2017-12-05
琴日去咗觀塘接朋友收工,佢話有特別野介紹我去食,佢知道我鍾意食羊肉,所以佢就帶我嚟呢一間專食羊肉米線嘅餐廳度食飯,呢一間餐廳雖然裝修比較簡陋但係絕對唔可以睇小呢一間餐廳嘅食物質素!我個朋友話呢到既雲南米線,同雲南當地既米線沒差😝 因為我朋友之前去過雲南旅行,所以佢咁講我無懷疑過呀!加上佢係雲南米線既愛口者,食米線多過食飯LOL一係愛羊之人再加一個愛米線之人,難怪佢咁興奮帶我黎呢間羊肉米線餐廳到食晚餐!呢到既menu一目了然,只有幾款,大部分都離不開羊肉、羊肉同羊肉,不過我驟眼見到可以轉做牛肉,所以如果你係頂唔到羊肉個陣味道,或者唔鐘意食羊肉的話,你亦都可能簡牛肉的! 同埋佢主要兩個價錢可簡 一大一小, 大的五十幾蚊,小的四十幾蚊,但係我覺得如果你唔係全日無食野,基本上食小的已經可以飽到上心口,同埋我覺得如果你係好肚餓既話,我都唔太建議你簡大的,因為佢地既小食都好多元化,例如 麻辣雞翼、手拍青瓜等等!!今次我靜係簡左羊肉米線啦!! 之後仲簡左麻辣雞翼同手拍青瓜! 首先講下個羊肉米線,佢個湯底真心好重羊肉味,好濃郁,如果真係好鐘意食羊的話,一定會好想將成碗湯飲掉了! 再講羊肉,羊肉都幾嫩,
今次我靜係簡左羊肉米線啦!! 之後仲簡左麻辣雞翼同手拍青瓜! 首先講下個羊肉米線,佢個湯底真心好重羊肉味,好濃郁,如果真係好鐘意食羊的話,一定會好想將成碗湯飲掉了! 再講羊肉,羊肉都幾嫩,而且份量都幾多下! 但係就唔算話好重羊肉味啦,那個湯底會更加吸引!
小食兩款都唔差,麻辣雞翼既辣度適中,外面煎到好香脆! 麻麻地幾過引! 手拍青瓜好入味,特別開胃!