2017-07-08 193 瀏覽
mccafe間唔時就有期間限定既食物或飲品,今次就係阿華田系列其實飲一杯阿華田俾成廿幾蚊真係幾貴,都可以係老麥買到個餐了不過今次飲呢杯阿華田真係一個機緣巧合黎,因為我本身係叫latte,只係個職員落錯order所以先變左呢杯凍華田到底呢杯老麥凍華田同其他茶記凍華田有乜分別,要俾多出咁多既價錢黎買呢?呢杯華田就算有好多凍都好,個味道係濃既,職員對於落華田粉絕不手軟呀中間有落cream,係d 冰上面浮下浮下。而係d cream上面都落左華田粉同埋 crunchy crunchy 既脆脆黎豐富口感不過我就唔太欣賞crunchy 既脆脆,個人認為同野飲唔夾,因為我依家唔係食雪糕,無得「不」黎食,我係吸佢上黎而且因為佢係脆脆就自然係硬架啦,吸入口既時候真係有dd 刮口腔,同d 流質既飲品唔係幾match同埋呢杯飲品係偏甜,飲完係唔解渴的,仲會令你更需要一杯水呢杯飲品係搞多左花臣令佢更值佢身價,但係唔代表係好味囉
其實飲一杯阿華田俾成廿幾蚊真係幾貴,都可以係老麥買到個餐了

同埋呢杯飲品係偏甜,飲完係唔解渴的,仲會令你更需要一杯水

呢杯飲品係搞多左花臣令佢更值佢身價,但係唔代表係好味囉
大杯阿華田
大杯阿華田