2023-10-24 508 瀏覽
今晚約了舊同事晚餐,到了銅鑼灣 Fashion Walk的 Urban Coffee Roaster,餐廳充滿工業風,座位舒適,整體用餐感覺十分不錯。以手機QR code自助落單,食物分類以Brunch、沙律、湯、Burger、pasta、飯、輕食及甜品,我們點了松葉蟹肉軟殼蟹飯、新鮮青口配蒜香白酒牛油汁、蒜香柚子雞翼、雲呢拿麻糬巴斯克芝士蛋糕及法式焦糖班戟,飲品就有ice latte及特飲 aurora grapefruit soda。節日限定的Aurora Grapefruit Soda相當夢幻,酸酸的很開胃,清新唔會太甜,ice latte也不錯。蒜香柚子雞翼一客5隻,皮脆內juicy而且帶柚子芳香,加上面上的蒜香碎更多重口感。松葉蟹肉軟殼蟹飯材料有香脆軟殼蟹、蟹肉、蟹籽、青瓜絲、蛋黃醬,原隻軟殼蟹香脆可口,松葉蟹肉鮮甜,整體好味。新鮮青口配蒜香白酒牛油汁青口大隻鮮味,配上白酒牛油汁creamy美味,還附上兩片麵包!雲呢拿麻糬巴斯克芝士蛋糕口感綿密充滿芝士味,內𥚃的麻糬令整個甜品層次再提升!而法式焦糖班戟外層香脆,pancake配上creamy custard醬汁特別好食!

• 法式焦糖班戟
  • 新鮮青口配蒜香白酒牛油汁