2016-01-28 1089 瀏覽
終於試到呢一間新開既OUTBACK, 同屋企人幾年前食開彌敦道果間OUTBACK, 雖然已經無左, 不過今次終於試到新裝修既呢一間~!!呢間新餐廳位置雖然唔算太起眼, 但上網搵LOCATION都好易上到嚟~6點半入到餐廳已經有唔少既人食緊野, 不過好彩都有位!一坐底好快就已經有店員來招呼我地, 仲比埋暖水我地, 都幾體貼~~~一開始就叫左份芝士薯條, 驚喜發現平左好多(比以前)~!!! 大約HK$4X 就有一份! 店員解釋係因為分量比之前少左DD所以平左, 初初都擔心會細份好多, 不過見到實物其實真係唔係少左好多, 仍然夠食~!!!  而且抵食過之前~~!!!!!!融左既芝士配薯條真係極品~~~ 超邪惡的減肥殺手~!! 不過又真係好難抗拒~~~~ 每次食OUTBACK都一定要食~!另外, 我地仲叫左份蟹肉餅沙律~~~~  好似係新菜式所以好奇試一試~~~!份沙律有3塊蟹肉餅, 食落同其他出面既餐廳唔同, 因為一D腥味都無~! 而且口感唔錯, 唔會太乾, 入面既肉都軟軟地, 配埋D沙律醬酸酸地幾開胃~~~ 整個沙律都算幾大份幾抵食~*主菜方面, 我地驚叫個牛扒食唔晒, 所以叫左個BURG

6點半入到餐廳已經有唔少既人食緊野, 不過好彩都有位!

每次食OUTBACK都一定要食~!
芝士薯條
CRAB CAKE SALAD
主菜方面, 我地驚叫個牛扒食唔晒, 所以叫左個BURGER同番薯~~~!
餐牌上既BURGER都有好幾樣選擇, 不過我地都係叫左經典既OUTBACK CHEESE BURGER!
BURGER入面塊牛肉都幾JUICY, 我地一路切既時候D汁一路流出來, 超吸引~~~!!!

另外, 原來BURGER餐會配一個叫做甘藍沙律既配菜, 第一次試呢種野, 酸酸地幾開胃~~*
除左BURGER我地另外叫左個焗甜蕃薯, 好耐之前有食過幾好食, 宜家叫嚟回味下~~~ 好大隻好熱~~!
上面既牛油應該都係好邪惡~~~~
OUTBACK CHEESE BURGER
甜蕃薯
今餐飯都食得好滿足~~! 可惜太飽食唔落甜品.... 如果唔係一定會叫埋個雪糕!!

期待下次~~~~
2016-01-26
芝士薯條