2019-12-09 150 瀏覽
事關朋友生日 見到呢間餐廳咁多like同有fd介紹 於是早於open rice book左呢間餐廳 因為朋友既生日request要窗口座位 當晚入到餐廳 show左booking no.比waitressWaitress既反應完全好似冇呢回事而當時亦見到好多吉左既window seat但waitress竟然offer左門口位置比我同朋友我當場再同距講多次我book位時候request左window seat係眾多空位情況下 Waitress回應可以但需要搭台因為台櫈係可以移動的 於是同waitress講因爲隔離係空台冇人太逼行唔到如果移開少少有個位行出得唔得 距話可以點知坐低冇耐 有個waitress就將隔離將台拉返埋黎 但明明隔離有3,4張空台而且冇人呢個舉動令到我好反感好嬲 感覺想差唔多將所有空間都塞滿哂 一心因為有節日慶祝先會過黎dinner我問waitress我早早已經係網上book左位 但距地竟然冇reserve台比我地 仲連special request都冇睇就求其offer張台比我地最後我地都唔想慶祝變鬧劇坐底冇耐 隨後有兩位客人入黎 waitress理都冇理就比兩人坐四
事關朋友生日 見到呢間餐廳咁多like同有fd介紹

Waitress既反應完全好似冇呢回事
而當時亦見到好多吉左既window seat
waitress竟然offer左門口位置比我同朋友
係眾多空位情況下 Waitress回應可以但需要搭台
呢個舉動令到我好反感好嬲 感覺想差唔多將所有空間都塞滿哂

一心因為有節日慶祝先會過黎dinner
最後我地都唔想慶祝變鬧劇
坐底冇耐 隨後有兩位客人入黎 waitress理都冇理就比兩人坐四人台唔洗搭台
係大日子中受到不公平對待
原本諗住開開心心食餐飯 但食完真係好唔開心