2020-11-07 343 瀏覽
岩岩係下面食左碗車仔麵,但我深信自己係唔會再幫襯!!!自從畢左業出嚟做野之後我已經有一段時間無食過呢度既車仔麵!當時我同我男朋友(現時的老公)經常係度食嘢!老闆都好好!大家都熟曬了!但出左來做野之後,時間唔夾,變到可能星期六/日間唔時先幫襯一次!但呢排,我發覺好似轉左手了!樓面/收銀都唔同曬!有一晚,我同我老公落去食飯,當試新野!原本我地好肚餓,我地2個人叫左3個菜,其中一個炸大腸!唔好意思,我地唔係想浪費食物,而係d野食太差了!!原完唔係個會事!可能連厨師都轉埋!我地食左幾啖走人了....所以決定以後唔會再落去幫襯晚市!但車仔麵反而味道同以前差唔多!所以有時想食都會落來食下!呢個食評,我忍咗好耐先至打出嚟!轉左人,無論服務還是食物質素都係令我大開眼界的!佢哋好似唔係好自在做生意!對上一次,我入去自己搵咗張枱來坐!當時成間鋪其實係冇乜人,入面啲枱直頭係冇人坐!我揀咗一個角落位坐底,即時有個男人好唔好禮貌甘喝住我「喂!小姐!你一個坐呢度啦!」我都呆左!我有無聽錯?「喂」呀.....直到今次,我見個個男人唔係度再入去!車仔麵嚟到d牛丸凍冰冰!!個湯底咸到苦!我即時同佢地講!有個女人(應該老
岩岩係下面食左碗車仔麵,但我深信自己係唔會再幫襯!!!
直到今次,我見個個男人唔係度再入去!車仔麵嚟到d牛丸凍冰冰!!個湯底咸到苦!我即時同佢地講!有個女人(應該老闆娘)行過嚟話幫我換過,用隻匙羹筆走咗我另外未咬嘅嗰一粒!唔好意思都冇一句!好!算!
食左唔夠兩分鐘,有兩個女人帶住兩個小朋友入嚟話搵媽咪,係呢度唔見咗媽咪!問可唔可以借電話來打一打!有另一個女人講「呢度無窩....係唔係呢邊個個呀?(指住我)」我心諗,個女人智商都幾低窩....如果我係佢哋阿媽,見到自己個女喺度扭計話要搵媽咪,試問我仲會唔會咁淡定坐喺度食車仔麵睇戲呀??之後個老闆娘行過嚟話「呢度冇得借電話,你去第二度借!」之後個靚妹喺度扭計話「我係呢度唔見左媽咪,我一定要係度打電話!」個老女人就兇個靚妹,話「你話打就打呀?」當時我真係想拍檯!!擾攘左一輪,我女人堅決唔肯俾佢打電話!我就忍唔住大聲嗌「係唔係要打電話?我呢度有電話你用我嗰個打啦!」個老闆娘見到我咁樣就話肯借個電話比人哋打!我話唔好用佢嗰個,用我呢個打啦!之後個靚妹打完電話俾佢阿媽,個女人懶係好心甘係度解釋!我想講,借個電話俾個小朋友打下係米好難呀?依家人地唔見左阿媽緊係緊張家啦!甘黑心!俾在以前既老闆一定唔會有呢d事發生!
真係希望你生意興隆!我估都好快再轉手
2020-11-07