餐廳: Le 188° 餐廳及酒廊
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-03-19 1727 瀏覽
🥰男朋友生日梗係帶佢食好啲啦♥️係網上見到staycation 港島海逸君綽酒店住宿優惠好抵😍又包埋午餐、下午茶、早餐、房間♥️仲送埋紅酒添~首先介紹午餐先♥️係41樓既Le 188° 餐廳食,景色好靚,座位都好闊落~👏🏻環境、食物、服務整體都唔差,性價比高‼️..📌以下食評純粹是個人口味而作出評論📌「⭐️」打星為強烈推薦食款..▫️ 【芒果蟹肉卷配龍蝦啫喱】⭐️⭐️強烈推薦⭐️⭐️呢個賣相雖然唔係話十分之吸引,但係芒果蟹肉同龍蝦啫喱呢個配搭真係非常之夾,芒果嘅酸甜加上配左蛋黃醬嘅蟹肉,令你非常之開胃!而且仲配上三文魚籽,令鮮甜美更加出,回味無窮😍..▫️ 【慢煮豬腩肉配青豆蓉及法國芥末籽汁】呢個擺盆非常之靚,但係就冇前者咁好食🥲豬腩肉唔夠脆口,而且比較偏硬,整體口感都麻麻哋,味道不過不~而且諗蓉同燒腩仔點解芥末汁冇乜分別🤣加上青豆蓉我本身麻麻哋,所以唔係咁喜歡🥲..▫️ 【是日餐湯-南瓜湯】⭐️⭐️強烈推薦⭐️⭐️呢款南瓜湯好好飲,本身我都好鍾意飲南瓜湯,味道好濃郁,同埋入口好creamy 😍再配埋蒜蓉包,秒速飲晒🤣..▫️ 【紅酒燴牛面頰肉配薯蓉】牛面頰煮得非常非常之淋,都幾入味,而且牛面頰肉味道比較濃😍但肉質就偏

📌以下食評純粹是個人口味而作出評論
📌「⭐️」打星為強烈推薦食款

▫️ 【芒果蟹肉卷配龍蝦啫喱】

▫️ 【慢煮豬腩肉配青豆蓉及法國芥末籽汁】

▫️ 【是日餐湯-南瓜湯】

▫️ 【紅酒燴牛面頰肉配薯蓉】
牛面頰煮得非常非常之淋,都幾入味,而且牛面頰肉味道比較濃😍但肉質就偏比較瘦,油脂欠奉,而且紅酒同咸味就略嫌淡咗少少,如果可以再濃郁d就更好好了,整體都還好~

▫️ 【香煎派克鱸魚配香橙汁及法式麥米】
咁多款之中,最失望就係呢款!香煎鱸魚本身調味比較淡,魚味都唔濃郁,配搭香橙汁雖然有種清新嘅口感,但係配搭味道平平無奇,而且無乜味咁,再加埋法式麥米~口感偏硬🥲整體都係麻麻地,或者我比較鍾意清淡口味嘅人士

▫️ 【朱古力焦糖榛子蛋糕】
佢嘅賣相好似一粒巨型嘅金莎🤣但係外表一啲都唔脆,感覺好似整咗好耐咁😂擺盤賣相都麻麻哋🥲味道都好普通,不過以staycation 既價錢包咁多餐,係幾抵食嘅,所以唔會要求咁高🤣
2021-03-07
  • 芒果蟹肉卷配龍蝦啫喱