餐廳: 天天海南雞飯 (新城市廣場三期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
孤陋寡聞嘅我之前經過新城市都唔知點解咁多人食呢間海南雞。原來係喺新加坡嚟,仲升價幾倍嘅品牌,今晚就決定試一次係咪咁真係咁好味先🤔 天天海南雞(半隻)$268首先一定要試吓招牌海南雞,朋友話好肚餓要叫足半隻,結果個份量真係四人用都得😂 海南雞上面淋咗醬汁,另外亦有三款醬可以再沾。本身個醬都好夠味,再加埋個秘製辣醬又多一層次嘅辣味,間住嚟沾又幾好味喎。黑醬帶少少肉骨茶嘅味,都幾香。重點係雞肉嫩滑情況絕對有驚喜,滑得嚟帶爽,雞肉皮下脂肪極少,令人一舊接一舊咁食🤣石鍋天天油飯 (1-2人用)$48用石鍋上可以保持溫度,飯亦好香同粒粒分明,同隻雞一樣,都係唔會太油膩。喇沙脆腩 $158英文菜名食住lamb先發現原來係羊肉,侍應喺落單嘅時候都有提一提係羊肉。脆腩香口,羊肉亦夠羶,鍾意食羊嘅朋友話好味😅海南雞附送燻蛋一隻,燻蛋溏心狀態唔錯,但因為成口都係羊羶味,唔係好食到燻嘅香味,都食到啲蛋黃香😅😂花香菜膽 $88上菜嘅時候侍應會喺面前淋上「菊花茶」懶係特別咁🤣成碟菜好香菊花味,好清新🤤不過分量比較少,真係如餐牌所講,晚飯會變成主打精緻嘅餐廳😅苦中帶甜 $38白苦瓜蘋果檸檬蜂蜜 烏龍茶底試飲咗一啖之

天天海南雞(半隻)$268

石鍋天天油飯 (1-2人用)$48

喇沙脆腩 $158

花香菜膽 $88

苦中帶甜 $38

白苦瓜蘋果檸檬蜂蜜 烏龍茶底
試飲咗一啖之後就冇再飲過😂飲品唔苦有啲草味同食到少少苦瓜肉,基本上係冇咩味,朋友飲完嘅評語係:好健康😅

窈窕熟女 $38

洛神花陳皮話梅蜂蜜 烏龍茶底
比較酸,感覺好開胃,感覺幾普通😅

總結而言海南雞係成晚最凸出嘅菜式,其他食物都算有水準,不過主打精緻,所以價錢較貴🤭 埋單加埋一要$700兩個人有少少嚇親😂 (下次唔會叫足半隻雞😂)
2020-11-06
  • 天天海南雞