2016-09-29 777 瀏覽
朋友生日,原本想食西餐,不過尖沙咀晚上八點又不用等位,朋友就建議食依間板長。我有之前打過電話黎想預定位的,不過有最低消費,每人三百,朋友說不用平日較小人。找店位都花小小時間,因為門口並不起眼。入到店內,見有很多位置,朋友未到,自己坐下。朋友前後腳到,開始叫野食,有個pad自助形式收野食。叫左刺身盛。有六款唔同嘅刺身。我們開始整芥末同豉油。芥末顏色有小小睇落唔太新鮮,食落無咩味道,好失色刺身有油甘魚,比目魚,蝦,三文魚,帶子同北寄貝,食落都幾鮮甜,價錢又合理,值得一試之後就緊係食壽司啦,左有芥末墨魚軍艦,海膽軍艦,芥末鮑魚軍艦同三文魚子軍艦。軍艦一食入口第一時間係紫菜,但全部都係淋左,口感好差海膽同三文魚子唔夠新鮮難食其他就正正常常。鮮北寄貝壽司食落唔錯爽口,三文魚腩壽司算新鮮肥美,蟹棒十分一般。反而依家鰻魚壽司有驚喜,食落鰻魚夠厚身好味珍寶赤蝦唔新鮮,好失望呑拿魚壽司見色澤黑黑的,問侍應可否換過,最終換左三文魚腩。總括刺身食得過,壽司可免則免
刺身盛

海膽同三文魚子唔夠新鮮難食
其他就正正常常。
反而依家鰻魚壽司有驚喜,食落鰻魚夠厚身好味
珍寶赤蝦唔新鮮,好失望
呑拿魚壽司見色澤黑黑的,問侍應可否換過,最終換左三文魚腩。
總括刺身食得過,壽司可免則免
2016-09-27
生日