2021-06-27 29 瀏覽
我5月19號嚟吃晚飯,用Openrice五點半前可以有六折。黎到個似係經理嘅人用英文話黎早咗,而且個優惠有90分錯限時,問我係咩要即時入。因為女友未到,我就諗下先。佢見我猶豫,竟然即刻用純正廣東話講,今晚Full house,你諗下啦。態度懶係巴閉咁,頂佢,我即刻用英文話我五點半前會入。佢又用返英文話叫我喺門口等。一開始已經心情畀佢影響咗,90分鐘限時,但啲食物催咗幾次先黎,又話我哋叫嘅唔夠佢最低消費。其中一個侍應話折之前夠400就OK,但恤衫又話要折咗過400先得,極度混亂。啲侍應成日喺Bar果邊吹水,成日冇人Serve,服務質素好差!因為啲嘢一直遲黎,最後食到好急,跟住埋單時個經理話過唔到數,但我女友明明已過咗!而且有信用卡公司嘅SMS通知已過數!但個經理不斷話冇,又話夠鐘要交枱,叫我哋用另一張卡找數!佢叫我哋留低張單搞退款,果刻畀佢催到煩,加上信佢收唔到錢就用另一張卡找咗先。事後打去問信用卡公司,話已扣兩筆數,而我就返轉頭問,用英文問佢收唔收到數,佢堅持冇,之後到講廣東話講得好辛苦。第日搞咗一輪先退到款,信用卡公司話已過咗兩筆數畀間餐廳!果晚真係食到成肚氣!呢間餐廳扮高檔,但其實好低桩!永遠Blacklist,不再幫襯!