2019-08-13 37 瀏覽
聽朋友講呢間只丸水產啲日本菜非常出色,係比較地啲嘅味道,所以肥妹仔同朋友就去咗銅鑼灣試下呢一間焱丸水產。帶子磯燒 $136咁肥妹仔呢就嗌咗個燒帶子,呢度服務好好,係會有侍應姐姐幫你燒嘅。咁佢啲帶子好大粒,好新鮮,落埋豉油一齊燒,入口啖啖肉,海鮮嘅鮮味出曬。三文魚牛油果油酢漬 $80嚟跟住再嗌咗個味淋漬三文魚,咁佢嘅三文魚呢係用醋同埋味霖醃過嘅,所以食落去嘅口感比普通點豉油芥末更加豐富一點!天婦羅 咁再嗌咗個天婦羅拼盤,天婦羅拼盤入面有炸蝦,墨魚,魚肉同埋蔬菜。 我只可以講佢啲炸粉真係做得非常之出色, 全餐最最最最好食嘅就係佢。海膽佢啲海膽對比出面嘅日本舖一啲都唔醒,食落口仲有一陣回金嘅味道,配埋紫菜一齊食,味道係非常之夾。海鮮炒飯 $78再嗌多個蟹籽海鮮炒飯,用料非常之充足, 炒飯粒粒分明,好香海鮮嘅鮮味,加上個醬油都唔錯,食完之後大滿足。

帶子磯燒 $136

三文魚牛油果油酢漬 $80