感好好,好有嚼頭😍仲落左芝士同少量炸蒜,味道相當夾😋

🔸伯爵茶焦糖布甸🍮
呢個甜品好高質,布甸好滑身,甜度剛好,焦糖面厚度適中,伯爵茶味仲好出添😋😋

🔸Coffee or Tea
Mocha ☕️Latte☕️

📍#仙后餐廳 (#灣仔美食)
灣仔皇后大道東213號胡忠大廈2樓

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ Instagram @eatistruelove.hk 🌟
  • 手工海鮮意大利麵
  • 伯爵茶焦糖布甸