2013-10-27 1471 瀏覽
前幾日經過科學園,見到有間新餐廳,今日打完波唔想煮飯,想起不如試下新嘢,便過去開飯。原來這餐廳只開了三、四個星期,看餐牌是屬於Fusion,西餐為主,再加上泰式,少少中式,不過席上有西人親戚,所以我們都是主打西餐,不過頭盤試了泰式的芒果沙律味道不太辣,酸酸甜甜幾閞胃,另外點了雞同牛沙爹,無用過份醃料,亦無燒得太乾,好好味,還有煙三文魚凱撒沙律亦對辧。主菜點了肉眼扒、羊扒及大蝦蟹肉天使麫,扒類火喉剛剛好,天使麪非常得,大蝦爽口,唯蟹肉不多!可能同老板有計傾,他送了我們cheese cake, 味道都不錯,五個人埋單仟多圓,環境及食品質數都好,以後多個飯堂選擇(家住沙田區☺️)順帶一提,這餐廳是7日都開的(求証於老板)唔知點營業資料上寫三日?!