Vision 8

荃灣搵食話咁易,但要食到CP值高嘅西餐一啲都唔容易,今日誤打誤撞入咗呢間餐廳,真係絕對超值!餐湯係南瓜忌廉湯,呢個湯熱辣辣少少Creamy但唔係杰身,反而我鍾意呢種質感同溫度,飲落亦冇咁滯膩。餐包有三種,烘熱嘅麵包香軟,其中一款薄薄一片充滿牛油香味有香脆,仲有黑松露牛油提供,完全係我意料之外。揀咗比較特別嘅燒牛肉羅馬生菜炸洋蔥圈配蜂蜜芥末蛋黃醬,燒牛肉份量多,牛肉纖維幼細有牛味,沙律醬汁非常出色,有芥末嘅刺激又有蛋黃醬嘅香甜,仲有幾個香脆即炸嘅洋蔥圈,好味!跟住落嚟兩個主菜我都係非常滿意嘅,蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(芥末汁),咁大塊豬燒得平均、保持肉汁及肉質鬆軟、聞落真係有少少蘋果香,豬鞍下面係芝士薯仔片,整個主菜豐富又好睇,亦好好食。煎比目魚煎得非常出色,薄薄嘅比目魚皮燒得非常脆口,但係肉質仍然非常軟滑而又唔會散開,天使麵沾滿菠菜忌廉汁,熟度剛好保留彈牙,菠菜忌廉汁香濃但唔會覺得太滯口,呢個都算係我食過算得上係好食嘅香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵!唯一失色係枱面唔夠大,叫多兩樣嘢嘅時候枱面都唔夠擺嘢,不過侍應基本上都留意住每一道菜食完就會收返啲碟,再上另一道菜,最重要係普通西餐價錢已

南瓜忌廉湯
餐包

燒牛肉羅馬生菜炸洋蔥圈配蜂蜜芥末蛋黃醬
蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(芥末汁)
香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵
唯一失色係枱面唔夠大,叫多兩樣嘢嘅時候枱面都唔夠擺嘢,不過侍應基本上都留意住每一道菜食完就會收返啲碟,再上另一道菜,最重要係普通西餐價錢已經可以食到呢個質素,認真超值!
南瓜忌廉湯
餐包
燒牛肉羅馬生菜炸洋蔥圈配蜂蜜芥末蛋黃醬
蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(芥末汁)
香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵