2022-11-10 407 瀏覽
🇭🇰富士山55 (拉麵沾麵專門店)·呢間我之前同同事食過㗎喇 我上次好有冒險精神咁嗌咗嗰咖喱豬扒沾麵唔係特別夾 所以之後都無食過🫢😂今次經過突然見到佢有半價優惠就決定即刻入去食 佢半價咗之後真係超級抵食 不過如果原價嘅話我會建議大家食沾麵多啲😈🤣·白湯豚骨魚介拉麵 l 豚骨魚介沾麵$45(原價$89)兩款嘅話我自己鍾意食佢個沾麵多啲 因為佢個沾麵湯底魚介味出啲 食落比較有層次🐟而且佢即沾麵麵質比拉麵彈牙 不過我自己就覺得佢個湯底就算用蠟燭仔一路熱住都有少少唔夠熱🫢😂😂反而佢個拉麵湯底就真係滾熱熱啦 不過佢拉麵個湯底係偏豚骨嘅 所以食落感覺單調同埋膩啲啲 而且我自己覺得佢拉麵係煮得偏淋既 所以大家可能拉麵軟硬度可以揀硬身🍜之後配料方面佢呢度個叉燒出奇地做得超級出色 係肥瘦好均秤 肉質好好🐷·#rbyeat#rby日本菜#rby尖沙咀·📍尖沙咀麼地道75號南洋中心地下7-8號
🇭🇰富士山55 (拉麵沾麵專門店)
白湯豚骨魚介拉麵
白湯豚骨魚介拉麵
l 豚骨魚介沾麵$45(原價$89)
豚骨魚介沾麵

#rbyeat