旺角通菜街出名多小店,好多廚師對食物都非常有誠意,行過旺角我都會嚟尋寶,今晚就見到霓虹光的為食鬼,睇吓餐牌原來係手工意粉 & 薄餅店。堅持使用高品質食材!大部分材料均選用日本進口,says 日本麵粉及雞蛋,同埋我都見坐滿人,所以就入去試吓晚餐!凍冷泡咖啡+日本雲呢拿雪糕坐低飲杯咖啡定下神先!凍冷泡咖啡味濃唔會苦澀,甘味和酸味的比例很好,日本雲呢拿雪糕 融入咖啡之中,我鐘意!薯仔洋蔥青瓜甘荀沙律套餐加配的小食,薯仔洋蔥青瓜甘荀沙律,洋蔥青瓜甘荀非常有口感 ,薯仔很幼滑,少食多滋味!蕃茄汁鳳尾虎蝦、菠菜葉配手作闊麵(辣)蕃茄汁好香辣,辣味十分突出。大大隻鳳尾虎蝦,非常貼心去殼,啖啖肉,味道濃厚。主打麵條用上日本麵粉及雞蛋,每日新鮮壓製,食得出蛋香味,掛汁能力高,口感非常煙韌彈牙,不能錯過。菠菜葉清新,配手作闊麵十分出色,質素有水準,很有口感,整體感覺唔錯。醃肉、菠菜葉、車打芝土手作薄餅🍕醃肉好有驚喜!大大片菠菜葉,車打芝士手作薄餅 即叫即焗,上枱時候熱辣辣。賣相長方形,薄身批底,薄餅以自家製作麵團再經冷藏發酵,才做得出批邊香脆而餅底煙韌!配搭自家制醃肉,香脆口感,加上半溶芝士 ,輕輕烤焗食
凍冷泡咖啡+日本雲呢拿雪糕
薯仔洋蔥青瓜甘荀沙律
蕃茄汁鳳尾虎蝦、菠菜葉配手作闊麵(辣)
醃肉、菠菜葉、車打芝土手作薄餅🍕
配搭自家制醃肉,香脆口感,加上半溶芝士 ,輕輕烤焗食落好有層次感。
焦糖脆脆蛋糕
最後甜品當然唔可以錯過,每日限定!自家制人氣甜品~焦糖脆脆蛋糕。
蛋糕size迷你可愛,同朋友慶祝生日一流。忌廉好軟滑,海綿質感的蛋榚充滿蛋香,主角焦糖脆脆粒,酥脆可口,甜得有道理。
  • 焦糖脆脆蛋糕
  • 薯仔洋蔥青瓜甘荀沙律
  • 醃肉、菠菜葉、車打芝士手作薄餅
  • 忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜配手製闊麵