2020-09-17 842 瀏覽
訂咗呢間蛋糕店第二次喇😍上次買咗鏡面蛋糕 今次就係星球蛋糕 好多謝班fd咁好訂比我😚真係好工野 整得好靚‼️估唔到係男店人一個人一手一腳整出嚟 好勁🤩仲好好人 次次都送macarons比我地💙🧡.Lost Star🌟 6” $750 8”950 +$20(生日牌蠟燭套裝)口味有兩款 今次揀咗Bailey’s Chocolate🍷朱古力星球外殼 係黑朱古力 所以唔會好甜😝內餡係朱古力肉桂慕絲,朱古力百利甜酒杏仁蛋糕,百利甜酒奶凍同朱古力脆脆底🍫成個蛋糕都full of朱古力 個殼整得好厚 朱古力控一定鍾意🥰mousse嘅肉桂味好濃 同朱古力味又幾夾🤤蛋糕口感比較結實 可能因為用咗杏仁粉🤫個奶凍好好食好滑 有奶味又有淡淡嘅酒甜味😋成個蛋糕個bailey味都偏淡 不過唔飲酒嘅朋友就話個酒味幾出🤪夾埋咁多個layers一齊食味道層次都好豐富✨mousse+蛋糕+奶凍+脆脆 朱古力+肉桂+杏仁+百利甜酒味🥳真係好有心思 不過始終都係朱古力 食得多都幾溜🙈蛋糕面同埋個底盤啲裝飾都係朱古力 不過好彩係黑朱古力 除咗個白朱古力環🤣.唔只個外殼畫得真係好靚 連啲星球波波都畫得好似💯小型星球同中型星球都揀咗
Lost  Star

唔只個外殼畫得真係好靚 連啲星球波波都畫得好似💯小型星球同中型星球都揀咗地球🌍細嗰粒係朱古力🍫大啲嗰粒入面係朱古力脆脆😈托盤仲灑咗好多朱古力脆脆,金色朱古力粒粒,金色爆炸糖,同埋金色榛子果仁🌰成個蛋糕真係好似藝術品咁靚🎨店主仲送咗兩粒macarons比我地:血橙士多啤梨同埋藍莓棉花糖味😚前者有啲似yogurt味 後者就偏甜🤓