2014-05-07 561 瀏覽
周月自從獲米芝蓮推介後,都好似未黎食過.是日7點鐘到達,人流真不少,好在TURNOVER夠快MENU好似有點不同,但今次黎只有一個目的,就係食呢個海老油.麵$88,再加隻蛋$10.原因只有一個,因為只有呢個未試過.海老油.麵,好地地加一點係個名度,好似特別霸氣ORDER後送上醬油,醋和生蛋,服務員教埋你點食等一陣就送上,麵面有大量芽菜,蔥,櫻花蝦之類,底下既麵撈了蝦味既醬汁,比較油一點,撈一撈後,食一口,有少少蝦香,帶醬油既咸鮮,不會太過咸,麵口感煙韌.其他配料只係陪襯,用作增加口感而已,因為已被這美味醬汁覆蓋.服務員既提示,就係先食3份1,再加隻生蛋,麵條更滑,同時減低油膩感,但生蛋始終會整淡味道,佢地提供既醬油同醋正正為此補充味道.但根據我既體驗,係唔需要用到醬油同醋.味道係足夠既係拉麵潮既減退下,剩下既相信係有實力
ORDER後送上醬油,醋和生蛋,服務員教埋你點食
海老油.麵

係拉麵潮既減退下,剩下既相信係有實力
2014-04-25
海老油.麵