2019-10-07
岩岩9月九龍東皇冠假日酒店尚廚既自助午餐有優惠,用恒生信用卡有半價優惠,大人平日原價係$298 (另加一服務費),折實價之後係 $178.8咋。最吸引之處係,佢自助午餐都一樣有即開生蠔,另外仲有其他凍海鮮,北美洲黃道蟹、青口、黃金螺、白蜆、熟蝦。聽講星期六、日及公眾假期仲會有供應松葉蟹腳。至於其他野食,同其他酒店差唔多,刺身壽司、沙律、頭盤、中西餐湯、主菜、海參鮑魚冬菇炆豬手、芝士咖喱焗蟹肉、即煮粉麵檔、叉燒煎蛋飯檔、日式鐵板燒、燒澳洲草飼肉眼扒、燒羊脾、甜品。味道正常,唔算好食亦都唔會太難食。而我最愛就係有Haagen-Dazs雪糕及朱古力噴泉。$200都唔使嘅自助午餐有生蠔同Häagen-Dazs雪糕已經係值回票價。而我帶個女去,兒童餐椅餐具呢啲基本野一定要有㗎啦,不過另外佢將餐紙原來仲可以填色,餐廳仲送咗幾支顏色筆俾佢。呢個安排真係要大讚,我可以好安心同安樂咁食咗兩個幾鐘嘅自助餐。今個月嘅優惠過咗唔緊要,其實呢個酒店自助餐成日都會有唔同嘅優惠大家想食就要留意住啦
而我最愛就係有Haagen-Dazs雪糕及朱古力噴泉。