2024-02-15 105 瀏覽
朋友從英國回來相約gathering, 帶咗佢去呢間我之前都食過嘅fusion菜餐廳Wish You A Mamaday。印象難忘不單止食物水準唔錯, 而且每款食物名都玩味十足, 有趣又富有港式風味。餐廳內嘅colourful裝修, 令人有種舒適開心感覺。印象難忘不單止食物水準唔錯, 而且每款食物名都玩味十足, 有趣又富有港式風味Order了三款最具人氣嘅菜式, 其中兩款主食賣相更盡顯足料, 食完都覺得係值得推介!【好日子梗係芝士龍蝦意大利扁面】HK$298面層原隻去殼龍蝦超吸晴, 龍蝦好厚肉肥美, 熱溶芝士碎附於龍蝦表面, 龍蝦肉質爽口彈牙, 芝士令鮮香味提升; 意大利扁面同樣彈牙, 每條都掛上了creamy芝士汁,  芝士味濃郁, 芝士控絕對不能錯過!【唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯】HK$128 (+$28升級原條鰻魚)原條鰻魚橫誇整個蛋包飯, 鰻魚表面平均掃上了鰻魚汁, 鰻魚偏林, 鹹甜美味, 夾集木魚絲一齊食, 多一份香甜; 蛋包飯嘅蛋帶有蛋汁, 口感嫩滑; 飯底更加入了鰻魚燒汁, 包住了每粒飯粒, 每啖都能食到鰻魚香。 【焦糖脆脆窩夫】HK$90格餅外微脆內軟熟, 細味有好微
餐廳內嘅colourful裝修, 令人有種舒適開心感覺。
【好日子梗係芝士龍蝦意大利扁面】HK$298
好日子梗係芝士龍蝦意大利扁面
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
【焦糖脆脆窩夫】HK$90
格餅外微脆內軟熟, 細味有好微蛋甜味, 配搭埋焦糖脆脆同埋海鹽雪糕, 焦糖脆脆香甜不過稍有痴牙, 但整體味道同配搭都很不錯。
焦糖脆脆窩夫
2024-02-04