2021-09-18 0 瀏覽
Lunch set 真係好抵食,我專幫襯午餐。今次嗌咗兩個前菜分別係吞拿魚牛油果他他, 吞拿魚醬小牛肉。 兩個都好有驚喜。吞拿魚好肥美, 有種魚油細滑感。 牛油果好新鮮。上面仲有啲洋蔥,個汁令成件事好開胃呀。小牛肉好嫩滑,簡直入口會溶。 唔需要點咬,吞拿魚醬好smooth , 打得好細滑,個醬太多,直情掩蓋咗小牛肉, 啲醬多到可以搽麵包食。餐配送嘅麵包超新鮮,熱辣辣 。配上 olive oil 同vinegar一流😝 我仲好貪心咁追加咗多一份。Main, 我每次都係點黑松露意粉, 黑松露嘅味道唔算係特別濃,但係都有味。 佢嘅意粉係手工做,好重蛋味。比較幼嗰種。 正式義大利菜唔會啲汁多到流,啲汁做到啱啱好,完美地包圍每一條意粉 ,掛到汁,食落真係一流。 而且唔會太膩 。意粉份量看似唔多,其實成餐一定夠食,仲食到好飽。 仲有甜品,飲品,真係超抵。

• Tuna  tartare
  • 吞拿魚牛油果他他
2021-09-18 0 瀏覽
handmade pasta真心唔錯,個人最鍾意哩個鎮店之寶😂,每次去到都必點。但另外款前菜煙肉,對於個人來講就麻麻,稍微有dd鹹;同埋距個set 都好抵食,包曬野飲、前菜及主食。但不得不提嘅係服務都算唔錯,由排隊到入座,店員都算nice,由其serve我地個位高瘦嘅店員,好似係叫Gordon(希望無記錯,哈哈哈),距真係好好service,做嘢好快手,態度又nice,值得一讚。整體會推薦再去👍👍

整體會推薦再去👍👍
高質意大利餐廳👍🏻🇮🇹味道好 環境又舒服💓 二人餐 三個人食都得 如果2個人食 應該會飽到痴線〰️😳食野期間 分別有2枱慶祝生日🎂唱生日歌同影即影即有🤣想比朋友一個小驚喜 識做啦🥳🔺SET FOR 2 二人分享套餐 $438▪️Starters: ▫️Burrata Cheese(V) +$25初嘗布袋芝士😋配車厘茄同火箭菜 布袋芝士係cream cheese咁 拮穿個布袋芝士加入少少調味 唔會有好大既味道 但就好soft好奶既感覺😳同火箭菜好夾 中和咗火箭菜既苦澀味🥗▪️Pasta: ▫️Tagliolini Truffle(V) +$28松露意粉麵質好特別 非常煙韌😍松露好香〰️脆片 好有口感 即刻無特別既材料配搭 食落都唔會覺得好單調 會不停一啖接一啖💓〰️▫️Lasagna Classica +$15好耐無食千層麵了〰️千層麵又係好正🥰癲咗!千層麵上層既芝士焗得脆卜卜 食落去 醬汁 牛肉同千層麵完全係黃金比例呀🤩!唔會有乾身問題出現 我自己超級中意食呢個千層麵❣️▪️Drinks: Soft drinks▪️Dessert: ▫️Tiramisu +$15聽過好多人介紹呢間既tiramisu 當然要試下
高質意大利餐廳👍🏻🇮🇹味道好 環境又舒服💓

▫️Lasagna Classica +$15

▪️Drinks: Soft drinks

▪️Dessert:
▫️Tiramisu +$15
聽過好多人介紹呢間既tiramisu 當然要試下啦 果然係唔錯😝tiramisu 唔會太甜〰️👍🏻cream同蛋糕既比較可以再balance啲就好了 太多cream就比較漏

▫️Panna Cotta +$15
驚艷既意式奶凍😍🍓奶凍面層有士多啤梨醬🍓士多啤梨🍓酸酸甜甜咁 奶凍超級超級滑🥰❣️係世上最滑既奶凍😋比起tiramisu 我覺得panna cotta更值得推薦比大家❣️

▫️Calamari Fritti🦑
最後仲追加咗份香脆炸魷魚🦑一粒粒魷魚卷仔 好酥脆
2021-09-15 0 瀏覽
慶祝朋友生日 幾好嘅地方橄欖油同醋 俾你點包食用紙袋上 內有4-5件法包火箭菜芝士+28值得加 個芝士好好食經典千層麵 面焗得脆肉醬同汁配搭千層麵分享剛好 不會太多 或者太少黑松露手工制意粉手工制意粉 冇咩味只係靠黑松露 做配搭所以黑松露嘅味道 很突出但嗰個意粉可以鹹少少就好成疊野超級多油 係橄欖油所以我同朋友食咗一注面 就停咗手太漏 最好打包返屋企食奶凍 和 tirumisu 各+15我無試到tirumisu 個奶凍有紅莓醬 所以唔會覺得漏這一間可以再encore性價比還好~
慶祝朋友生日 幾好嘅地方

這一間可以再encore
性價比還好~
2021-09-12
2021-09-14 0 瀏覽
I have once had their lunch set delivered to the office, not from this branch but it was a wholly satisfactory experience. So I decided to go here for birthday celebration.We ordered a set dinner meal which includes bread, starter and two main dishes. We added on two desserts, the Tiramisu and Panna Cotta.1. BreadIt was served in a Paper Bag. I was surprised that only 4 tiny slices were served with no replenishment available. Not to mention it was literally cold and crusty. If you are to offe

1. Bread
It was served in a Paper Bag. I was surprised that only 4 tiny slices were served with no replenishment available. Not to mention it was literally cold and crusty. If you are to offer bread, be generous.

2. Starter
Ready-made Parma Ham. No cheese, no bread, simply ham.

3. Beef Cheek Pappardelle
Pasta was made al dente and the beef cheek tasted good. It was the best dish of the night but the portion was horrifyingly small.

4. Prawn Chittara
Prawns were made fresh. Otherwise nothing spectacular.

5. Desserts
I was stunned by the way they served our desserts. They were placed on top of a napkin full of cocoa powder on a single plate with two spoons by the side.

I did not expect any genuine service, but it agitated me when they put the bill on the table in an hour without any communication. It is fine if we were informed in advance that a time limitation is exerted for each table. This was so hospitable.

For this average quality of food and the exceptional service we received, this restaurant is obviously overrated and ridiculously priced. Never again.
  • Parma  Ham
  • Pappardelle
  • Chitarra
2021-09-12 0 瀏覽
第一次試呢間餐廳中環果間PICI , 自始就愛上左手工意粉~不過中環鋪位置唔太方便加上無預先取票, 所以都係要準備比教長排隊時間先可以到訪~發現左沙田新城市都開左PICI, 仲可以係商場Apps 拎定票為食妹真係開心到不得了😍🍴Tagliolini Truffle呢個手工意粉係幼身嘅天使麵~ 意粉上嘅松露係一片片鮮刨~ 食每一啖意粉都有忌廉醬汁~ 大推薦♥️🍴意式辣肉貓耳朵麵呢個手工麵係一粒粒嘅~ 口感比較厚身~但都好彈牙~唔會有厚粉感覺~ 係中環PICI 睇過每一粒都由人手用叉壓出黎😋平時為食妹係唔食辣~但呢個辣肉醬配埋麵唔太辣之餘仲提升左成個味道😍🍴Pasta of the day呢款意粉係闊扁身嘅意粉,個人黎講最欣賞呢隻😍 厚薄岩岩好~醬汁似Carbonara 咁~ 面頭再灑上左一絲嘅芝士~成個意粉食完都唔會太膩😋🍴 Tiramisu ♥️如果有睇開我地ig 嘅都應該知小編真係好鍾意食Tiramisu~ 食完PICI 手工意粉 一定要食埋tiramisu 先係完滿嘅一餐😚 層次分明不在話下~ 底同面係好滑身嘅cheese,而中間就係由充滿咖啡味嘅淋淋手指餅組成~ 食完第一啖停唔到口呀

🍴Tagliolini Truffle

🍴意式辣肉貓耳朵麵

🍴Pasta of the day

🍴 Tiramisu ♥️
如果有睇開我地ig 嘅都應該知小編真係好鍾意食Tiramisu~ 食完PICI 手工意粉 一定要食埋tiramisu 先係完滿嘅一餐😚 層次分明不在話下~ 底同面係好滑身嘅cheese,而中間就係由充滿咖啡味嘅淋淋手指餅組成~ 食完第一啖停唔到口呀😘

另外因為今次係set, 都擇左hams 做頭盤🤗 hams 一份分量都唔少嫁~ 總結黎講款款手工意粉都好好味😋成餐飯真係好滿足呀~
2021-08-14
🖌總評食物品質高味道好😘新鮮意粉、絕妙味道醬汁,好想再食!🪑侍應哥哥姐姐們都看似有質素的人,中英文都非常流利。平日7:30pm walk-in,不用等位,直入卡位。店內環境佈置優美、舒適,可惜卡位區樓底矮,人們說話聲越嚟越大,感覺仲嘈過酒樓🤯(我係神秘食客:店內裝潢用上一些吸音物料,如地毯,條子牆,可能會好d)🧍🏻‍♀️🧍🏻🧍🏻‍♂️今晚我地3個人,叫左個2人餐,再加幾款add-on,價錢食物都可以的。📜𝔻𝕀ℕℕ𝔼ℝ 𝕊𝔼𝕋 𝔽𝕆ℝ 𝟚 $438起按選擇的食物繼續加錢🤑🤑🤑🥖𝔹ℝ𝔼𝔸𝔻 用紙袋載著4片已烤脆的法包烤得很脆很硬的法包。😅上菜時,侍應哥哥同時帶著黑醋和橄欖油各一支,逐一倒到每人的醬油碟內。🥗𝟙𝕩 𝕊𝕋𝔸ℝ𝕋𝔼ℝ 前菜<𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 布袋芝士 +$25>😍軟綿綿的布袋芝士,配上芝麻葉和車厘茄,以黑醋、橄欖油、少量黑椒碎拌勻。輕!簡單!開胃!🍝𝟚𝕩 ℙ𝔸𝕊𝕋𝔸意大利麵<𝙊𝙧𝙚𝙘𝙘𝙝𝙞𝙚𝙩𝙩𝙚 𝙉𝙙𝙪𝙟𝙖 意式辣肉貓耳朵麵 >好得意!貓耳朵麵就像刀削麵的口感,厚身、煙韌,掛著少少香辣的蕃茄忌廉汁,幾入味。咸肉小顆粒更加了減輕了油膩感。&
🖌總評
食物品質高味道好😘
新鮮意粉、絕妙味道醬汁,
好想再食!
🪑
侍應哥哥姐姐們都看似有質素的人,
中英文都非常流利。
平日7:30pm walk-in,不用等位,
直入卡位。
店內環境佈置優美、舒適,
可惜卡位區樓底矮,人們說話聲越嚟越大,
感覺仲嘈過酒樓🤯
🧍🏻‍♀️🧍🏻🧍🏻‍♂️
今晚我地3個人,
叫左個2人餐,再加幾款add-on,
價錢食物都可以的。
📜
𝔻𝕀ℕℕ𝔼ℝ 𝕊𝔼𝕋 𝔽𝕆ℝ 𝟚 $438起
按選擇的食物繼續加錢🤑🤑🤑
🥖
𝔹ℝ𝔼𝔸𝔻
用紙袋載著4片已烤脆的法包
烤得很脆很硬的法包。😅
上菜時,侍應哥哥同時帶著黑醋和橄欖油各一支,
逐一倒到每人的醬油碟內。
🥗
𝟙𝕩 𝕊𝕋𝔸ℝ𝕋𝔼ℝ 前菜
<𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 布袋芝士 +$25>😍
軟綿綿的布袋芝士,
配上芝麻葉和車厘茄,
以黑醋、橄欖油、少量黑椒碎拌勻。
輕!簡單!開胃!
𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 布袋芝士

🍝
𝟚𝕩 ℙ𝔸𝕊𝕋𝔸意大利麵
<𝙊𝙧𝙚𝙘𝙘𝙝𝙞𝙚𝙩𝙩𝙚 𝙉𝙙𝙪𝙟𝙖 意式辣肉貓耳朵麵 >
好得意!貓耳朵麵就像刀削麵的口感,
厚身、煙韌,
掛著少少香辣的蕃茄忌廉汁,幾入味。
咸肉小顆粒更加了減輕了油膩感。
𝙊𝙧𝙚𝙘𝙘𝙝𝙞𝙚𝙩𝙩𝙚 𝙉𝙙𝙪𝙟𝙖 意式辣肉貓耳朵麵

<𝘾𝙝𝙞𝙩𝙖𝙧𝙧𝙖 𝙆𝙞𝙣𝙜 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣𝙨大蝦海鮮濃汁黑細麵 +$30>
一定要讚!兩隻大蝦!煎得香!👍🏻
肉質非常正!食到新鮮的蝦肌肉!
海鮮濃味似是龍蝦湯煮成汁的味道,
𝘾𝙝𝙞𝙩𝙖𝙧𝙧𝙖 𝙆𝙞𝙣𝙜 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣𝙨大蝦海鮮濃汁黑細麵

🥤
𝟚𝕩 𝔻ℝ𝕀ℕ𝕂𝕊 飲品
<𝙂𝙞𝙣𝙜𝙚𝙧 𝘼𝙡𝙚 薑味汽水>
<𝘾𝙤𝙠𝙚 可樂>
汽水是不需加錢的選擇,
可以,滿滿的氣泡。
🥗
𝔻𝔼𝕊𝕊𝔼ℝ𝕋 甜品/ 𝔸𝔻𝔻-𝕆ℕ 追加
<𝙎𝙢𝙖𝙡𝙡 𝘾𝙖𝙚𝙨𝙖𝙧 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 迷你凱薩沙拉 +$25>
可以哦! 比想像中大碗,
有香脆麵包粒,
仲有芝士片/碎,帶點咸香。
𝙎𝙢𝙖𝙡𝙡 𝘾𝙖𝙚𝙨𝙖𝙧 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 迷你凱薩沙拉

🍮
<𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 提拉米蘇 +$15>
出色!👍🏻
幾香、口感細膩,
上面鋪了一層美綠粉。
<𝙋𝙖𝙣𝙙𝙖 𝘾𝙤𝙩𝙩𝙖意式奶凍 +$15>
酸酸的紅桑梅醬
中和了creamy的奶凍。
奶凍好似有少少椰香,與別不同。
😚下次我都會叫這兩款甜品!😚
𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 提拉米蘇,𝙋𝙖𝙣𝙙𝙖 𝘾𝙤𝙩𝙩𝙖意式奶凍

𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 布袋芝士
𝙊𝙧𝙚𝙘𝙘𝙝𝙞𝙚𝙩𝙩𝙚 𝙉𝙙𝙪𝙟𝙖 意式辣肉貓耳朵麵
𝘾𝙝𝙞𝙩𝙖𝙧𝙧𝙖 𝙆𝙞𝙣𝙜 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣𝙨大蝦海鮮濃汁黑細麵
𝙎𝙢𝙖𝙡𝙡 𝘾𝙖𝙚𝙨𝙖𝙧 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 迷你凱薩沙拉
𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 提拉米蘇,𝙋𝙖𝙣𝙙𝙖 𝘾𝙤𝙩𝙩𝙖意式奶凍
  • Chitarra
有一位名叫Ishika Walia嘅服務人員,服務態度,反應,對答非常優秀…..寫單態度,對答,語氣,耐心,令我同我女朋友非常有被尊重同温暖,好享受Lunch事件一,我地跌咗枝叉落地,Ishika經己即時有反應即刻同我地換過枝,係好快速地去處理事件二,我地又跌一枝叉落地,而Ishika可能因為聽到聲,從較遠距離嘅枱號,又快速咁換另一枝叉俾我地於是,我地好想同Ishika嘅店長講俾佢知,佢有個好優質嘅員工……更令我驚訝的,店長Phoebe希望我地能寫電郵去嘉許Ishika,咁樣會對佢事業好有幫助,希望我地能夠支持到佢又係一個值得嘉許嘅店長,以員工為本,令員工有更好嘅前途…..真係值得表揚!👍👍👍👍👍👍👏👏👏👏👏👏

2021-09-05 246 瀏覽
呢間主打手工意粉嘅餐廳 之前聽過朋友極力推薦,我自己都成日推薦比其他朋友,因為真係好好食今日前菜叫左吞拿魚牛油果他他,布袋芝士同海鮮辣蕃茄燴湯吞拿魚牛油果他他好清新,而且有洋蔥加咗喺上面,非常開胃。布袋芝士配上火箭菜好好食。海鮮辣蕃茄湯更加係出乎意料,食唔到辣嘅我都想一飲再飲,辣蕃茄配青口好好食。主菜今日食左慢煮牛面脥寬帶麵 燉煮八爪魚醬意式雲吞慢煮牛面脥寬帶麵係呢間餐廳入面我最鍾意嘅主菜,非常非常好食,牛炆到好冧,麵嘅硬度剛剛好,醬汁十分香,食極唔厭。燉煮八爪魚醬意式雲吞味道好特別,紅醬開胃,皮嘅口感都好好。甜品試晒意式奶凍同tiramisu 好鐘意奶凍果醬入面有種柑橘類嘅味道,酸酸甜甜好解膩。tiramisu 嘅咖啡味好香,中間蛋糕咁嘅口感好正。最後講吓飲品basil lemon tea,都係我好鍾意呢度嘅一款特飲,basil嘅特別味道令到本身普通嘅檸茶變得更好飲更香。總結黎講食物質素非常高,而且環境舒服。服務態度亦十分好,員工會關心客人覺得食物點,而且好nice。喺附近睇完戲肚餓的話好推薦入去試吓。

今日前菜叫左吞拿魚牛油果他他,布袋芝士同海鮮辣蕃茄燴湯
布袋芝士
海鮮辣蕃茄燴湯

主菜今日食左慢煮牛面脥寬帶麵 燉煮八爪魚醬意式雲吞
燉煮八爪魚醬意式雲吞味道好特別,紅醬開胃,皮嘅口感都好好。
慢煮牛面脥寬帶麵

慢煮牛面脥寬帶麵
燉煮八爪魚醬意式雲吞
  • Pappardelle
2021-08-29 179 瀏覽
沙田有野做,諗唔到食咩,醒起之前好多foodie去呢間野到食。叫左個2人晚餐1️⃣前菜-秘製肉丸太多巴馬臣芝士,肉丸略鹹,配蕃茄醬酸酸地係唔錯2️⃣套餐送麵包配欖欖油同醋,小編認為配肉丸好食過蘸油醋3️⃣松露細扁麵超級多松露,麵食落有d蛋味,個麵掛汁超強,不過份量真係少左d4️⃣意式辣肉貓耳朵麵貓耳朵麵口感煙韌,幾特別,個味食落似港式五香肉丁再辣d,幾惹味,都係果句份量少左d5️⃣提拉米蘇咖啡味唔夠濃⏩總括嚟講,份量偏小,但好食,我要食得飽肚應該要食3碟啦,午餐會抵食好多,呢餐埋單約550到

1️⃣前菜-秘製肉丸
太多巴馬臣芝士,肉丸略鹹,配蕃茄醬酸酸地係唔錯

2️⃣套餐送麵包
配欖欖油同醋,小編認為配肉丸好食過蘸油醋

3️⃣松露細扁麵

4️⃣意式辣肉貓耳朵麵

5️⃣提拉米蘇
咖啡味唔夠濃

2021-08-28 117 瀏覽
直情可以話係意大利茶餐廳!$148 3course 仲想點所有嘢望落嚟都好似唔算好大碟,但係食落就知分量充足!呑拿魚他他。汁。唔算濃! 食到魚味。不過魚就因為本身冇乜油脂,食落感覺柴柴哋。BUT … still fine辣肉腸意粉: 汁唔係多,不過條條意粉都掛汁! 意粉超級有口感,睇住全人手製作,真心用心製作! Tiramisu : 冇得頂!(唯一·如果你本身唔食甜野先會覺得唔好食)總結:必食! (除非你本身唔食澱粉質)
直情可以話係意大利茶餐廳!
$148 3course 仲想點
所有嘢望落嚟都好似唔算好大碟,
但係食落就知分量充足!

呑拿魚他他。
汁。唔算濃! 食到魚味。

Tiramisu : 冇得頂!
(唯一·如果你本身唔食甜野先會覺得唔好食)

總結:
必食!
(除非你本身唔食澱粉質)
2021-07-30
我今次同朋友叫左「經典牛肉醬寬帶麵」同「大蝦濃汁黑細麵」,兩個都好好食!😋除左意粉名不虛傳,佢嘅tiramisu同咖啡都好唔錯。尤其係tiramisu,好香expresso味,可惜好細杯,幾啖就食完😩至於「秘制肉丸」,就顯得比較遜色。我同朋友叫左兩個set lunch ($128 / $148加一),唔錯!我地仲選擇坐係接近廚房嘅位置,一睹廚師由搓麵粉到完成麵餅整個手造意粉嘅過程。Overall, I think that’s a satisfying dining experience!

至於「秘制肉丸」,就顯得比較遜色。

2021-08-18 241 瀏覽
聽講啲意粉好好食 所以今次就揀咗呢度同我朋友食生日飯🎂因為驚大排長龍所以早咗一個鐘頭到 但係因為係閑日夜晚所以都唔算太多人 所以就放低咗個蛋糕 再喺商場行吓先 職員服務態度都好好 好樂意幫我keep起個蛋糕🙏🏻💙跟住行完返嚟大概等咗10分鐘就有位入得~眼見餐廳唔算好大 但係設計都好Grand 而且仲有一個位置可以見到手工意粉製作 我哋三個人就安排咗卡位今次叫咗個set for 4 🥖一開始嚟咗啲麵包 都好正宗咁有橄欖油同埋黑醋🥗STARTER 揀咗 (1)秘製肉丸 肉味好濃 又唔會太鬆散 點嘅茄汁都好香👍🏻👍🏻 (2)炸魷魚 份量幾多 細細粒咁慢慢食 味道就正常 唔算話好outstanding (3)吞拿魚牛油果他他 非常高質素 兩個配搭得好好 食到唔想停👍🏻👍🏻👍🏻🍝PASTA 揀咗(1)意式辣肉貓耳朵麵 超級好食 個面超級有咬口 手工製作真係唔同啲 味道亦都啱啱好 唔會覺得太辣但又夠味 係我全晚最滿意嘅熟食💖(2)慢煮牛肉闊帶麵 個麵條都係出色嘅 但係呢一款牛肉個肉味我個人唔係好鍾意覺有少少so(?) 我食咗幾啖就冇食了😣(3)龍蝦麵 個龍蝦啲肉好嫩 一啲都唔似係配一個意粉嘅龍蝦
聽講啲意粉好好食 所以今次就揀咗呢度同我朋友食生日飯🎂

今次叫咗個set for 4
🥖一開始嚟咗啲麵包 都好正宗咁有橄欖油同埋黑醋

🥗STARTER 揀咗

🍝PASTA 揀咗
(3)龍蝦麵 個龍蝦啲肉好嫩 一啲都唔似係配一個意粉嘅龍蝦 意粉嘅汁同龍蝦配搭都好好 唔會搶咗龍蝦嘅味 同時意粉又唔會太淡🦞🦞

🍮DESSERT揀咗
(1) Tiramisu !!! 係我喺香港食過最好食嘅Tiramisu 面嗰層好滑 之後濕度啱啱好 咖啡味都好夠 係完美😭💖
(2)奶凍 佢個raspberry醬好足料 個酸味都足以配搭成個奶凍 都係唔錯嘅

另外我有個蛋糕準備咗俾我朋友 職員都好俾心機咁幫我準備呢個驚喜 好合作咁同我打眼色話俾我聽準備上蛋糕 另外亦都送咗一張生日卡+即影即有俾我哋🎂

total $1059😇總括嚟講成晚都好滿意😉啲嘢食好食價錢亦都合理 服務態度好 係好開心嘅經歷 下次一定要再食 可能試吓其他分店
秘製肉丸
意式辣肉貓耳朵麵
龍蝦意粉
Tiramisu  &  奶凍
2021-08-17 349 瀏覽
開咗咁耐第一次去食,它主要係做意粉,布袋芝士好食,貓耳朵意粉夠煙韌,醬汁好味,黑松露意粉,選擇咗一啲好幼身嘅面,質地唔似意粉,我反而覺得有啲似食緊拉麵,如果佢用返一啲粗身嘅意粉,或使用寬條麵我覺得會好啲,甜品tiramisu係creamy嘅質地,我個人係喜歡的,不過就食唔到有酒香味
2021-08-15 291 瀏覽
朋友推薦下去咗沙田新城市廣場嘅Pici Paster Bar食lunch。呢間餐廳係買戲飛個邊,唔講都唔知呢層有餐廳。朋友話呢間餐嘅意粉係自家人手製,而大家入餐廳時可以見到嘅。Lunch set有A, B & C 三種配搭三個價錢,而每款配搭嘅食物選擇唔係完全一樣嘅。朋友鐘意食呢度嘅肉丸,揀咗C餐嘅辣豬肉忌廉汁扁麵(只有Set B及 C有肉丸可選),而我就揀咗Set B嘅忌廉湯同經典牛肉醬寬帶麵。二人都揀咗tiramisu 為飯後甜品,而餐飲無糖紅茶係免費嘅,咖啡就要另外加錢。前菜上嚟之前,侍應用紙袋送上餐包,伴以橄欖油&醋食用。忌廉湯上枱,望落去唔錯,食落去更加唔錯,「杰」得嚟覺得好足料,好味。接落嚟到pasta 啦,賣相唔算特別,食起嚟發現麵嘅質地幾特別,有咬口,些少煙韌,第一次食到呢種口感嘅pasta,食落味道又真係唔錯,比想像中好。好耐未食過覺得唔錯嘅食物啦呢樣係朋友話好好味嘅牛肉丸而呢個辣豬肉忌廉汁扁麵朋友都話係好味嘅,賣相都吸引最後出場嘅甜品。tiramisu面層嘅朱古力粉好厚下,味道真係要贊一贊呢間餐廳值得一試。
前菜上嚟之前,侍應用紙袋送上餐包,伴以橄欖油&醋食用。
餐包

忌廉湯

經典牛肉醬寬帶麵

呢樣係朋友話好好味嘅牛肉丸
牛肉丸

而呢個辣豬肉忌廉汁扁麵朋友都話係好味嘅,賣相都吸引
辣豬肉忌廉汁扁麵

Tiramisu