沙田既朋友推薦新城市廣場既高質燒肉,我已經回訪過,都係好滿意🫶🏻🔷環境🔷風格係高尚日系風,空間大,座位闊落最重要係張枱夠大,唔使玩俄羅斯方塊咁樣調位放食物🤣職員服務親切有禮🫶🏻枱凳乾淨,唔覺得有油煙🫶🏻2次回訪都想食牛所以揀咗⬇️🔶雅黑牛和牛盛合(二人用)$998 🔶和牛盛盒包括6款唔同部位既和牛:・塩味牛舌・和牛腹前小排・黑毛和牛内橫膈膜・和牛西冷180G・特上牛胸腹肉・黑毛和牛上肋骨中肉全部顏色好靚牛胸腹肉、和牛赤身個啲就彈牙有嚼口橫膈膜個啲就又嫩又有牛味🔶推薦🔶❣️和牛西冷 // 油脂好豐富,而且口感柔嫩🔶必點🔶❣️黑毛和牛大判燒 // 會附上日本蛋; 牛肉油脂細緻平均,食落超軟嫩! 記住沾蛋漿食,加倍香滑🤤我覺得成餐食肉 esp.和牛 就太油膩,所以會另外叫碗冷麵,會食得舒服啲,又一定夠飽肚以上個2人餐我地4人share + 叫一飯一麵就超級飽😆🔶KAKURA 冷麵🔶冷麵表現正常,有啲青瓜、泡菜等配料最重要係湯汁唔太酸,麵條唔會黐埋❤️清爽解膩🔶紫菜飯🔶有一堆紫菜鋪鋪面,飯有燒肉汁,配燒肉食好滿足🥰🔶甜品🔶係我最討厭既杏仁奶凍🤪今次我都只係食雪米糍,朋友話杏仁奶凍好香滑😆

🔷環境🔷
風格係高尚日系風,空間大,座位闊落
最重要係張枱夠大,唔使玩俄羅斯方塊咁樣調位放食物🤣
職員服務親切有禮🫶🏻
枱凳乾淨,唔覺得有油煙🫶🏻

2次回訪都想食牛所以揀咗⬇️
・和牛西冷180G
・特上牛胸腹肉
・黑毛和牛上肋骨中肉

全部顏色好靚
牛胸腹肉、和牛赤身個啲就彈牙有嚼口
橫膈膜個啲就又嫩又有牛味

🔶推薦🔶
❣️和牛西冷 // 油脂好豐富,而且口感柔嫩

🔶必點🔶

以上個2人餐我地4人share + 叫一飯一麵就超級飽😆

🔶KAKURA 冷麵🔶
冷麵表現正常,有啲青瓜、泡菜等配料
最重要係湯汁唔太酸,麵條唔會黐埋❤️
清爽解膩

🔶紫菜飯🔶
有一堆紫菜鋪鋪面,飯有燒肉汁,配燒肉食好滿足🥰

🔶甜品🔶