餐廳: Giando Italian Restaurant & Bar
資訊:

2021-09-01 2950 瀏覽
今次第一次黎星街食飯(真係講都無人信)餐廳嘅門口感覺好唔灣仔太spacious啦吧入到去環境非常浪漫大約7點幾嘅時間都唔係好多人今次係dining city restaurant week book有特別嘅menu頭盤我地要左burrata cheese個cheese感覺好清新唔會太漏配合番茄好好味另外一個頭盤我地要slow cooked veal loin距雖然係loin不過一d都唔干同唔un第一道菜係兩個pasta我覺得standard啦第二道菜我地要左Grilled beef fillet with truffle sauce牛係ok嘅 有少少硬不過truffle就無咩味甜品我地就叫左semifreddo同埋tiramisuTiramisu就非常普通反而semifreddo有驚喜輕輕地嘅cream帶dd椰絲味道超好味另外chef仲送多個甜品比我地就係chocolate cake上面配coffee味道一般般啦 由於之前食得飽牛排我食唔嗮黎收碟嘅waiter問我係咪唔arm食chef係到距可以同chef講返e D對話係香港真係比較少見整體黎講我覺得e到嘅食物同環境都唔錯好適合情侶慶祝
今次第一次黎星街食飯(真係講都無人信)
餐廳嘅門口感覺好唔灣仔
太spacious啦吧