今次嚟到呢間餐廳,真係一啖啖驚喜!首先,黑糖餐包暖笠笠嘅,趁熱奶黃味十足,啖啖都係幸福感!而啲番茄忌廉餐湯,質感順滑,夠哂creamfeel,每一啖都覺得好呵護自己嘅胃呀!同場加映嘅沙律鮮爽得嚟,啲leaf哋翠綠又爽口,個扮真係好生冧!講起主角,今日個藍芝士漢堡包真係贏晒,啲肉嘟嘟咬落汁啤啤,藍芝士香濃得黎又唔會過雲,真係咁好味到我少少都唔想夾講嘢!再講講雞肉忌廉意粉,雖然有少少辣得住但啖啖肉嘅意粉,夠晒香滑嗲啊!啲黑椒加咗點點kick,係個人而言,掂晒啦,但畀小朋友食就有啲challenging。至於芝士薯條,啲芝士拉絲好過癮喎,每条薯條都多層次嘅鬆脆。炸蘑菇重是驚喜,大粒鮮嫩,外皮炸到金黃香脆,實在太滿足!凍檸茶真係面面俱到,又大杯比你飲到開心。總括來講,呢個午餐令人滿意得嚟好有飽足感👍🏻!

2020-09-30 283 瀏覽
今日約左朋友仔放工食飯 就番朋友係尖沙咀附近食好耐冇見啦佢話今晚想食西餐据扒咁去Outback啦 其實我都未食過但聽好多朋友話好食所以去試吓 果然係明智之選入面環境好有氣氛 見好多人話炸蘑菇好好食即刻點咁一定要叫扒食啦配埋薯條同埋黑糖麵包勁多人推介 仲要係送嘅超抵食黑糖麵包上枱仍然好新鮮暖笠笠甜甜地好正炸磨菇食落去口感好得意同埋勁多汁 外脆內軟怪唔之得咁多人介紹果然唔係浪得虛明咁塊牛扒一定好食㗎啦 仲有我最中意既薯條🍟Outback好多選擇 捧住個肚走
今日約左朋友仔放工食飯 就番朋友係尖沙咀附近食

怪唔之得咁多人介紹
果然唔係浪得虛明
咁塊牛扒一定好食㗎啦 仲有我最中意既薯條🍟
Outback好多選擇 捧住個肚走

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍫 ᑕᕼOᑕOᒪᗩTᗴ Tᕼᑌᑎᗪᗴᖇ ᖴᖇOᗰ ᗪOᗯᑎ ᑌᑎᗪᗴᖇ HKD68 @ 🌟 Outback Steakhouse《👽食神大媽食甜品》⠀.⠀👽 底層為PECAN BROWNIE,再配以大大球雲尼拿雪糕。老實講,大媽覺得佢同對家「露比」比較,佢質素比較穩定,唔會一時時太乾身難入口。雖然SIZE士正常,無左對方巨無霸呢個賣點,不過價錢亦更加親民,同唔怕食唔曬浪費。🌟 會員有85折優惠。.⠀📍 尖沙咀東部麼地道66號尖沙咀中心高層地下UG23-28號鋪⠀☎️ +(852)2311-7800⠀.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂.

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
.⠀
Chocolate Thunder from Down Under

.⠀
☎️ +(852)2311-7800⠀
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
2020-04-30 515 瀏覽
芝士帶子意大利飯$128,係我最鍾意嘅午餐選擇!雖然有時要等得比較耐,但絕對物超所值,三粒又大又新鮮嘅帶子,煮到啱啱熟,很juicy!係底嘅意大利飯,配上巴馬芝士,仲會有拉絲效果!芝士燒雞肉闊條麵$128,睇餐牌寫嘅廚師推介!睇落好普通,但辣味恰到好處,調味好啱口味!而五彩繽紛嘅雜菜,配巴馬臣芝士,都有唔同嘅層次~前菜係羅馬菜沙律,配芝士蘑菇粟米洋蔥湯,估唔到芝士湯會咁好味。從來未見過呢個配搭,香濃而不油膩。

2020-03-20 516 瀏覽
難得同老公一齊放假,梗要食啲平時冇乜幾可食既下午茶。叫了兩set,一個肉醬意粉,質素超高,勁多肉醬,好食。另一個芝士雞肉夾餅配粗薯條,夾餅薄脆得來好多餡料,薯條即炸超香口。之後加10蚊叫左個招牌黑糖包,再加15蚊特飲。今餐超滿足,好飽。仲有一點,服務一流!
難得同老公一齊放假,梗要食啲平時冇乜幾可食既下午茶。
叫了兩set,一個肉醬意粉,質素超高,勁多肉醬,好食。
之後加10蚊叫左個招牌黑糖包,再加15蚊特飲。
今餐超滿足,好飽。
仲有一點,服務一流!
2020-03-06 501 瀏覽
Appetizer Combo 烤肋骨雞鎚芝士薯條拼盤$168呢個拼盤有烤豬肋骨(5條),雞鎚(4~5件),芝士薯條,烤車里茄。豬肋骨易咬鬆軟 焗得岩岩好👍🏻雞鎚烤得酥脆佢好熱辣辣🥰 最出色係個芝士薯條真係好好食 炸得非常酥脆 一口接住一口咁食😁 好滋味再配上溶左既芝士真係邪恐首選🤤! 烤車里茄咬落去有小小汁唔算多汁🤔車里茄我覺得還可以 可以更加好👅New Zealand Lamb Chops 燒紐西蘭羊扒$248 +配焗薯仔 Loaded Baked Potato $30 羊扒有4條 正常 無根唔會難咬 不過好似煎得耐左小小 有啲韌。🧐個薯仔都幾甜 而且濕潤 不錯👍🏻USDA New York Strip 美國紐約牛扒(12OZ) $298 + 配焗薯仔 Loaded Baked Potato $30 牛扒覺得好韌 我就不太喜歡 但朋友覺得還可以 但得覺得呢個價錢可以提供更好的😂Sparkling Strawberry Lemonade $48係一杯士多啤梨有汽飲品 食完啲扒 再飲一啖,可以消滯☺️ 佢唔會好甜亦唔會係個種藥水味 士多啤梨味唔會好重 我覺得有汽水部分偏多。Man
Appetizer Combo 烤肋骨雞鎚芝士薯條拼盤

New Zealand Lamb Chops 燒紐西蘭羊扒
配焗薯仔 Loaded Baked Potato $30

Mango Strawberry Cider 芒果草莓蘋果酒沙冰$88

有淡淡的芒果同士多啤梨味道 不會搶左蘋果酒的味道 如果喜歡飲蘋果酒應該都幾中意!

另外提提佢個黑糖燕麥包真係好好食💕 咬落非常軟糯😌 總括而言,今餐最喜歡的竟然 Appetizer Combo 烤肋骨雞鎚芝士薯條拼盤同黑糖燕麥包🤣🤣😍
Appetizer Combo 烤肋骨雞鎚芝士薯條拼盤
  • 芝士薯條
  • 黑糖包
2020-02-25 478 瀏覽
去Outback Steakhouse一定要食可以無限追加既黑糖麵包🥯😆 而家憑HSBC信用卡可以享有指定套餐7折,好抵🤩 即刻叫個2人餐試下先!主菜有龍蝦🦞牛扒🥩白汁帶子意大利飯🍢,兩個餐湯同沙律🥗,兩杯飲品,身為酒鬼既我地又叫左cocktails🍸🤣 重點來啦,我叫左我最懷念既炸蘑菇!!! 以前食過一次就覺得好好味,所以一定要叫!不過今次有d失望係份量少左咁多既☹️ 以前係一大碟圓形碟上,中間擺一兜醬,然後炸蘑菇360度圍住兜醬擺,好似一朵花咁。雖然份量少左,但味道依然出色,朋友未食過都勁讚,我無介紹錯哩😌😌😌呢餐真係好滿足啊~

炸蘑菇
2020-01-29
用餐優惠
信用卡優惠
炸蘑菇
2020-02-15 252 瀏覽
今年的情人節晚餐選了大眾化的Outback, 反正已有一段時間沒吃很是想念他們招牌的黑糖麵包今次也不例外,也是衝著黑糖包而來🌟黑糖包只要光顧餐廳任何的餐廳,便會免費奉送這款麵包。而且還可以免費refill, 今天我們也有refill。我是大愛這麵包,黑糖味夠香,麵包又熱又軟熟。配牛油吃一流🌟愛麗絲雞胸配菜是薯條。雞胸面頭有芝士和Bacon, 又香又好吃。雞胸也烤得夠嫩🌟芝士白汁燒蝦寬條麵這意粉基本每次都會點。這分店水準今晚尤其高,蝦子又大又爽口,而且意粉非常夠熱,好好食。味道依舊好食!大推必點
今年的情人節晚餐
選了大眾化的Outback,
反正已有一段時間沒吃
很是想念他們招牌的黑糖麵包
今次也不例外,也是衝著黑糖包而來

🌟黑糖包

🌟愛麗絲雞胸

🌟芝士白汁燒蝦寬條麵
2020-02-02 281 瀏覽
第一次食outback,今次係同朋友慶祝生日。聽人講好好食嘅黑糖麵包,果然真係好好味,上枱嘅時候仲係熱熱地,味道甜甜地,果然趁熱食係最好食!我點嘅係sparkling wine,不難入口。朋友們點的smoothie賣相不錯,右邊係Pineapple Banana Smoothie $48。香草蕃茄海鮮長通粉 $148 味道不錯,我哋三個女孩子都好喜歡食。美國西冷牛扒配送沙律,我地都鍾意食生啲嘅牛!紐西蘭羊扒:味道好香!雖然埋單價錢略貴,店員態度都幾友善,亦樂意幫我地幾個合照!
第一次食outback,今次係同朋友慶祝生日。

美國西冷牛扒配送沙律,我地都鍾意食生啲嘅牛!

紐西蘭羊扒:味道好香!
雖然埋單價錢略貴,店員態度都幾友善,亦樂意幫我地幾個合照!
2020-01-27 213 瀏覽
年初一唔係度度都有營業!outback 竟然有營業仲要唔洗等位!叫左一個大蝦闊條麵同眼扒配豬肋骨!肉眼扒配豬肋骨仲會送兩個小食!咁我就揀咗薯蓉同薯條!首先送上頭盤麵包!自家制麵包配合牛油!麵包仲要係溫溫地,牛油雪到好似雪糕球咁!賣相好靚!個牛油好好味!係自家再加工過!似忌廉加牛油!大蝦闊條麵:大蝦有8至10隻!睇落似急凍蝦,但係口感似鮮蝦好有肉質!個面幅相都仲有兩塊蒜蓉包,蒜蓉包仲要脆卜卜!好香蒜蓉味!寬條麵有好多芝士!眼扒配豬肋骨:肉眼扒好大塊!outback嘅牛扒唔洗介紹都知好!牛扒有一定厚度!唔會多肥肉同筋位!豬肋骨醃得夠入味,肉質嫩,肉唔會黐骨!焗薯蓉稍為有啲硬,中間有牛油同芝士味道OK!薯條稍為比較冇味道!需要配合茄汁!
首先送上頭盤麵包!
個牛油好好味!係自家再加工過!似忌廉加牛油!
寬條麵有好多芝士!
豬肋骨醃得夠入味,肉質嫩,肉唔會黐骨!
焗薯蓉稍為有啲硬,中間有牛油同芝士味道OK!
薯條稍為比較冇味道!需要配合茄汁!
2020-01-25
2020-01-16 205 瀏覽
約左朋友黎依到食生日飯,七點半黎到唔算full booking仲有位坐。黎得依到,當然要叫扒食下喇,不過有朋友做左會員所以可以送一份ribeye叫左medium 食埋岩岩好,唔多根位同肥膏我地另外叫左個烤肋骨雞搥芝士薯條拼盤,芝士白汁燒蝦寬面同埋蟹肉釀蘑菇。肋骨唔多肉,有小小酸汁食落都幾開胃,雞搥有小小辣,炸得幾香寬面啲蝦都比得算多,又大大隻依到份量全部都好大碟,價錢唔算貴,性價比高,如果有會員亦有額外折扣,好岩一班人黎依到聚下。
叫左medium 食埋岩岩好,唔多根位同肥膏

肋骨唔多肉,有小小酸汁食落都幾開胃,雞搥有小小辣,炸得幾香

寬面啲蝦都比得算多,又大大隻

• 芝士薯條
  • 黑糖包
2019-12-29 341 瀏覽
真心覺得outback嘅午餐超級底食,間唔中都走去lunch一下,有餐湯、沙律、麵包、主菜同餐飲。平時散叫真係好鬼貴,佢送個條麵包真係食極都唔厭,熱辣辣加埋佢個白色醬超超超好味,今次主菜點左魚柳同黑毛豬😋個魚送到黎時已經聞到好腥😖失色左d,個豬扒就好好味d肉好juicy, 兩樣野都有炒飯底實飽😅 杯咖啡就一般喇,冇期望就冇失望😂其實佢午餐嘅份量,食完可以晚飯都唔使點食野,所以佰幾蚊座得又舒服吹下水真係唔錯。

2019-12-29
2019-12-27 193 瀏覽
Great Restaurant with wide range of selections for Set Lunch menu, which is even available on Weekends and public Holidays. Set lunch menus range from 108 - 138$ on average and include a Drink, Soup, Salad, their homemade bread and main course. Nice Variety and choice from Burgers to pasta to Ribs to Fish/Seafood Rice, Steak, Pork Chop, Grilled Chicken, Quesidillas and salads. They also recently added an Impossible Burger for vegetarians. We tried the Ribs and the Impossible Burger on this occas

We tried the Ribs and the Impossible Burger on this occasion and both were excellent, served with Fries and Coleslaw. Nice Generous
portions and very friendly & accommodating staff, especially Evelyn.

It is a regular lunch place for me and i highly recommend it if you are looking for tasty food that's good value for money!
2019-12-25
  • Ribs
  • Impossible Burger
  • Seafood Risotto
2019-12-07 293 瀏覽
上次食outback叫5成熟,結果兩份都只有3成熟。不過覺得很好食。這次同樣叫5成熟,真的來了5成熟。雖然不及3成熟的好味,但也真的不錯了。小食方面,是不用加錢的,餐湯也不用。叫了焗甜薯,很好食。性價比:4/5質素:5/5
上次食outback叫5成熟,結果兩份都只有3成熟。
不過覺得很好食。
這次同樣叫5成熟,真的來了5成熟。
雖然不及3成熟的好味,但也真的不錯了。
小食方面,是不用加錢的,餐湯也不用。
叫了焗甜薯,很好食。

性價比:4/5
質素:5/5
2019-11-26 315 瀏覽
今日放工去到見有happy hour 就一於飲杯野食晚飯啦 久不久都會食outback 食到似平民飯堂😂但係間間整嘅質素都好唔同 所以入去食都冇咩太大期望 特別係啲牛扒 成日都貨不對辦一嚟到就要即刻叫個免費無限添嘅黑糖包😂一來免費🙈二來真係好好食 我最勁嘅時候係食左五條黑糖包 真係好好味美國安格斯牛扒 叫左5成 今次好味呀 真係啱啱好 不過隻碟熱 好快塊牛扒就熟了仲叫左其他小食燒蝦凱撒沙律 賣相好靚 蝦燒過有碳燒味 配埋凱撒沙律 牛油果蟹餅 非常豐富 加埋個脆片一齊食非常夾 自己一個都可以食一點仲叫埋香辣雞鎚 叫得越多嘢食就越開心 重視左兩杯嘢飲味道都唔錯啊

一嚟到就要即刻叫個免費無限添嘅黑糖包😂

仲叫左其他小食