2020-01-23 934 瀏覽
板長壽司向來都好有品質嘅保證不過今日嚟到呢間有少少失望滿腔熱誠嘅期待首先由沙律講起 先來一個芒果蟹籽沙律青瓜蟹柳芒果沙律醬比例恰到好處可以接受全晚最高分係呢個餸之後點一個 豬肉包住露筍嘅卷個汁甜得滯 豬肉好似過咗時間買相同口感都好唔似板長一向嘅水準跟住點個天婦羅烏冬烏冬煮得太淋好冇口感炸蝦咬落去亦都冇蝦味最後講返嚟板長壽司嘅主角壽司唔知係咪佢哋唔夠生意我覺得佢哋啲飯粒好硬究竟佢係用賣唔曬嘅隔夜飯淨係煮米落唔夠水 我就唔清楚 總之啲飯太硬好難食睇下有經驗嘅食家 可唔可以分析下呢張相 究竟係隔夜飯定係煮生米仲有就係佢啲壽司好唔新鮮 全部都變曬色 海膽同蟹膏仲好似有少少變味上次見到板長出現呢一種水準在荔枝角店結業前最後兩天嘅時候我都成日食板長 如果呢間舖唔係準備結業希望你哋會作出改善🙏
板長壽司向來都好有品質嘅保證

在荔枝角店結業前最後兩天嘅時候

我都成日食板長 如果呢間舖唔係準備結業
希望你哋會作出改善🙏

2019-10-13 753 瀏覽
很久沒有吃板長壽司,今天午餐就決定來這裏吃飯。 落單是用ipad點的,很方便,可以自助下單。午餐也有很多套餐可以選擇,我們叫了兩個套餐, 一個是迷你叉燒烏冬套餐,而另外一個是迷你肥牛烏冬套餐。 兩個套餐都會分別跟粟米沙律和幾件不同款式的壽司。首先它的烏冬很滑,是稻庭烏冬,很好味。雖然看上去細碗,但份量很足夠。配料也十分足夠。而壽司方面,亦很大件,而且很新鮮。套餐都會跟不同種類的壽司,有魚生類的和熟食類的,很好味道。

2019-08-19 588 瀏覽
平日中午時段,人流甚少。適逢係附近驗身,就過黎食個lunch set。叫左一個午餐(火炙三文魚腩丼)三文魚分量唔少,一共有八片,女孩子黎講都食得飽,火炙三文魚腩略凍,本人偏愛食熱嘅火炙所以感覺冇咩特別;反而三文魚魚生厚度ok,唔算薄整體而言,68蚊嘅價格都相當扺食另外散叫一份三味壽司(三文魚腩、帆立貝、赤蝦)三文魚腩有厚度、魚油多,值得一讚。帆立貝就比較失色,飯好大舊,帆立貝細細粒,食起上黎冇乜鮮甜味。赤蝦不過不失,口感都幾綿密,算係咁。三味壽司除開每件壽司都唔洗12蚊,價錢算係咁以尖沙咀旺區黎計,午餐加三件壽司連加一百二蚊有找,都相當抵食

叫左一個午餐(火炙三文魚腩丼)

所以感覺冇咩特別;反而三文魚魚生厚度ok,唔算薄
整體而言,68蚊嘅價格都相當扺食

另外散叫一份三味壽司(三文魚腩、帆立貝、赤蝦)

三文魚腩有厚度、魚油多,值得一讚。

赤蝦不過不失,口感都幾綿密,算係咁。

三味壽司除開每件壽司都唔洗12蚊,價錢算係咁

2018-03-01 2538 瀏覽
今日返工有啲忙 用左好多精神做野 所以今日我選擇左棄飯 同我啲同事出去食好西 比自己叉下電今日我地就去左食板長壽司 本身我有會員諗住睇下有冇九折 但原來佢地整左第二個app 冇左依支歌仔唱 變左用app 落單儲分 如果你又係有會員記住download 個新app先今日我就叫左個温泉玉子牛肉丼 $78 蚊加一 不過多算幾多野食幾豐富 有蒸蛋 (內有菇同蟹柳) 有沙律 有辣味螺肉 加埋青瓜個配撘都幾新鮮 個面豉湯幾好飲 唔會好咸好重味精 飲完都唔太好乾 而且熱辣辣~ 至於個牛肉飯就普普通通 隻温泉玉子撈埋去啲飯到冇咩特別 總括黎講都唔錯嘅 勝在多野食 食完唔會太飽

今日我就叫左個温泉玉子牛肉丼 $78 蚊加一
總括黎講都唔錯嘅 勝在多野食 食完唔會太飽

2017-11-01 1769 瀏覽
中午近十二点前往板长,一个男店员拿着广告版出门,身子堵在门口。我们询问是否开门,爱理不理,说让我们等着。然后慢腾腾的整理架子,一个一个扣子扣上,大概有一分钟,都没让我们进门。期间确认了几次是否真的开门了,能否让我们先进去,都很冷漠爱理不理。既然店家这么牛气,那这种店自然也就没必要去了,你说是不是?
既然店家这么牛气,那这种店自然也就没必要去了,你说是不是?
2017-08-09 1588 瀏覽
星期日晚上睇戲前,黎尖沙嘴先食個晚飯。大概6:30,唔洗等位,可以直接入座。板長全線已經係用ipad點菜,可以比妳睇到咩已經售馨,或者咩野壽司係你樣。方便。最適合三心兩意、成日唔知點咩菜既朋友。上菜非常快,讚。我鍾意三文魚壽司,一如既往既質素,食到安心。雖然三文魚唔算厚切,但係都好味。油甘魚壽司都好好味,上面既醬有提鮮。牛油果醬卷,呢個就好失望。首先,佢係完全沒有一點牛油果味道。第二,內面既肉唔夠脆,整體口感唔match。就好似食緊一舊飯。店員手腳快手,座位都舒服。可以再黎。
星期日晚上睇戲前,
黎尖沙嘴先食個晚飯。
大概6:30,唔洗等位,
可以直接入座。

板長全線已經係用ipad點菜,
可以比妳睇到咩已經售馨,
或者咩野壽司係你樣。
方便。
最適合三心兩意、成日唔知點咩菜既朋友。

上菜非常快,
讚。

我鍾意三文魚壽司
一如既往既質素,
食到安心。
雖然三文魚唔算厚切,
但係都好味。

油甘魚壽司都好好味,
上面既醬有提鮮。

牛油果醬卷,
呢個就好失望。

首先,
佢係完全沒有一點牛油果味道。

第二,
內面既肉唔夠脆,
整體口感唔match。

就好似食緊一舊飯。

店員手腳快手,
座位都舒服。
可以再黎。
2017-07-30
2017-03-05 1602 瀏覽
今個星期一剛好有朋友生日,就同朋友一起來食板長慶祝,見亞士厘板長剛剛裝修好,環境很舒適整潔,大概七点入座,還有很多坐位,我和朋友們坐卡位,落單是用i-pad,所以很方便,落完單食物不到5分鐘就陸續來,上菜速度快,食物新鮮,刺身排放整齊,很美觀,鵝肝燒得香脆多汁,每次來都會必食,海旦手卷鮮甜好味,可惜的是紫菜不是很脆,最後是牛乳布丁,奶味十分濃郁,朋友也食得很開心。
2017-02-27
生日
  • 鵝肝寿司
話說。都有N年無入過去食板長了。因為門口見到D易拉架,見到d丼好似好吸引甘,所以就入左去試。完全唔知道佢已經電腦化左,叫餐都係只可以按佢果部電腦仔。最後都只係叫左個兒童餐,幾件壽司,同一個丼。但結果佢地黎少左件,係一個死無對於既情況下,佢地都係俾返我,但我深深感受到個㕑唔相信佢出少左件壽司,因為最後件壽司黎到既時間,外表無問題,係個飯俾人整到好似石頭甘硬姐,我仲可以確定唔係飯焦,係師父力的表現姐,不過我明白既,如果無甘既態度,點會愈來愈少人食呢。
話說。都有N年無入過去食板長了。
完全唔知道佢已經電腦化左,叫餐都係只可以按佢果部電腦仔。
最後都只係叫左個兒童餐,幾件壽司,同一個丼。
2016-11-14 908 瀏覽
此店的玉子寿司,蛋皮松軟兼厚丰滿的👍三文魚腩寿司👍肉貭特嫩肥美的呀!油甘魚海鹽壽司👍甘香清甜又鮮美呀!鹽燒油甘魚魚骨腩👍👍雖是像燒烤過的,可那浀甘魚的肉,還是嫩嫩的,香口也是鮮甜甜的呀!👍👍👍
2016-10-22 652 瀏覽
Itacho is a place I actually discovered in Singapore. So when I discovered that there are many branches here in Hong Kong I was excited. It's not the best place in terms of ambience or friendly service, but they get the job done professionally and the food is always great. The roasted sushi with cheese is especially clever and tasty.Not a place I would go for the best time on a night out, but if you're in the mood for sushi and you want something reliable this is absolutely a good choice.

• Roasted salmon sushi with cheese
2016-09-29 777 瀏覽
朋友生日,原本想食西餐,不過尖沙咀晚上八點又不用等位,朋友就建議食依間板長。我有之前打過電話黎想預定位的,不過有最低消費,每人三百,朋友說不用平日較小人。找店位都花小小時間,因為門口並不起眼。入到店內,見有很多位置,朋友未到,自己坐下。朋友前後腳到,開始叫野食,有個pad自助形式收野食。叫左刺身盛。有六款唔同嘅刺身。我們開始整芥末同豉油。芥末顏色有小小睇落唔太新鮮,食落無咩味道,好失色刺身有油甘魚,比目魚,蝦,三文魚,帶子同北寄貝,食落都幾鮮甜,價錢又合理,值得一試之後就緊係食壽司啦,左有芥末墨魚軍艦,海膽軍艦,芥末鮑魚軍艦同三文魚子軍艦。軍艦一食入口第一時間係紫菜,但全部都係淋左,口感好差海膽同三文魚子唔夠新鮮難食其他就正正常常。鮮北寄貝壽司食落唔錯爽口,三文魚腩壽司算新鮮肥美,蟹棒十分一般。反而依家鰻魚壽司有驚喜,食落鰻魚夠厚身好味珍寶赤蝦唔新鮮,好失望呑拿魚壽司見色澤黑黑的,問侍應可否換過,最終換左三文魚腩。總括刺身食得過,壽司可免則免
刺身盛

海膽同三文魚子唔夠新鮮難食
其他就正正常常。
反而依家鰻魚壽司有驚喜,食落鰻魚夠厚身好味
珍寶赤蝦唔新鮮,好失望
呑拿魚壽司見色澤黑黑的,問侍應可否換過,最終換左三文魚腩。
總括刺身食得過,壽司可免則免
2016-09-27
生日
刺身盛
2016-07-10 709 瀏覽
系尖沙咀行咗好耐好攰,晚黑決定食板長。之前一直聽朋友推薦呢度嘅刺身,今次都試咗一下。食材確實唔錯。壽司味道都ok..入門口嘅時候仲有小機關~!系海港城過去會近啲,ipad可以直接點菜~~不過自己唔系好習慣。點咗88蚊嘅三種刺身拼盤,有三文魚、元貝同甜蝦,最愛嘅元貝足足有六大舊,又肥又厚,食得好爽!太幸福啦,三文魚同甜蝦食起身都好新鮮仲點咗安康魚肝壽司,上面好大一舊魚肝!!不過對呢啲動物嘅肝類唔系太歡喜,口感就好似豬肝。火炙和牛壽司、大吞拿魚魚腩壽司、油肝魚海膽壽司....點上嚟嘅時候先發覺全部都系紅色嘅肉總體嚟講一般般,和牛唔會好嫩,火炙嘅唔系好推薦米飯有啲鬆散。
太幸福啦,三文魚同甜蝦食起身都好新鮮
仲點咗安康魚肝壽司,上面好大一舊魚肝!!
不過對呢啲動物嘅肝類唔系太歡喜,口感就好似豬肝。
總體嚟講一般般,和牛唔會好嫩,火炙嘅唔系好推薦
米飯有啲鬆散。
2016-06-20
2015-11-26 881 瀏覽
女友突然話想食壽司,於是放工來了尖咀的板長壽司。一直想吃的是鮑魚壽司,所以今次就叫了來試。賣相就一般,鮑魚已經是切開了,下面是飯,因為是壽司的關係吧。先說說鮑魚都唔算細隻,入口口感彈牙,有口感。但本人不喜歡的是上面的汁,有點不倫不類,破壞了整個壽司。當然還點了幾款壽司,本人最喜歡的就是八爪魚及蟹棒。八爪魚肉新鮮,煙韌,彈牙,蟹棒鮮甜。帶子壽司也算大塊,肉質煙韌,鮮甜。其他火灸類壽司燒到適中,不會令肉質變硬。

女友突然話想食壽司,於是放工來了尖咀的板長壽司

一直想吃的是鮑魚壽司,所以今次就叫了來試。

當然還點了幾款壽司,本人最喜歡的就是八爪魚及蟹棒。

2015-11-18
  • 帶子壽司
  • 八爪魚壽司,
  • 蟹棒壽司
2015-05-24 721 瀏覽
好耐冇食過壽司啦,難得見今日唔係太多人等位,終於再次行入壽司店。兩個人的晚餐,叫既壽司數量唔係好多,主要都係叫番d特價同食開既壽司。自從改左用Tablet 落單,d壽司好快就黎到。三文魚壽司係常點的,水準依舊出色,飯糰軟硬適中,不會輕易散開,三文魚油脂分佈不錯,不會太瘦,而且三文魚切得比較厚,食落幾有口感。另外,沙丁魚壽司同蒲燒秋刀魚壽司都係特價,兩款壽司都沒有將貨就價,沙丁魚壽司應該系先把沙丁魚輕輕燒過,帶點濃味的沙丁魚配上清新的飯糰,是一個不錯的配搭。蒲燒秋刀魚壽司不過不失,秋刀魚經過蒲燒,更能帶出他的味道。整體幾好,價錢都算合理,改左用Tablet 落單就更加方便。
2015-05-21
2014-07-25 993 瀏覽
原來板長壽司分店何其多,今次去到位於亞士厘道的分店,門口完全不起眼,差點錯過了,入到去还要見到按制的自動大門,差點不夠膽按制進去。。。是次只是宵夜,點了吞拿魚沙律壽司,一分蠔壽司及帶子壽司。帶子一如以往,味道不錯,尺寸也很大。吞拿魚沙律底食之選,也是我的最愛,沙律醬與吞拿魚的比例剛剛好,而因為十分飽肚,因此成為我的最愛。而這個蠔軍艦,不試也吧,好像用蠔,配合這個方法吃,不是太美味,整體味道不太好。埋單100元有找,尚算底食。
是次只是宵夜,點了吞拿魚沙律壽司,一分蠔壽司及帶子壽司
帶子一如以往,味道不錯,尺寸也很大。