2019-06-04 1061 瀏覽
一講起工廈美食,大家一定會諗起觀塘,最近發現原來港島都有好多工廈美食,呢間起太古站附近,都幾方便!龍蝦濃湯( 叫主菜可用$48升級套餐,有餐湯、甜品同飲品)再加$32 可將是日餐湯轉做龍蝦濃湯!龍蝦味濃,雖然唔算好creamy,不過夠鮮味法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁$158絕對令我喜出望外!好足料,蟹肉份量好多,每條意粉都會黐住蟹肉!蟹膏忌廉汁夠濃夠creamy,有蟹膏嘅香味! 廚師起上面再加左芝士,添加一份微微既鹹香,更加cheesy因為加咗啲瓜,感覺清新,唔怕膩!蘑菇風乾火腿薄餅9inch $136薄餅底係薄批,脆卜卜,整體味道唔錯,加咗少少黑松露,令成個薄餅更加香,火箭菜同芝士嘅出現令成個薄餅更加平衡德國香腸拼盤伴番茄醬及薯餅$136(慕尼黑腸、維也納腸、紐倫堡腸、芝士腸)一次過可以試晒唔同口味嘅腸!德國香腸都好少會有失手,反而我覺得佢嘅配菜更加出色!唔好睇佢好似好細碟,其實入邊勁多料,除咗四款腸仔,仲有兩大塊薯餅同瓜菜起碟底佢嘅薯餅超大塊,係南瓜薯餅!炸得夠鬆脆,南瓜蓉壓得夠軟滑!番茄醬味夠濃,連薯餅一齊食好正!跟餐甜品榛子朱古力蛋糕鍾意佢唔會太甜,上面嘅脆粒令到成個蛋糕更加有

龍蝦濃湯
( 叫主菜可用$48升級套餐,有餐湯、甜品同飲品)
再加$32 可將是日餐湯轉做龍蝦濃湯!
龍蝦味濃,雖然唔算好creamy,不過夠鮮味

法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁$158
絕對令我喜出望外!
好足料,蟹肉份量好多,每條意粉都會黐住蟹肉!
蟹膏忌廉汁夠濃夠creamy,有蟹膏嘅香味!
廚師起上面再加左芝士,添加一份微微既鹹香,更加cheesy
因為加咗啲瓜,感覺清新,唔怕膩!

蘑菇風乾火腿薄餅9inch $136

德國香腸拼盤伴番茄醬及薯餅$136
(慕尼黑腸、維也納腸、紐倫堡腸、芝士腸)

佢嘅薯餅超大塊,係南瓜薯餅!炸得夠鬆脆,南瓜蓉壓得夠軟滑!
番茄醬味夠濃,連薯餅一齊食好正!

跟餐甜品
榛子朱古力蛋糕
鍾意佢唔會太甜,上面嘅脆粒令到成個蛋糕更加有口感
  • 法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁
  • 德國香腸拼盤伴番茄醬及薯餅