2021-06-04 260 瀏覽
果然冰室係 Let's Jam 嘅分支,啱啱開嗰陣走西餐廳路線,menu 有心機菜,後嚟可能唔係好切合社區需要,所以就轉咗走較平民化路線,好抵食。我叫咗個日式吉列豬扒咖哩飯,由於之前喺 Let's Jam 飲過杯用果醬沖,超香超好飲嘅玫瑰蘋果茶,所以今次專登加錢將餐飲轉做玫瑰蘋果果醬梳打。咖哩飯份量足,豬扒炸得好脆,上枱時非常高溫,要攤一段時間先放得入口😂,味道正常,肉質就稍為結實咗少少。咖哩汁較為稀身,不過咖哩味都算濃,入面嘅薯仔同紅蘿蔔又腍又入味,好食👍。至於杯梳打,可能因為係凍飲,玫瑰香氣大為減少,杯入面嘅冰塊亦令味道變得有啲淡,同期望有少許落差😐。下次緊緊緊記要叫熱嘅果醬茶😅。