2021-03-11 5932 瀏覽
-{高質手工意粉pici🍝}其實上年九月之前已經食過一次但嗰陣時太懶冇打post 今次又係嚟慶祝生日又嚟咗pici食意粉!😍🤩今日係朋友正日 生日快樂🥰🥳而我地當日就嗌左個二人套餐💁‍♀️($438)🤤Truffle Smoked Provolone🤤首先係有前菜芝士配黑松露點麵包超好食嗰啲芝士少少溶配黑松露好濃味!如果鍾意芝一定要要嗌依個😍👖褲評: 9/10🤤Truffle Tagliolini🤤 (+$15)個signature松露意粉超香濃松露味你係會食到醬同埋新鮮黑松露嘅分別 另外手工意粉好彈而且有咬口 友人話食倒小小蛋味添!加埋少少芝士同洋蔥簡單嘅點綴已經好出色🥰👖褲評: 9.2/10🤤King Prawn Tagliolini🤤大蝦意粉除咗兩隻大蝦之外中間仲有少少蝦肉🤩個汁酸酸地蕃茄係好新鮮嘅大蝦煎出嚟好香 最重要佢啲蝦膏仲喺度仲要好多😍友人最鐘意食依個😚👖褲評: 8.8/10🤤Pappardelle Beef Cheek🤤牛頰肉超林另外呢個係闊條麵嘅質感 但對下就會有比較 本身我好鍾意牛肉😂不過會鐘意前兩款意粉多啲💁‍♀️👖褲評: 8.6/10🤤Tiram
{高質手工意粉pici🍝}

🤤Truffle Smoked Provolone🤤

👖褲評: 9/10

🤤Truffle Tagliolini🤤 (+$15)

👖褲評: 9.2/10

🤤King Prawn Tagliolini🤤

👖褲評: 8.8/10

🤤Pappardelle Beef Cheek🤤

👖褲評: 8.6/10

🤤Tiramisu🤤 (+15)
去到甜品環節啦個Tiramisu真係冇得頂 pirata集團嘅tiramisu係永遠都咁好食☺️嗰種creamy嘅質感再加少少咖啡同酒嘅香味 好 好 食😍

👖褲評: 9/10

🤤Panna Cotta🤤
最後呢個意識奶凍相對來講我第一次食個奶凍係好滑😛就咁食個莓醬都好fresh但係好似配落個莓醬就唔太啱自己口味咁🤓

👖褲評: 7.8/10

食意粉來講真係唔知有咩可以挑剔 服務仲要勁好尤其是慶生嗰陣會唱歌又有即影即有🥺最後多謝 @justin 嘅款待😋😎一定會再encore架🥳另外中環同灣仔嘅分店環境會比較好嘅💁‍♀️

性價比: 8.8/10
服務: 10/10