2024-05-07 6 瀏覽
星期六放假同左男友一齊入西貢行下HEA下順便食完野就睇下有咩海鮮可以買返屋企煮,又差唔多係下午茶時間就搵間cafe坐下HIGH下TEA☕️ 我地叫左一個High tea set $188入面都幾多野食架!三款迷你丹麥酥、粟米鮮果沙律、雞翼同埋迷你煙鴨胸包,包埋兩杯花茶/咖啡既,我地就揀左蜂巢玫瑰花茶試試。三款丹麥酥都好鬆化同夠晒酥,個沙律夠晒凍,唔係擺到熱晒變室溫果種。呢個set其實岩晒兩個女仔下午茶坐低慢慢傾慢慢嘆,下次都係同閨蜜黎食好d🤣🤭花茶好香好有蜂蜜味,唔係落糖扮蜂蜜飲到涸晒喉果D👍🏻🤗 煙三文魚一丁冷麵 $78High tea就岩我地呢d港女,男友就當然唔夠飽啦XD我地叫多個煙三文魚一丁冷麵俾佢填飽肚,我試左啖都覺得幾好味,可惜係俾個tea set填飽左,唔係食多佢幾啖🤣🤣煙三文魚唔係死咸,配埋個一丁冷麵味道剛剛好唔會太咸,個一丁麵就係正常食開果d,亦唔會話煮特太淋,岩岩好夠彈牙😋😋 呢間café係正海鮮街後面,環境夠晒chill夠晒舒服,我地慢慢食慢慢hea店員都冇催我地,服務態度非常之好👍🏻😌🤩 推薦指數:9 / 10📍 餐廳資料:Pan da Cafe (西貢)西貢市場

我地叫左一個High tea set $188
花茶好香好有蜂蜜味,唔係落糖扮蜂蜜飲到涸晒喉果D👍🏻🤗

煙三文魚一丁冷麵 $78

🤩 推薦指數:9 / 10
📍 餐廳資料:Pan da Cafe (西貢)
西貢市場街23號地舖

☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*
喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食
tea  set
tea  set蜂蜜玫瑰花茶