2024-03-23 57 瀏覽
又係孤獨的美食家出場,中午放飯行元朗睇下有乜新野或未食過既試下,行過呢間寶寶廚屋新開左唔係好耐,門口有餐牌睇到食物都係現今新型冰室果類,有位應該係老闆娘既店員係門口都熱情招待,咁就入去試試啦。坐底後店員都係好熱情招待安排坐位,老闆娘都有推介d食物,不過我巡例都睇下有咩岩食先,順便講講店內牆上都貼晒d貓貓狗狗既相,店主應該係愛貓之人,門口個招牌都咁大隻貓幾得意,另外再加d食物相,好多食物都係d特色包類。紅酒燴牛尾意粉今日就試下呢個廚師推介午餐,先講講牛尾有3舊,煮得都幾腍,意粉都唔會好腍,夠爽口幾岩我,不過調味就輕手d,比較淡,問老闆娘有無辣椒仔調下味佢話只有辣椒油,都照加啦,辣椒油都幾香加完好食d。凍檸茶跟餐加3蚊要凍飲,叫少甜,茶味比較淡,普通。另外每張枱都見到一大樽野,係茉莉花茶,試飲左一杯,有淡淡花香,有d似無糖綠茶果種,而且無限添飲,都幾有心思。總之黎講店員好招呼,食物以今日食呢份紅酒牛尾意粉黎講就比較普通d,見到d包餐都好有特色,有機會再試。

紅酒燴牛尾意粉

紅酒燴牛尾意粉

凍檸茶
跟餐加3蚊要凍飲,叫少甜,茶味比較淡,普通。

凍檸茶