餐廳: 美心皇宮 (綠楊坊)
資訊:

餐廳: 美心皇宮 (綠楊坊)
資訊:

2012-05-26 390 瀏覽
5月11日一早訂左位食母親節飯,這裏推出一個套餐,好抵,我地就食呢個餐呀! 用信用咭還再有折添呀!套餐包括:上湯焗加拿大龍蝦(伊麵底)龍蝦都算大隻,但係唔夠新鮮,d肉唔夠爽口呀,伊麵都ok一品燒味拼盤有雞,鵝,燒肉,叉燒,海浙,冇咩特別,ok唔差的豉味鳯片翠花枝翠玉瓜都鮮甜的,有花枝片,雞肉,有些蝦醬味,花枝片都好薄好爽口的家鄉釀玉環瑤柱好大粒,醉係節瓜入面,味道幾好,上面有一些生菜作配菜紅燒銀簪大煲翅後尾唔係呢個翅,係變左花膠燴雞絲,但都冇同我地講過有呢個轉變,雖然味道都ok,幾多花膠及雞絲的呀!沖菜欖角蒸海班呢條唔知咩班,咁樣切開蒸冇咁滑喎,ok啦珍菌湯泡津白有些什菌配津白,都鮮甜的,什菌入味,我鍾意食休菌所以good.原味水晶雞沒有甚麼特別的蒸雞,雞肉都滑身的,唔知點解叫水晶雞啊.鳯凰馬蹄露有些蛋塊,感覺好怪,唔好食啊,有種腥味架.我地有十四個人,所以驚唔夠食,另外叫左一個福健炒飯,一個雪菜肉絲炆米,但係仕應話如果我地叫散叫既餸要等1小時以上,咁我地咪早d叫囉,但係15分鐘之後就嚟晒啦. 福健炒飯可以啦,都多料,但係雪菜肉絲炆米係碎米,好似食糊仔咁,唔掂啊.今晚係食母親節飯,所以

套餐包括:

上湯焗加拿大龍蝦(伊麵底)
龍蝦都算大隻,但係唔夠新鮮,d肉唔夠爽口呀,伊麵都ok

一品燒味拼盤
有雞,鵝,燒肉,叉燒,海浙,冇咩特別,ok唔差的

豉味鳯片翠花枝

家鄉釀玉環
瑤柱好大粒,醉係節瓜入面,味道幾好,上面有一些生菜作配菜

紅燒銀簪大煲翅

沖菜欖角蒸海班
呢條唔知咩班,咁樣切開蒸冇咁滑喎,ok啦

珍菌湯泡津白

原味水晶雞
沒有甚麼特別的蒸雞,雞肉都滑身的,唔知點解叫水晶雞啊.

鳯凰馬蹄露
有些蛋塊,感覺好怪,唔好食啊,有種腥味架.

今晚係食母親節飯,所以勁多人,勁忙亂,但係都唔使分兩輪的,我見枱枱都幾乎食呢個套餐,真的係抵食的,份量都係大份的.

2012-05-11