2021-08-11 42 瀏覽
《𝗗𝗮𝗺𝗮𝗷𝘂𝗶𝗰𝗲》 /❛果汁起家的雪糕店❜ 主打純素。輕食/ •́ﻩ•̀近年冒起既純素餐廳都有唔少捧場客 唔屬於新奇野依到既墨西哥卷同雪糕都同樣出色✩以輕食𝒄𝒂𝒇𝒆黎講整體質素算不錯喔————————————✧ 𝑷𝒊𝒔𝒕𝒂𝒄𝒉𝒊𝒐 𝒔𝒄𝒐𝒏𝒆 自家製純素雪糕,當中以榴槤味最受歡迎,但當日去到售罄 ˘͈ ᵕ ˘͈不果開心果都係我既雪糕𝓁𝒾𝓈𝓉入面數一數二既味•ᴗ• *無奶的雪糕,用果汁製造加入雪糕粉 食落開心果香味自然 好吃•દ• 要盡快食呀,快溶喇 •́ﻩ•̀————————————✧ 𝑰𝒄𝒆 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑪𝒖𝒑 (𝒗𝒆𝒈𝒂𝒏) 由於雪糕筒其他味賣哂,所以就試左楊枝甘露杯裝雪糕。其實對杯裝雪糕既期望唔高,無期望反而有驚喜,食落第一啖覺得又出乎意料地正咼。無化學成份既味,可能同佢地落既素食原材料有關,感覺添加劑都落得唔多 純粹食緊楊枝甘露甜品😋比起平常都食到既開心果口味,更加欣賞呢杯既味道.但係我下次仲係想試榴槤味呀🥰————————————✧ 𝗪𝗿𝗮𝗽 𝘀𝗲𝘁𝘐𝘯𝘤𝘭𝘶𝘥𝘦 𝘸𝘳𝘢𝘱, 𝘴𝘰𝘶𝘱/𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬日式麻醬烤豆腐卷 低卡之選,原來一塊餅皮只有大約一43卡路里。即叫即包,採用新鮮食材百
近年冒起既純素餐廳都有唔少捧場客 唔屬於新奇野
依到既墨西哥卷同雪糕都同樣出色
✩以輕食𝒄𝒂𝒇𝒆黎講整體質素算不錯喔

✧ 𝑷𝒊𝒔𝒕𝒂𝒄𝒉𝒊𝒐 𝒔𝒄𝒐𝒏𝒆
𝑷𝒊𝒔𝒕𝒂𝒄𝒉𝒊𝒐 𝒔𝒄𝒐𝒏𝒆

不果開心果都係我既雪糕𝓁𝒾𝓈𝓉入面數一數二既味•ᴗ• *
————————————
✧ 𝑰𝒄𝒆 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑪𝒖𝒑 (𝒗𝒆𝒈𝒂𝒏)
𝑰𝒄𝒆 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑪𝒖𝒑

比起平常都食到既開心果口味,更加欣賞呢杯既味道
但係我下次仲係想試榴槤味呀🥰
✧ 𝗪𝗿𝗮𝗽 𝘀𝗲𝘁
𝘐𝘯𝘤𝘭𝘶𝘥𝘦 𝘸𝘳𝘢𝘱, 𝘴𝘰𝘶𝘱/𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬

𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗽𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝘀𝘁𝗿𝗶𝗽𝘀
日式麻醬烤豆腐卷

低卡之選,原來一塊餅皮只有大約一43卡路里。即叫即包,採用新鮮食材百頁豆腐加上毛豆、甘筍、羽衣甘藍、車厘茄等蔬菜配用餅皮捲起,整體感覺清爽之餘,味道同口感都相當豐富。餅皮煙韌有咬口•ᴗ•
✧蓮藕粉葛湯(跟餐) 可選其他冷熱飲
雪糕店有湯飲真係第一次見,店主應該都係著重飲食健康之人。
落左好多去濕既材料,食完啲涼野飲番啲去濕湯當平衡番😜
✧ 𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗽𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝘀𝘁𝗿𝗶𝗽𝘀
上菜時仲冒緊煙,足料蕃薯,炸粉好小 每條都好粗身,啖啖蕃薯肉,甜甜地,不錯ツ
—♡—♡—♡—♡—♡—♡—
𝗥𝗘𝗖𝗢𝗠𝗠𝗘𝗡𝗗 ᵤₚ