餐廳: AMMO
資訊:

平時好憎啲post濫用隱世二字 求其喺個工廈到都隱世🫠今鋪真係自己都想用 位於亞洲協會香港中心前身為英軍軍火庫 唔講真係唔知有幢咁嘅嘢 仲要收埋咗間咁靚嘅餐廳 三面落地玻璃 環境清幽 .𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗦𝗲𝘁($𝟭𝟵𝟴)🤍𝗦𝗽𝗮𝗻𝗶𝘀𝗵 𝗦𝗲𝗿𝗿𝗮𝗻𝗼 𝗛𝗮𝗺 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬Serrano ham食落同Parma ham好似但比較鹹同重肉香多啲 搭配蘋果幾特別!個人覺得好食過配哈蜜瓜😂係個小驚喜另外有火箭菜同合桃 淋上蜜糖油醋汁成個沙律感覺清新輕盈 不錯🤍𝗢𝗰𝘁𝗼𝗽𝘂𝘀 𝗖𝗲v𝗶𝗰𝗵𝗲(+$𝟰𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲/𝟭𝟬八爪魚切成薄片 但口感偏硬🫠配料有椰菜絲 番茄粒 橄欖 薄餅塊 口感唔係特別夾 個汁比較稀 味道普通要加錢但呢個質素就真係少失望🥲🤍𝗦𝗲𝗮𝗿𝗲𝗱 𝗦𝗰𝗼𝘁𝗰𝗵 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗙𝗶𝗹𝗹𝗲𝘁 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬三文魚冇太多調味 主要靠忌廉汁肉質算嫩滑 魚味合格 另外有三隻蜆肉忌廉汁撈咗啲韮蔥絲 淡淡嘅奶香 入口creamy🤍𝗙𝗲𝘁𝘁𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗲 𝗣𝗼𝗺𝗼𝗱𝗼𝗿𝗼 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬用鮮番茄打

平時好憎啲post濫用隱世二字 求其喺個工廈到都隱世🫠
今鋪真係自己都想用 位於亞洲協會香港中心
前身為英軍軍火庫 唔講真係唔知有幢咁嘅嘢
仲要收埋咗間咁靚嘅餐廳 三面落地玻璃 環境清幽

Serrano ham食落同Parma ham好似
但比較鹹同重肉香多啲 搭配蘋果幾特別!
個人覺得好食過配哈蜜瓜😂係個小驚喜

用鮮番茄打成嘅醬汁 係真係鮮番茄味 唔係茄汁味😂
但都係鍾意多啲味道層次多啲
闊條麵彈牙掛汁 偏硬少少
加埋mozzarella一齊入口先比較接受到

🤍𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗕𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝗜𝗰𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲.𝟱/𝟭𝟬
其實個配搭幾夾 雪糕嘅咖啡味同brownie嘅味都唔錯
但敗筆喺個brownie到
真係太硬 太甜 同極度痴牙
另外有煉奶(?) 都只係個擺盤 完全唔需要落

🤍𝗥𝗮𝘀𝗽𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗦𝗼𝗿𝗯𝗲𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵 𝗪𝗶𝗹𝗱 𝗕𝗲𝗿𝗿𝗶𝗲𝘀 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟲.𝟱/𝟭𝟬
就係一個普通嘅sorbet同生果粒
Ok好食但冇咩特別

整體嚟講食物中規中矩 可能因為special menu都有關
餐廳唔算大 但勝在環境靚 高樓底 比人感覺通透舒服
特別想讚服務態度真係好好!💯