2016-01-10 1295 瀏覽
6:45pm到達餐廳,仲未有好多人,但到7:30左右餐廳已經坐滿,呢間喺横街轉彎嘅小店應該有啲料到 我今日好想飲湯,已經決定咗無論是日湯係咩,我都要叫一碗飲「忌廉椰菜花湯」當侍應員話我知是日湯時,我呆咗兩秒,諗唔到椰菜花整嘅湯係點嘅...我而家可以同大家分享下,白色嘅湯完全無任何湯渣或配料,平平常常稀稀地嘅白湯,如果無人講,我相信我唔會知道入面有椰菜花點都好,算滿足咗我想飲湯嘅慾望! 頭盤小食:爆谷蝦,外脆內彈牙,係佐啤酒嘅好選擇頭盤2號:鹹魚仔凱薩沙律加雞肉,鹹魚仔肉只有一小片,唔係幾食得出味道...雞肉無咩特別,係沙津入面嘅包仔好鬆脆,菜都新鮮 黑松靈意大利飯配帶子,呢個帶子好好味,香口彈牙,但得兩粒就唔係幾夠喉喇 紐約牛扒,外層脆香,切開時肉汁隨住刀鋒流出嚟,沾少許鹽,好好味,只係露筍老咗啲意大利肉醬寬麵,牡丹雖好,都要綠葉扶持,呢味味道正常,唔會搶咗牛扒或意大利飯鏡得嚟,酸味味咁剛剛好
我今日好想飲湯,已經決定咗無論是日湯係咩,我都要叫一碗飲
點都好,算滿足咗我想飲湯嘅慾望!
是日湯:忌廉椰菜花湯

頭盤小食:爆谷蝦,外脆內彈牙,係佐啤酒嘅好選擇
爆谷蝦
鹹魚仔凱薩沙律配雞
帶子黑松露意大利飯
紐約牛扒,外層脆香,切開時肉汁隨住刀鋒流出嚟
,沾少許鹽,好好味,只係露筍老咗啲
紐約牛扒
意大利肉醬寬麵